Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 26 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Urennorm accountancyopleiding mag kleinere kantoren niet op achterstand zetten
Het dispuut tussen SRA en de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) over de urennormen in de praktijkopleiding is vooralsnog niet beslecht. SRA heeft aangegeven naar de civiele rechter te stappen en daarmee blijft het onduidelijk of de huidige normen in de nabije toekomst gaan veranderen.
Lees meer
 
 
Bij forensisch onderzoek moet accountant helder zijn over doel en context
Accountants kunnen bij het weergeven van de bevindingen van fraudeonderzoek maar beter helder zijn over de doelstellingen van hun onderzoek en de context waarin hun rapportage gebruikt mag worden. Anders kunnen ze tussen twee vuren komen te zitten, zelfs als ze zich houden aan de geldende gedragsregels.
Lees meer
 
Enter de FLOW Advertorial

Op woensdag 7 juni bent u van harte welkom bij de jaarlijkse CaseWare Open. Aansprekende sprekers presenteren en demonstreren u de stroomlijning van dataflow en workflow binnen en buiten uw kantoor.
U ziet hoe de stroom van data en apps richting de cloud u ondersteunt in uw dagelijkse praktijk, uw eigen kwaliteiten versterkt en u uitdaagt om nieuwe kansen te benutten.

Klik hier voor meer informatie =>

 
Accountant mag emissierapport fluoride gassen verifiëren
De EU-verordening op het gebied van fluoride gassen (fluorinated greenhouse gases) schrijft voor dat verificatie van een emissie-rapport moet worden uitgevoerd door een geaccrediteerde auditor. Ook een accountant kan deze opdracht uitvoeren.
Lees meer
 
 
De toekomst van de MKB-accountant? Deel 1
Over de MKB-accountant zijn al heel wat columns en opiniebijdragen gevuld. De beroepsorganisatie zou er onvoldoende aandacht voor hebben. Er zou een keurmerk moeten komen, of juist niet. De MKB-accountant heeft moeite om zich te profileren. Er zouden nieuwe assurance-diensten moeten worden ontwikkeld voor het MKB. Met een samenstelverklaring red je het niet meer.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
Geen oordeel EY over jaarcijfers Esperite
Accountant EY onthoudt het biotech-bedrijf Esperite een oordeel over de jaarcijfers. Het stamcelbedrijf, moeder van Cryo-Save, staat financieel met de rug tegen de muur. Dat erkent het ook zelf.
Lees meer
 
 
Hogere WOZ-waarde kan verkapte winstuitkering DGA zijn
 De waardering van een onroerende zaak moet bij  verkoop door een B.V. aan de DGA overeenkomen met de meeste recente door de gemeente bepaalde WOZ-waarde. Is dit niet het geval, dan is er sprake van een verkapte winstuitkering.
Lees meer
 
Actualiteiten Wet waardering onroerende zaken (WOZ) Advertorial

De WOZ-waardering van onroerende zaken is fiscaal van groot belang. Er zijn veel ontwikkelingen en er is nog meer jurisprudentie op dit gebied. Onmogelijk om deze allemaal bij te houden als u niet dagelijks met deze problematiek te maken hebt. Maar voor een goede advisering is kennis natuurlijk zeer noodzakelijk. Sjoerd Bosma brengt u in 1 dag op de hoogte.

 
Vermetten breidt twee keer uit in korte tijd
Accountants- en advieskantoor Vermetten heeft een nieuwe vestiging geopend in Tilburg. Het is het zevende filiaal van het Brabantse accountants- en advieskantoor.
Lees meer
 
 
Publicatiestukken verplicht met persoonsgebonden digitale handtekening
Publicatiestukken van middelgrote rechtspersonen moeten na 1 januari 2018 voorzien zijn van een getekende digitale accountantsverklaring. Dit geldt voor stukken die gedeponeerd zijn via SBR.
Lees meer
 
 
Vanaf 2019 arbitrage mogelijk bij dubbele heffingen in EU
Burgers en bedrijven die voor hetzelfde inkomen of kapitaal worden belast in verschillende lidstaten, kunnen vanaf 1 juli 2019 aankloppen bij een Europese arbitragecommissie. Deze onafhankelijke instantie grijpt in als een conflict over dubbele heffingen niet binnen twee jaar is opgelost.
Lees meer
 
 
‘Rechtse fracties Europa voeren financieel wanbeleid’
Het ENF, het Europese samenwerkingsverband van onder meer de PVV en het Franse Front National, zou financieel wanbeleid voeren. In 2016 zou meer dan een half miljoen euro aan Europese subsidies verkeerd hebben besteed.
Lees meer
 
 
Vrouwelijke commissarissen en directeuren verdienen stukken minder
Vrouwelijke toppers krijgen nog steeds aanmerkelijk minder beloond dan hun mannelijke collega’s. Dat blijkt uit het jaarlijkse Beloningsonderzoek van de NCD, uitgevoerd door Human Capital Group.
Lees meer
 
MUIS Software realiseert nieuwe kassakoppelingen in iMUIS Online Contentpartner
MUIS Software heeft er weer een kassapartner bij. Het afgelopen jaar heeft MUIS Software al kassakoppelingen gerealiseerd met UnTill, eCash (Tonit), Lightspeed en Nappkin. Next to Food mag zich nu ook bij dit rijtje van kassakoppelingen aansluiten.
 
Bankfinancieringen anno 2017 Opleiding
SRA organiseert op veertien locaties SRA-Accountancy kringen. Tijdens de tweemaandelijkse bijeenkomsten van deze kringen behandelt een deskundige een actueel vaktechnisch thema. Er is gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema. Ook kunt u vooraf cases uit uw praktijk over het onderwerp inbrengen. De bijeenkomsten, die veelal […]
 
Beginnend Assistent Accountant AA/RA Marum Vacature
De functie In deze functie van assistent accountant ga je aan de slag binnen de samenstel- en de controlepraktijk én ben je fiscaal bezig. Een erg interessante en veelzijdige functie! De verhouding tussen samenstel- en controlewerkzaamheden is 50/50. De werkzaamheden die je uitvoert staan allemaal in het teken van de jaarrekening van de klant en […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn