ELF Voetbal nieuwsbrief van 02-09-2023
Vader Harry van den Boomen: "Voetballen onder Klopp bij Liverpool zou Branco fysiek niet kunnen"

Drie jaar geleden degradeerde Toulouse FC roemloos naar de Ligue 2. De Franse club trok Branco van den Boomen aan, werd kampioen en won in april de Franse beker. Voor aanvang van dit seizoen keerde de 28-jarige middenvelder terug bij Ajax, de club waar hij zijn profdebuut maakte. "Hij heeft nog wat recht te zetten in Nederland."


lees verder
Deze vijf tienersensaties moet je in de gaten houden in de Eredivisie

De grote namen uit de Eredivisie zijn bijna allemaal vertrokken. Xavi Simons, Orkun Kökçü, Jurriën Timber en Mohammed Kudus moeten worden vervangen. Het is dus tijd voor nieuwe talenten in de Nederlandse competitie! We zetten vijf mogelijke tienersensaties voor komend seizoen voor je op een rijtje.

lees verder
ELF Voetbal nummer 9, 2023: met Frenkie, Quilindschy, Branco, Erik Falkenburg en Bruno Varela

De nieuwe leider van FC Barcelona. Die status heeft Frenkie de Jong dit seizoen afgedwongen bij de landskampioen van Spanje. Te lezen in de nieuwe editie van ELF Voetbal. In nummer 9 zijn ook interviews te lezen met Quilindschy Hartman, Bruno Varela, Erik Falkenburg, Marco Boogers en Raymond Atteveld.

lees verder
Onder de loep: Piepjonge Eerste Divisie-topscorer Jayden Addai

Onder toeziend oog van bondscoach Ronald Koeman legde Jayden Addai aan vanaf elf meter. Een hattrick lag in blessuretijd tegen Telstar maandagavond aan zijn voeten. Addai haalde uit, scoorde, en verscheen na de wedstrijd met een bal onder zijn arm voor de camera met een 3-1 overwinning voor Jong AZ op zak.

lees verder
Raymond Atteveld, assistent-trainer Shakhtar Donetsk: "We zien raketten overvliegen en hier geldt een avondklok"

Bommen en gevechten vernietigen Oekraïense steden en dorpen. In al die ellende gaat het voetbal gewoon door. Raymond Atteveld werkt in het oorlogsgebied, als assistent-trainer bij Shakhtar Donetsk. De 57-jarige Amsterdammer beseft de zorgen van zijn naasten. "Mijn echtgenote vroeg of ik wel goed bij mijn hoofd was."

lees verder
Zo deed PSV het de afgelopen vijf seizoenen in Europa

PSV keert terug in de Champions League! Na vijf seizoenen afwezigheid mogen de Eindhovenaren weer schitteren op het hoofdtoernooi. In de tussentijd werd PSV drie keer uitgeschakeld in een van de voorrondes van de Champions League. ELF zet de resultaten van PSV in Europa de afgelopen vijf seizoenen op een rijtje.

lees verder
PANNA! Magazine 78: alles over de Eredivisie, Vrouwen Eredivisie, de hete transferzomer en meer!

Kom alles te weten over de Eredivisie 2023/24 en de Vrouwen Eredivisie 2023/24! Maak kennis met de topaankopen, sterspelers en talenten van elke club. Alles wat je moet en wil weten over de clubs in de Eredivisie! Van het aantal plaatsen in Het Kasteel tot de volledige prijzenkast van Feyenoord! Verder behandelen we de heetste transfers van deze zomer, brengen we de grootste voetbalstadions ter wereld in kaart en onthullen we de muzikale talenten van een aantal topvoetballers! Natuurlijk ontbreken de acht superposters niet en sluiten we af met een nieuwe Sicky-strip!

lees verder
Nederland moet twee keer winnen in de komende EK-kwalificatiewedstrijden

Het is tijd voor de eerste rustperiode in de Eredivisie, want er staat een interlandperiode voor de deur. Het Nederlands elftal speelt volgende week twee wedstrijden in de EK-kwalificatie. Momenteel staat Oranje vierde van de vijf in Groep B, dus er is werk aan de winkel.  

lees verder
Marco Boogers, oud-spits nu directeur familiebedrijf: "Geld interesseert me helemaal niet"

Trainers en bestuurders vonden hem een lastig mannetje. Marco Boogers geeft het zelf toe. Hij was rechtlijnig, had een duidelijke mening en een grote hekel aan meelopers en jaknikkers. Nog steeds. Na zijn actieve carrière, die hem voorbij zeven clubs in de Eredivisie en een Premier League-club bracht, werd hij technisch directeur. Nu leidt de 56-jarige Dordtenaar met zijn gezin een florerend familiebedrijf. "We staan nog maar aan het begin."

lees verder