Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 1 juni 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Urenregistratie achteraf volstaat niet altijd voor fiscus
Het globaal achteraf opmaken van dag- en weekstaten volstaat niet als bewijslast voor het urencriterium. Dat blijkt uit een uitspraak van het Hof Arnhem-Leeuwarden.
Lees meer
 
 
Aanpassing RJ-richtlijn micro- en kleine rechtspersonen openbaar
De Raad voor de Jaarverslaglegging heeft de RJ-Uiting 2017-5 ‘Wettelijke en overige toelichtingsbepalingen in de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving voor micro- en kleine rechtspersonen’ gepubliceerd.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
Werkgevers wijzen uniform minimumuurloon af
Nederlandse werkgevers voelen niks voor één uniform wettelijk minimumuurloon voor alle sectoren. Dat hebben zij laten weten aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, dat beweert dat het de handhaving vergemakkelijkt.
Lees meer
 
 
Kind elders ingeschreven, geen alleenstaande ouderkorting
Als een kind volgens de gemeentelijke basisadministratie het grootste deel van het jaar elders woont, bestaat voor de ouder geen recht op alleenstaande ouderkorting. Dat oordeelt het Hof Den Bosch. 
Lees meer
 
 
‘Financiële dienstverleners doen weinig om werkloosheid te voorkomen’
Accountantskantoren, banken en verzekeraars hadden zich eerder moeten inspannen om langdurige werkloosheid van personeel in de financiële dienstverlening te voorkomen. Dat zegt Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie bij het UWV. 
Lees meer
 
 
8400 ondernemers krijgen brief over intracommunautaire verwervingen
De Belastingdienst, meer in het bijzonder het Central Liaison Office (CLO), stuurt 8.400 ondernemers een brief over hun Btw-aangifte. Volgens de Belastingdienst hebben deze bedrijven hun intracommunautaire verwervingen over 2016 niet goed aangegeven.
Lees meer
 
 
Geen EU-landen op zwarte lijst belastingparadijzen
Nederland, Luxemburg en andere vermeende belastingparadijzen binnen de EU, komen niet op de Europese zwarte lijst van belastingparadijzen.
Lees meer
 
 
Concurrentie, regelgeving en economische ontwikkeling piekerpunten
De top van het internationale bedrijfsleven maakt zich vooral zorgen over toegenomen concurrentie, risico’s die voortkomen uit wet- en regelgeving en economische omstandigheden. Dat blijkt uit het Global Risk Landscape 2017, een rapport van BDO Advisory.
Lees meer
 
 
Entresol die op vloer steunt telt als onroerend
Is een constructie duurzaam verenigd met de grond in de zin van artikel  3:3 BW, dan geldt zij als onroerend en maakt zij deel uit van de onroerende zaak voor de WOZ. Irrelevant is of de constructie zonder beschadiging uit het bedrijfspand kan worden verwijderd. 
Lees meer
 
 
Peter Sampers hoogleraar Financial Accounting aan OU
Peter Sampers is benoemd tot hoogleraar Financial Accounting aan de Open Universiteit. Daarnaast is Sampers hoogleraar Financial Accounting aan de Universiteit Maastricht en voorzitter van de Raad voor de Jaarverslaggeving.
Lees meer
 
 
Cyberrisico’s horen in het jaarverslag, vindt KPMG
Het jaarverslag is het geëigende document om stakeholders van bedrijven te informeren over de belangrijkste cyberrisico’s. Dat zegt KPMG, dat in 28 landen jaarverslagen een benchmark deed bij de 800 grootste beursgenoteerde bedrijven.
Lees meer
 
Fiscale eenheid en deelnemingsvrijstelling Opleiding
Er worden in de cursus fiscale eenheid en deelnemingsvrijstelling twee fiscale thema’s behandeld, waar u ook in uw mkb praktijk mee te maken heeft. Diverse onderwerpen staan per thema op het programma. Uiteraard is er ruimte voor inbreng van eigen casussen en vragen. Fiscale eenheid Bezitseis; Entreevraagstuk; Verliesverrekening; Ontvoegingsvraagstuk; De belangrijkste uitspraken ten behoeve van […]
 
senior belastingadviseur – Nijverdal Vacature
Voor de vestiging Nijverdal, Belastingadviseurs zijn we op zoek naar een senior belastingadviseur. Soort dienstverband: uitzicht op vast contract, 40 uur per week . Bedrijfsprofiel Ambitieus én oog voor de menselijke maat. Dat is de Jong & Laan ondernemende accountants. Met 700 professionals zijn we actief in Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland. Je werkzaamheden […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn