Nieuwsberichten van afgelopen maand op NHG.orgBekijk online
NHG-nieuwsoverzicht
Het NHG-nieuwsoverzicht is uw maandelijkse update van het laatste nieuws op onze website. Het is primair bedoeld voor belangstellenden en wordt geautomatiseerd samengesteld. Nieuws kan hierdoor verouderd zijn.
 
Update preferentiebeleid hormoonspiraaltjes
Er zijn signalen dat VGZ tegen de afspraken met het NHG en LHV in toch preferentiebeleid voert op hormoonspiraaltjes, en alleen de Levosert vergoedt. VGZ heeft in contact met het NHG benadrukt dat het preferentiebeleid nog niet geldt.
 
 
Counseling anticonceptie
Op social media is veel aandacht voor bijwerkingen van hormonale anticonceptiemethodes, zoals stemmingsklachten. De NHG-Standaard Anticonceptie en Thuisarts.nl bieden ondersteuning bij het gesprek met patiënten die hierover vragen hebben.
 
 
Adviezen PBM bij luchtweginfecties  
Sinds maart 2023 zijn we in de endemische fase van de corona-uitbraak terechtgekomen en is een overgang gemaakt naar generieke adviezen bij luchtweginfecties. Welke zijn dit?
 
 
Aftrap Stoptober 2023 
De voorbereidingen voor de 10e editie van Stoptober gaan in september alweer van start! Jaarlijks een moment waarop er landelijk aandacht is voor stoppen met roken. Doet u mee?
 
 
Quickscan verduurzamen praktijk
Wilt u aan de slag met het (verder) verduurzamen van de praktijk? Samen met Stichting Stimular ontwikkelden we hiervoor de Quickscan.
 
 
Werkafspraken wisselen longinhalatiemedicatie gepubliceerd
NHG, LHV, NVALT, Longfonds, Patiëntenfederatie Nederland, KNMP en Zorgverzekeraars Nederland hebben werkafspraken gemaakt over verantwoord wisselen van inhalatiemedicatie.
 
 
Verheffing legionella
Het RIVM meldt een toegenomen incidentie legionellapneumonieën. De patiënten bevinden zich in vrijwel alle regio’s van Nederland.
 
 
Toenemend aantal gonorroe-infecties
Wees alert op een stijgende trend in het voorkomen van gonorroe. Opvallend is de toename onder hoogopgeleide jongeren die geen risicogedrag rapporteren.
 
 
 
Wat vindt u van deze e-mail?
tevreden
ontevreden
 
   
Afmelden | Disclaimer | www.nhg.org