Nieuwsberichten van afgelopen maand op NHG.orgBekijk online
NHG-nieuwsoverzicht
Het NHG-nieuwsoverzicht is uw maandelijkse update van het laatste nieuws op onze website. Het is primair bedoeld voor belangstellenden en wordt geautomatiseerd samengesteld. Nieuws kan hierdoor verouderd zijn.
 
Leveringsproblemen tetanusvaccin
Er zijn leveringsproblemen met het tetanusvaccin. De overheid heeft import vanuit buitenland mogelijk gemaakt. Wat betekent dit voor postexpositieprofylaxe met tetanusvaccin?
 
 
Herziene richtlijn Obesitas en overgewicht bij volwassenen
De herziene richtlijn Obesitas en overgewicht bij volwassenen is gepubliceerd. Een belangrijke richtlijn omdat meer dan de helft van de Nederlandse volwassenen overgewicht heeft.
 
 
Verkiezingen: de vier belangrijkste huisartsenthema’s
NHG, LHV, VPH, en InEen hebben aan alle politieke partijen gevraagd om in hun verkiezingsprogramma aandacht te besteden aan maatregelen die nodig zijn voor een sterke huisartsenzorg en eerstelijn.
 
 
Keurmerk voor HIS’en en andere huisartsensystemen op komst
Het ministerie van VWS heeft subsidie verstrekt voor het XIS Keurmerk voor eerstelijnszorg. Naar verwachting worden de eerste keurmerken eind 2023 uitgereikt.
 
 
Toenemend aantal gonorroe-infecties
Wees alert op een stijgende trend in het voorkomen van gonorroe. Opvallend is de toename onder hoogopgeleide jongeren die geen risicogedrag rapporteren.
 
 
Leidraad Verantwoord Wisselen Medicijnen
De Leidraad helpt bij de verantwoorde wisseling van een medicijn met dezelfde werkzame stof, sterkte, toedieningsvorm en afgiftepatroon.
 
 
Zorgen over beschikbaarheid sterke pijnstillers
Een brede beschikbaarheid van NSAID-pijnstillers leidt tot meer gezondheidsrisico’s. Die boodschap geven veertien koepels, waaronder NHG en LHV, van artsen, apothekers, consumenten en patiënten aan minister Kuipers (VWS) af.
 
 
Kleine aanpassing NHG-Standaard Fluor vaginalis
De NHG-Standaard Fluor Vaginalis is herzien. Omdat sommige medicatie niet meer beschikbaar zijn, is de paragraaf medicamenteuze behandeling aangepast.
 
 
 
Wat vindt u van deze e-mail?
tevreden
ontevreden
 
   
Afmelden | Disclaimer | www.nhg.org