Nieuwsberichten van afgelopen maand op NHG.org
NHG-nieuwsoverzicht
Beste lezer,

Het NHG-Nieuwsoverzicht is een maandelijks geautomatiseerde update voor niet-leden. Omdat het overzicht de nieuwsberichten van de afgelopen maand bevat, klopt het dus dat hier ‘oud nieuws’ bij zit en gebeurtennissen in het verleden hebben plaatsgevonden.
 
Online NHG wetenschapsdag
 
WONCA Europe: deadline indienen abstracts is 1 februari 2021
Het NHG is dit jaar gastheer van WONCA Europe. Het congres vindt online plaats van 6 tot en met 10 juli 2021 en heeft als thema ‘Practising Person Centered Care’. Het is nu mogelijk om abstracts in te dienen. De uiterlijke aanmelddatum om uw onderzoek te delen met Europese collega’s is 1 februari.
 
 
NHG-Praktijkhandleiding COVID-19-vaccinatie
Huisartsen gaan de COVID-19-vaccinaties verzorgen voor bewoners van verzorgingshuizen en kleinschalige woonvormen die bij hen in de praktijk ingeschreven staan, bij een deel van de 60-plussers en bij mensen 60- met medische indicatie.
 
 
EKC-basiscursus: LHV Academie en NHG werken samen
Vanaf 1 januari 2021 neemt de LHV Academie het organiseren van de EKC-basiscursussen op zich. Hiervoor zijn de LHV Academie en het NHG een samenwerking aangegaan. Het NHG blijft inhoudelijk betrokken.
 
 
13 januari COVID-webinar: COVID-19-vaccin
Op woensdag 13 januari 2021 om 20:00 organiseert MedischeScholing.nl samen met NHG, LHV, het ministerie van VWS en het RIVM een live webinar voor alle zorgprofessionals. Schrijf u gratis in om u zo goed mogelijk inhoudelijk te laten informeren over de COVID-19-vaccins. Er is mogelijkheid tot accreditatie. U kunt vooraf al vragen stellen en reageren op vragen die reeds door collega's gesteld zijn op het forum. De meest gestelde vragen worden zo veel mogelijk beantwoord tijdens de live-uitzending. Het webinar wordt live vanuit Hilversum uitgezonden en richt zich volledig op zorgprofessionals.
 
 
Online NHG-Wetenschapsdag 2021: toepasbare kennis in 2 dagdelen
Als huisartsen kunnen we niet zonder de wetenschap. Daarom zorgen we er als NHG voor dat we nuttig wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk brengen. Dat doen we bijvoorbeeld door het organiseren van de NHG-Wetenschapsdag. Dit jaar organiseren wij, samen met de vakgroep Huisartsgeneeskunde van de Universiteit Maastricht, de NHG-Wetenschapsdag op 5 en 11 februari in onze online omgeving. Inspirerend, leerzaam en gewoon vanaf huis of de praktijk.
 
 
LESA aanvragen laboratoriumdiagnostiek geactualiseerd
De LESA ‘Rationeel aanvragen van laboratoriumdiagnostiek’ is geactualiseerd. Twee hoofdstukken zijn herzien: Neonatale icterus en Overgevoeligheid.
 
 
Huisartsen zijn klaar om te starten met COVID-19-vaccinatie
Alle voorbereidingen die getroffen konden worden, zijn gereed. De huisartsen zijn klaar om hun bijdrage te leveren aan het vaccineren van een groot deel van de Nederlandse bevolking, en zij starten liever vandaag dan morgen. Het wachten is nu op de concrete leverdatum en exacte hoeveelheid van vaccins. Zodra deze bekend zijn, kunnen huisartsen en hun medewerkers snel aan de slag met selecteren, uitnodigen en praktische voorbereiding.
 
 
BioNTech/Pfizer vaccin: relevante informatie voor huisartsen
Het BioNTech/Pfizer vaccin (merknaam Comirnaty), wordt medio januari ingezet om zorgmedewerkers van verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning op centrale locaties te vaccineren. Om u voor te bereiden op mogelijke vragen van uw patiënten, vindt u in dit nieuwsbericht een samenvatting van de op dit moment bekende informatie over het BioNTech/Pfizer vaccin.
 
 
COVID-19-vaccinatie (Update)
Al enige tijd werken NHG, LHV, RIVM, DVP en SNPG in overleg met het ministerie van VWS aan het mogelijk maken van de COVID-19-vaccinatie. Nog niet alles is duidelijk en we zijn samen met de LHV volop bezig met allerlei zaken die u straks nodig heeft om dit in goede banen te leiden. In dit bericht informeren wij u daarom over wat u van ons kunt verwachten om u zo goed mogelijk voor te bereiden op wat er komen gaat.
 
 
ICPC-3 gepubliceerd
Op 15 december jl. is de derde versie van de ICPC gepubliceerd door het ICPC-3 Consortium. Het Consortium, waar het NHG lid van is, heeft de afgelopen drie jaar intensief gewerkt aan deze nieuwe versie. In de ICPC-3 zijn belangrijke verbeteringen, wijzigingen en uitbreidingen doorgevoerd.
 
 
 
Online NHG wetenschapsdag
Wat vindt u van deze email?
tevreden
ontevreden
   
Afmelden of voorkeuren wijzigen | Disclaimer | www.nhg.org