Nederland Maakt Het | C-V2X | COVID-19 maatregelen
bekijk deze email in uw browser
Beste relatie,

Bij deze sturen wij u de V-tron nieuwsbrief. Wij willen u hiermee informeren over de nieuwste ontwikkelingen in de automotive-branche, de aanstaande beurzen en evenementen en de allernieuwste productontwikkelingen. 

Dit keer staat de nieuwsbrief in het teken van de nieuwe communicatie technologie C-V2X, het tv programma: ''Nederland Maakt Het'' en de maatregelen omtrent COVID-19 zodat wij u ook nu van dienst kunnen blijven.

Wilt u reageren naar aanleiding van één van deze artikelen of wilt u extra informatie? Tijdens kantoortijden kunt u ons bereiken op +31(0) 570 74 54 30 en per mail via
 
info@v-tron.eu. Ten aller tijden kunt op onze website: www.v-tron.nl terecht. 
V-tron te zien in ''Nederland Maakt Het'' | RTLZ
V-tron heeft meegewerkt aan het programma ''Nederland Maakt Het''. Hiervan zijn de uitzendingen zaterdag 9 mei 15:30  / zondag 10 mei 16:00! op RTLZ. Kijken dus!

 

C-V2X; de nieuwe communicatiestandaard voor Smart Mobility 
De Smart Mobility wereld krijgt meer vorm, er zijn meerdere communicatietechnieken mogelijk. Welke richting gaan we op?!
 

COVID-19 en de werkzaamheden van V-tron

V-tron heeft de COVID-19 maatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM geïmplementeerd in haar dagelijkse werkzaamheden. Wij kunnen u blijven voorzien van onze diensten. 

V-tron te zien in ''Nederland Maakt Het'' | RTLZ

Veranderingen in de wereld van mobiliteit gaan sneller dan ooit en bedrijven moeten zich met steeds hogere snelheid aanpassen om te overleven, helemaal in deze gekke coronatijd.

In het programma ''Nederland Maakt Het'' zien we wat bedrijven doen om succesvol te blijven en hoe techniek en technologie hierin een doorslaggevende rol spelen.

De ontwikkeling van slimme mobiliteitsoplossingen gaat onverminderd door. Deze nieuwe technieken dragen bij aan de veiligheid, doorstroming én het comfort voor de weggebruiker.

Zaterdag 9 mei om 15:30 is V-tron te zien in het programma ''Nederland Maakt Het''  op RTLZ (kanaal 11 van KPN, kanaal 12 van Ziggo) Hierin geeft V-tron haar visie op de nieuwe mobiliteitsontwikkelingen en welke diensten V-tron kan aanbieden om het verkeerscomfort en de veiligheid te vergroten. 

Kijken dus! Vragen of opmerkingen aan de hand van de uitzending? Neem contact met V-tron op en wij voorzien u van de gewenste informatie of demonstratie. 

 

C-V2X; de niewe communicatiestandaard voor Smart Mobillity


Smart Mobility ontwikkelt zich snel, nieuwe ontwikkelingen komen op de markt en steeds meer wensen vanuit de markt worden getest. Communicatie is een centraal element, maar welke technologie wordt nu voor welke data-overdracht ingezet. De mening van V-tron is dat één communicatietechnologie niet voldoende is. Er is afhankelijk van de soort data, behoefte aan verschillende communicatietechnologieën. Voor de lange afstand 3/4/5G aangevuld met korte afstand in een vorm van WiFi of LTE-V C-V2X? Hoe is het gesteld met de veiligheid? Wie mag er berichten versturen? Keuzes en dillema's die in de markt spelen.

In de afgelopen jaren zijn verschillende tests en onderzoeken uitgevoerd door V-tron in samenwerking met haar partners. V-tron heeft haar eigen hybride communicatie OBU (on board unit) voor in de auto ontwikkeld. Hiermee is het mogelijk om te communiceren met ''X'' (alles). Dit doet V-tron via C-V2X communicatie. (cooperative - vehicle to everything communication.) 

Wat houdt ''X'' dan in? Dat zijn onder andere verkeerslichten, pijlwagens, matrixborden, maar ook voertuigen van Rijkswaterstaat weginspecteurs of andere hulpdienstvoertuigen.
Communicatie tussen verkeerslichten en voertuigen via hybride communicatie; CV2X
Enkele voordelen van C-V2X:
  • Coöperatief rijden: voertuigen kunnen de C-V2X communicatie gebruiken om samen te werken en de hinder veroorzaakt door rijstrookwisselingen en plotseling remmen, tot een minimum beperken.
     
  • Wachtrijwaarschuwing: wegkantinfrastructuur kan C-V2X gebruiken om voertuigen te waarschuwen voor wachtrijen bij verkeerslichten, zodat ze soepel kunnen vertragen en hard remmen voorkomen.
     
  • Botsingen voorkomen: elk voertuig op de weg kan C-V2X gebruiken om zijn identiteit, positie en snelheid en richting te delen. Een OBU zou die data kunnen combineren met die van andere voertuigen om zijn eigen real-time kaart van de directe omgeving te bouwen en de chauffeur te waarschuwen voor potentiële gevaren.
     
  • Platooning: de vorming van een konvooi waarin voertuigen veel dichter achter elkaar veilig kunnen rijden. Hierdoor wordt beter gebruik gemaakt van de ruimte op de weg, brandstof bespaart.
     
  • Steeds autonomer rijden: samen met andere sensoren en communicatiesystemen, kan C-V2X een belangrijke rol spelen om voertuigen in staat te stellen steeds autonomer te worden.
V-tron is deze technieken en usecases volop aan het onderzoeken en ontwikkelen met haar partners. Om u een inkijk te kunnen geven zullen wij op termijn gaan beginnen met het live-streamen van deze tests. Op deze manier kunt u vanaf elke locatie met ons in het voertuig meerijden tijdens het testen en constructief bijdragen aan de techniek samen verder te ontwikkelen. Later meer!

COVID-19 en de werkzaamheden van V-tron



V-tron heeft in samenwerking met haar medewerkers en volgens de richtlijnen van het RIVM een werkwijze gevonden om de bedrijfsvoering zo goed mogelijk voort te zetten. Dat betekent dat wij zoveel mogelijk thuis werken, afspraken door laten gaan via video- of teleconferenties zodat wij met u in contact kunnen blijven. 

Onze technische collega's die de inbouw van onze mobiliteitsproducten uitvoeren (track & trace systemen, Mobileye systemen of andere ITS producten), komen nog steeds bij u op locatie. Zij zullen 1,5 meter afstand in acht nemen en zullen u vragen de werkplek zoveel mogelijk vooraf te desinfecteren.

Mocht uw wagenpark juist in deze tijd meer stil staan is het nu het moment om onderhoud uit te voeren! Neem contact met ons op om de mogelijk heden te bespreken! 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Copyright © 2020 V-tron, All rights reserved.
U bent een relatie van V-tron. Wij willen u op de hoogte houden van lopende zaken rondom V-tron.

Our mailing address is:
V-tron
Zweedsestraat 8a 22, Deventer, Nederland
Deventer, OV 7418 BG
Netherlands

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp