Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Universiteit te links? Stemuitslag mag geen referentie zijn

Seppe De Meulder schreef een recensie over het boek 'Is links gewoon slimmer' van Andreas De Block. De Block schreef een antwoord. Seppe reageert.

Lees verder

Universiteit te links? Rechts van antwoord

Universiteiten zijn te links, dat stelt Andreas De Block in zijn recent uitgekomen boek 'Is links gewoon slimmer'. Seppe De Meulder schreef een recensie, De Block reageert.

Lees verder

Septemberverklaring: wie rijk is krijgt snoepjes, wie arm is de roe

Alles gaat goed in Vlaanderen. Zo kan je de Septemberverklaring van Jan Jambon misschien nog het beste samenvatten. Ondertussen gaat hij plat op de buik voor het grote geld, deelt hij cadeaus uit aan de rijken en blijft hij doof voor de stem van de vakbonden en het middenveld. Doof, ten minste, tot de tegenstem oorverdovend wordt.

Lees verder

Waarom is het Westen zo hypocriet ten aanzien van India?

Een Sikh-leider werd in juni in Canada vermoord. Dat gebeurde zo goed als zeker door Indiase agenten. Behalve uit Canada kwam er geen veroordeling vanuit het Westen. Bovendien zijn er nog veel andere onkiese zaken in India die het Westen graag door de vingers ziet. Dat staat in schril contrast met de houding ten aanzien van China. Voor deze morele hypocrisie betaalt het Westen onvermijdelijk een prijs, bijvoorbeeld met betrekking tot de steun voor de oorlog in Oekraïne.

Lees verder

De ‘Brave New World’ van Artificiële Intelligentie

Het mag dan een geruststelling zijn dat de chip-industrie in Taiwan te belangrijk is voor zowel China als de VS om in de eerstkomende jaren een oorlog over het eiland te riskeren, maar op langere termijn is dat geen garantie. Dit is het vierde en laatste deel van het essay van Tom Ronse.

Lees verder

Abortuswet in de koelkast? De 5,8 miljoen vrouwen in ons land willen weten waar ze staan

In april van dit jaar publiceerde het onafhankelijk experten-comité het rapport met aanbevelingen voor de hervorming van de Belgische abortuswet. Het rapport adviseerde onder meer om de abortustermijn op te trekken van 12 naar 18 weken en werk te maken van een rechtvaardigere toegang voor kwetsbare vrouwen in ons land. Maar op enkele maanden voor de verkiezingen blijft het oorverdovend stil rond dit dossier.

Lees verder

PFAS of niet? Deze app vertelt het je

Hoe weet je of er gevaarlijke chemische stoffen in je regenjas of voedselverpakking zitten? De nieuwe app Scan4Chem kan daarbij helpen.

Lees verder

Internationale dag voor Veilige Abortus: zorgverleners in de boeien geslagen aan Poolse ambassade

Op de Internationale dag voor Veilige Abortus, op 28 september, houdt Amnesty International een symbolische actie om de criminalisering van abortuszorg in Polen aan te klagen. Onder de slogan ‘It's not happening here, but it's happening now’ worden Belgische zorgverleners in de boeien geslagen voor de Poolse ambassade, om te tonen dat cruciale gezondheidszorg in Polen als crimineel wordt beschouwd.

Lees verder

Zes Portugese jongeren klagen Europese landen aan voor bosbranden

Zes Portugese jongeren tussen 11 en 24 jaar worden morgen (woensdag) gehoord door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Ze klagen Europese regeringen aan voor de enorme bosbranden in Portugal in 2017. Ngo’s spreken van een historisch proces.

Lees verder

Klimaatverandering in Bolivia: “Deze extreme temperaturen zijn beangstigend”

De heetste winter ooit, gevolgd door een bijzonder droge lente, leidt tot grootschalige droogte in heel Bolivia. Zes van de negen departementen kampen nu met droogte.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Godvergeten

Lees verder

Kom ons steunen: op 4/10 om 14.30u verdedigen onze advocaten het recht op een volwaardig persoonsvolgend budget

Op woensdag 4 oktober om 14.30u vindt de zitting plaats bij de Raad van State van de rechtszaak van GRIP samen met een aantal burgers met een handicap tegen de actualisering van persoonsvolgende budgetten. We roepen iedereen die wil opkomen voor het recht op ondersteuning op om aanwezig te zijn.

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium