Nieuwsberichten van afgelopen maand op NHG.orgBekijk online
NHG-nieuwsoverzicht
Het NHG-nieuwsoverzicht is uw maandelijkse update van het laatste nieuws op onze website. Het is primair bedoeld voor belangstellenden en wordt geautomatiseerd samengesteld. Nieuws kan hierdoor verouderd zijn.
 
Uitbraak scabiës: aangepaste behandeladviezen 
Er is al langere tijd een hoge prevalentie van scabiës in Nederland. Gezien de omvang van de huidige uitbraak adviseert het NHG om voor de behandeling van scabiës in de huisartsenpraktijk aan te sluiten bij de behandeladviezen in de LCI-richtlijn Scabiës.
 
 
NHG steunt hoofdlijnenadvies RVS over toekomst eerste lijn
Eerstelijnszorg cruciaal uitgangspunt In het advies roept RVS de overheid en zorgverzekeraars op om de daad bij het woord te...
 
 
Programma OPEN is gereed: succesvolle start met online inzage
Wat heeft OPEN gerealiseerd? OPEN ondersteunde huisartsen en huisartsenorganisaties om online inzage voor patiënten mogelijk te maken, via een patiëntenportaal...
 
 
Vernieuwingen programma NHG E-learnings
Gebruikers van de NHG E-learnings zijn tevreden, maar hebben nog wel wensen. Daarom werken we in 2023 verder aan een aantal vernieuwingen.
 
 
NedHIS-congres ’23: informatisering maakt huisartsenzorg beter
Op 22 maart 2023 vond het NedHIS congres weer plaats. Het congres bracht een flink aantal deelnemers bij elkaar.
 
 
Tekort semaglutide blijft geheel 2023
Het wereldwijde tekort aan diabetesmedicijn semaglutide blijft volgens de fabrikant nog het hele jaar. Het tekort is ontstaan door de snel gestegen vraag als afslankmiddel, maar daar is het niet voor geregistreerd.
 
 
Zorgen over geneesmiddelenbeleid VWS
Geef prioriteit aan het nemen van maatregelen om het oplopende geneesmiddelentekort in Nederland aan te pakken. Deze dringende oproep doen we samen met de Federatie Medisch Specialisten, LHV, KNMP en NVZA in een brief aan de Tweede Kamer, in aanloop naar het debat geneesmiddelenbeleid op 22 maart.
 
 
Zorgen om nieuwe campagne borstonderzoek
Begin maart is Borstkanker Vereniging Nederland samen met farmaceutisch bedrijf MSD gestart met een campagne waarin zij vrouwen adviseren om iedere derde dag van de maand de borsten te onderzoeken. Het NHG is hier verontrust over en heeft BVN gevraagd om de campagne te staken.
 
 
 
NHG-E-learnings: limiet accreditatiepunten vervallen
Het NHG verbetert continu zijn producten en diensten waaronder de e-learnings. Eind vorig jaar is er een gebruikersonderzoek uitgevoerd onder 4.586 van huisartsen en huisartsen in opleiding welke in het bezit zijn van een abonnement NHG E-learnings.

Hieruit kwamen verschillende innovatieve verbeterpunten naar voren. 2  ontwikkelingen zijn reeds doorgevoerd:
  • een vernieuwd design van de NHG-Leeromgeving met een verbeterde navigatie
  • geen maximum meer voor het behalen van accreditatiepunten
Wilt u uw kennis up-to-date houden met onafhankelijke betrouwbare nascholing en net zoals uw collega's ook profiteren van deze verbeteringen? Sluit dan nu een jaarabonnement af.
"Huisartsen waarderen de NHG E-learnings gemiddeld met een 8,0"
 
Wat vindt u van deze e-mail?
tevreden
ontevreden
 
   
Afmelden | Disclaimer | www.nhg.org