Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 7 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Groen licht voor het pensioenakkoord, maar hoofdbrekens over uitvoering zelfstandigen-AOV
De FNV-leden hebben zaterdag ingestemd met het pensioenakkoord. Daarmee is er definitief groen licht voor de verdere invulling van het nieuwe pensioenstelsel. Minister Koolmees (Sociale Zaken) heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd met nadere informatie. Daaruit blijkt onder meer dat de Belastingdienst en het UWV de verplichte AOV voor ZZP’ers uitvoeringstechnisch met angst en […]
Lees verder »
‘Ondernemer met NOW-steun komt in de knel op huizenmarkt’
Ondernemers die gebruik maken van de NOW-regeling komen mogelijk in de problemen als ze een hypotheek willen afsluiten. Daarvoor waarschuwt hypotheekadviesketen Van Bruggen Adviesgroep. ‘Spring niet lichtvaardig om bij het aanvragen van de tweede NOW-regeling.’
Lees verder »
ADVERTORIAL
De controle onder controle *vernieuwd*

Hands-on 2-daagse voor audit praktijk

22 september en 6 oktober 2020 • Nieuwegein • PE 13
Tijdens deze tweedaagse hands-on cursus versterken we de basis om te komen tot een goede jaarrekeningcontrole. Samen met Leo Straathof doorloopt u daarbij het volledige controle proces, van planning en risico-analyse tot evaluatie en rapportage.

Lees verder »
KPMG pleit voor strenger toezicht op duurzaamheidsverslaggeving
Volgens KPMG is de dreiging groot dat bedrijven hun duurzaamheidsverslag veel rooskleuriger maken dan de werkelijkheid. Dat levert namelijk voordelen op, zoals gunstiger financieringsvoorwaarden. Partner Wim Bartels vindt daarom dat investeerders en toezichthouders veel strenger moeten toezien op fraude met duurzaamheidsdata.
Lees verder »
Europees Hof oordeelt: ten onrechte berekende BTW mag later alsnog worden teruggevraagd
Een belastingplichtige onderneming mag eerder ten onrechte in rekening gebrachte BTW alsnog terugvragen van de Belastingdienst, ook als de eerdere aanslag definitief is geworden. Dat oordeelt het Europese Hof van Justitie in een zaak rondom koolzaadleveringen. Het hof is duidelijk: als vaststaat dat er geen BTW verschuldigd is, hoeft die ook niet betaald te worden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2020

7 september | 6 PE

Het huwelijksvermogensrecht beïnvloedt vele rechtsverhoudingen. Denk o.a. aan schuldeiserposities, relatie fiscus, borgstellingen, koopovereenkomsten of faillissement. Prof. Bernard Schols gaat op 7 september in op het vernieuwen, actualiseren en opfrissen van uw kennis van het huwelijksvermogensrecht. Mis deze interactieve, praktijkgerichte cursus niet!

Lees verder »
UBO-register komt eind september online
Na herhaaldelijk uitstel zal het UBO-register dan toch zijn livegang gaan beleven: op 27 september komt het online. Dat laten ministers Hoekstra en Grapperhaus aan de Tweede Kamer weten.
Lees verder »
Delft’s Rood: Productinformatie van softwareleveranciers, is ‘all in’ de next step?
Wat kondigt een van ’s lands grote softwaremakers aan in een van haar recente berichten? Persberichten van softwareleveranciers zijn nog wel eens vrij obligaat in hun taalgebruik. Heel soms zit er iets echt nieuws bij. En dan gaat het niet over koppeling nr 301, over e-facturatie, digital signing of zoiets. Eigenlijk gaat het wel over […]
Lees verder »
Hoge Raad: vrijval voorziening groot onderhoud direct belast bij verkoop pand
Een bedrijf kan de vrijval van een onderhoudsvoorziening voor een verkocht pand niet zonder meer over vijf jaar uitsmeren en moet daarover direct belasting betalen, oordeelt de Hoge Raad. De belastingadviseur van het bedrijf, die een beroepsfout had toegegeven, en BDO, die een niet gehonoreerde herinvesteringsreserve had aangeraden, worden niet op de vingers getikt.
Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (13). Blauw oog
‘Wat zie jij eruit? Wat is er met je gebeurd?’ zegt Susan terwijl ze Mike opneemt met bloed aan zijn shirt, een oog dat blauw kleurt en staat zijn neus nu scheef of niet? ‘Kom eens hier. Je moet echt even naar een dokter toe.’ ‘Nee, dat is niet nodig.’ Mike wuift met zijn hand. […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Baroch (ex-BDO) nu commissaris bij Grant Thornton
Longread: Feuilleton Professional in de knel… en hoe het nu gaat
‘Duurdere kappers en horeca zorgen voor hogere inflatie’
Corona | Virus remt investeringen in adviesbranche
OPLEIDINGEN
Summercourse NBA Opleidingen *Vernieuwd*
NBA Opleidingen
11 augustus 2020
HBO-PROGRAMMA MODERNE BEDRIJFSADMINISTRATIE
HAN
15 september 2020
Webinar: Arbeid en Recht (3)
Fiscount
7 oktober 2020
VACATURES
Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Van helder
Nieuwegein
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN