Noisy Nature / Kunstsatellit på Egholm Støj, lys og natur på Egholm Den 18. september åbner Noisy Nature på øen Egholm, hvor Kunstpionererne præsenterer den første kunstsatellit. Med udgangspunkt i planerne om den forestående motorvejsforbindelse over Egholm vil kunstnerne Christian Skjødt (DK), Oana Camelia (MD) og Maros Perkàrik (SK) simulere og konkretisere den støj og det lys, som øen vil blive udsat for ved etableringen af motorvejen. Ved hjælp af lyd- og lyskunstens fortolkende og fortællende kvaliteter sætter Noisy Nature fokus på to højaktuelle menneskeskabte fænomener: støj- og lysforurening. Hvad er problemet og hvad er det vi mister, hver gang vi mennesker udvider vores territorier i fremskridtets navn? To aftener i træk, d. 18.-19. september, kan aalborgenserne opleve en iscenesættelse af et ikke så fjernt fremtidsscenarie for Egholm. Projektet indgår i et samarbejde med restaurant Kronborg, der vil stå for forplejning, toiletadgang og andre praktiske foranstaltninger rettet imod publikum. Udstillingens tema perspektiveres ved en tale på åbningsdagen af kurator og kunstkritiker Trine Rytter Andersen. Kunstsatellit, hvad er det? En kunstsatellit er en udstilling kurateret af Kunstpionererne, som i løbet af de næste par år skal lande en satellit i hver af Nordjyllands kommuner. Dette er den første! Hvem står bag? Kunstpionererne er et hold unge kultur- og kunstinteresserede. Med Kunsthal Nord som moderskib, er det meningen, at kunstpionererne skal opsende og lande Kunstsatellitter i Nordjylland med samtidskunsten som brændstof. Når du besøger Kunstsatellitterne, er din sikkerhed helt afgørende for os. Kunstpionererne følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer for kulturelle events. Derfor vil der være begrænsninger for, hvor mange mennesker der må opholde sig på pladsen ad gangen.
Thinking about Soil / Kunstsatellit på Egholm Tanker om jord og liv på Læsø Fra den 25. til den 27. september indtager Kunstpionererne Læsø i samarbejde med de tre billedkunstnere Berit Jansson, Annette Hornskov og Marianne Schneider med deres kunstprojekt "Thinking about Soil". Ved brug af jorden på Læsø, vil projektet undersøge og fremhæve naturens rolle i øboernes liv, og invitere besøgende til at forholde sig til fundamentet vi lever på. Kunstsatellit Læsø er udviklet som en stedsspecifik udstilling i samarbejde med Berit Jansson, Annette Hornskov og Marianne Schneider, der har arbejdet med projektet "Thinking about Soil" siden 2016. Gennem øens fundament, selve jorden, belyses menneskets forankring i og afhængighed af naturen – grundlaget for vores eksistens og grobund for vores overlevelse. Desuden gemmer jorden på historier og fortællinger om menneskets fjerne og nære fortid – måske vi kan lære noget nyt om os selv, når vi dykker ned i det forhold, vi har haft og i dag har til jorden? Kunstsatellit Læsø – "Thinking about Soil" vil blive afviklet i og omkring Læsø Kunsthal, hvor besøgende kan deltage i aktiviteter for hele familien, hjælpe kunstnerne med at skabe værkerne og få en snak om jord, landskab, lokalmiljø og kunst. I løbet af weekenden vil der bl.a. være en åben grill-aften med gratis forplejning til besøgende samt en spændende artist talk. Podcast Allerede nu kan du få en smagsprøve på Kunstpionerernes arbejde på Læsø ved at lytte med på podcasten ”Tanker om Jord”, produceret af Kunstpioner Tine Sommer for Kunstsatellit Læsø. Hvis du er fra Læsø, har du i dagene op til projektet mulighed for at donere jord til kunstnerne – denne jord vil blive brugt i deres værker. Lyt med på "Tanker om jord" her. Program Fredag den 25. september kl. 17-20 Fyraftensarrangement og velkomst med gratis øl og pølser (så længe lager haves) Lørdag den 26. september kl. 10-18 Åben udstilling og kunstværksted. Kom og se kunstværkerne blive til, og gå selv i værksted og vær kreativ Kl. 16-18: Fernisering og artist talk med kunstnerne Berit Jansson, Marianne Schneider og Annette Hornskov Søndag den 27. september kl. 10-15 Åben udstilling og kunstværksted. Kom og se kunstværkerne og gå selv i værksted og vær kreativ Find begivenheden på Facebook her. Når du besøger Kunstsatellitten på Egholm, er din sikkerhed helt afgørende for os. Kunstpionererne følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer for kulturelle events. Derfor vil der være begrænsninger for, hvor mange mennesker der må opholde sig på pladsen ad gangen.
FOKUS Videokunstfestival 10 film i anledning af filmfestivalens jubilæum 2020 er året, hvor FOKUS videokunstfestival har 10 års jubilæum. I den anledning vises alle årernes vinderfilm fra både ind- og udland. Filmene vises i Nikolaj Kunsthal samt på tre andre kunstinstitutioner rundt i Danmark - nemlig Kunsthal 6100 i Haderslev, Viborg Kunsthal og Kunsthal Nord. I år vil man derfor kunne opleve film af Rose Eken, Julie W. Tovgaard & Mira Kellermann, Kristina Elisabeth Steinbock, Margarida Paiva, Malene Choi, Viktor-Emil Dupont Billund, Søren Thilo Funder, Vladimir Tomic, Madeleine Andersson, Albin Skaghammar. FOKUS videokunstfestival har siden sin grundlæggelse bestået af et open call format bestående af ny-producerede video- og filmværker indsendt fra danske og internationale miljøer inden for kunst og filmproduktion. De indsendte værker er altid blevet bedømt af en professionel jury af kuratorer, kunstnere og repræsentanter fra filmbranchen. FOKUS videokunstfestival er en festival for dansk og international videokunst, som Nikolaj Kunsthal i København har grundlagt og organiseret siden 2011. Læs mere om FOKUS Videokunstfestivalen her. |