Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 6 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | UWV bevestigt: NOW-loket maandagochtend open, mogelijk opstart- en uitvoeringsproblemen
Het UWV meldt vrijdagmiddag dat werkgevers vanaf maandag 6 april 9.00 uur een aanvraag kunnen doen voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Dat was al het doel, maar vanwege de korte voorbereidingstijd bleef het lang onzeker of openstelling van de regeling op dat tijdstip haalbaar was.
Lees verder »
Corona | Uitstel van betaling belasting voor ondernemers verder versoepeld
Het kabinet verruimt de mogelijkheden voor ondernemers om uitstel van betaling voor belastingen aan te vragen: de aanvraagprocedure wordt vereenvoudigd, geldt voor meer belastingen en het wordt voor kleine ondernemers makkelijker om langer dan drie maanden uitstel te krijgen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online samenwerken vanuit huis – de oplossing

Werk jij ook vanuit huis? En loop je tegen praktische zaken aan zoals:
• Niet optimaal kunnen samenwerken met je klant;
• Niet over alle klantinformatie beschikken;
• Niet AVG-proof bestanden kunnen uitwisselen?
Dan is MUIS Connect het online samenwerkingsplatform waar jij naar op zoek bent! Alle klantgegevens overzichtelijk en online beschikbaar, zodat je ook thuis optimaal kunt samenwerken. Kijk hier voor meer informatie >>

Lees verder »
Corona | ‘Ondernemers vinden TGOS en Tozo meest relevante regelingen’
Noodsteunregelingen TOGS (Tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren) en Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) worden door de grootste groep ondernemers als meest relevant genoemd, blijkt uit een KVK Flitspeiling onder ruim 10.000 ondernemers. Er is een verdeeld beeld over de duidelijkheid van de informatie van overheidsregelingen.
Lees verder »
MKB-accountant in tijden van corona
Het is een bizarre tijd. In een aantal weken tijd is het economisch landschap veranderd van een aankomende lentezon naar een winters vriespunt. Gedwongen sluitingen in diverse branches, noodmaatregelen vanuit de overheid, hulplijnen. Het dagelijks nieuws wordt geregeerd door het virus. Het lijkt soms alsof er nog maar één onderwerp is waar het over zou […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
NIEUW Lunch & Learnsessies in verband met Corona van Accountancy Vanmorgen

Op 8, 9 en 10 april van 12.00 tot 13.00 uur organiseert Accountancy Vanmorgen in samenwerking met Fiscaal Vanmorgen lunch & Learnsessies in verband met de Coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent van de actuele noodmaatregelen op dit gebied. Volg een interactieve online cursus over de Fiscale maatregelen, Noodmaatregelen overbrugging werkgelegenheid (NOW) of Coronacrisis in de jaarrekening; een praktische aanpak. Slechts € 59,- én 1 PE-punt.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Uitspraak over uitzendbeding: mogelijk grote financiële gevolgen voor uitzendwerkgevers

Uitzendwerkgevers zijn, in elk geval vanaf 17 maart 2020, wettelijk verplicht om gedurende maximaal 104 weken minimaal 70% van het loon bij ziekte door te betalen aan uitzendkrachten, ook in fase 1 en 2. Dit volgt uit de (tussen)uitspraak van Gerechtshof Den Haag van 17 maart 2020.

Lees verder »
Corona | Wanneer voldoet de werkgever aan de NOW-voorwaarden?
De NOW-regeling zorgt voor een tegemoetkoming in de loonkosten. Met het voorschot van UWV kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en een flexibel contract doorbetalen. De tegemoetkoming kan in ieder geval voor drie maanden aangevraagd worden. Aan welke voorwaarden moet worden voldaan? Lees het hier:
Lees verder »
Young prof in beeld | Roy Timmerman (24): assistent-accountant agro als opstap naar advieswerk
In de rubriek Young prof in beeld brengt Accountancy Vanmorgen een serie portretten van jonge professionals in de accountancysector. Waarom kiezen zij voor de accountancy en hoe ervaren ze het werk in de sector? Roy Timmerman studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en koos na één jaar voor de richting accountancy.
Lees verder »
NOW – verschil tussen voorschot en definitieve subsidie
Het definitief vaststellen van het NOW-subsidiebedrag bouwt voort op de berekening van het subsidiebedrag bij het voorschot, maar er zijn wel verschillen.
Lees verder »
Alsnog BTW-herziening op jongvee en melkkoeien na beëindiging landbouwregeling
Enkele ‘gebruiksvee-arresten’ van de Hoge Raad hebben gevolgen voor ondernemers voor wie op 1 januari 2018 de landbouwregeling verplicht eindigde en voor ondernemers die eerder dan die datum vrijwillig uit die regeling stapten, meldt de Belastingdienst.
Lees verder »
Corona | ACM stelt voorwaarden aan voucherregelingen
Om faillissementen te voorkomen worden vanuit diverse branches momenteel voucherregelingen opgesteld waarmee consumenten die recht hebben op retournering van hun geld een voucher of tegoedbon wordt geboden.
Lees verder »
Corona | NOW – zieke werknemers tellen mee, wie nog meer?
Zieke werknemers vallen ook onder de NOW-regeling als de werkgever hun loon doorbetaalt. Dit geldt ook voor uitzendkrachten en payrollkrachten.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe wil jij je klant in deze tijd helpen?

Nu een groot deel van Nederland verplicht thuiswerkt, wordt het aanpassingsvermogen van mensen flink op de proef gesteld. Het is voor ondernemers belangrijker dan ooit om financieel bij de tijd te blijven en overzicht te houden. Online samenwerken tussen ondernemers en hun accountants- of administratiekantoren levert meer tijd en minder uitzoekwerk op. En het is […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Corona | Belangrijke aandachtspunten en keuzes bij NOW-aanvraag

In het kader van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) is € 10 miljard aan subsidie ter beschikking voor looncompensatie voor de periode 1 maart tot en met 30 mei 2020 vanwege omzetdaling wegens het coronavirus. Hoe pakt deze regeling uit voor het bedrijfsleven en welke keuzes moeten worden gemaakt? Timing is bij aanvraag […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Meer dan 6 miljoen belastingaangiftes binnen voor 1 april
Corona | NOW-subsidie: aanvragen in april, pas definitief in 2021
Onderzoek ICT-gebruik: gebruik online platforms in de lift
Corona | Lager gebruikelijk loon vanwege coronacrisis mag
OPLEIDINGEN
Webinar IFRS vs NL GAAP
NBA Opleidingen
16 april 2020
Online cursus Actualiteiten oudedagsvoorzieningen
Fiscaal Vanmorgen
12 mei 2020
Hoe helpt u als accountant uw cliënten in deze lastige tijd?
Visma
7 april 2020
VACATURES
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN