VÆR MED TIL AT FEJRE FASTELAVN SAMMEN MED OS Fastelavnsbollerne har de sidste mange uger været på manges læber - og i manges maver. Det ikoniske stykke bagværk er blevet spist, bagt, vurderet og rangeret - og på søndag kulminerer fastelavnsbollebejstringen så en gang for alle!
Vores konditorer har været i fuld gang den seneste måned, og vi må i den grad sige, at de har varmet godt op til på søndag. Læg vejen forbi vores bagerier og hent din favorit blandt abrikos, hindbær eller sveske, hvis ikke du altså vil mæske dig i sød vaniljecreme og kardemommeduftende bløddej. Vil du hellere selv gå i køkkenet, deler vi vores bedste opskrift nedenfor.
Udover fastelavnsbollerne i bagerierne, kan du nedenfor også læse om fastelavn på Fasangården og ikke mindst blive inspireret af vores forskellige opskrifter på fastelavnsboller.
FASTELAVNSBOLLER I BAGERIERNE
Uanset om du allerede har smagt dig igennem bageriernes forskellige varianter, så er fastelavnssøndag oplagt at sætte af til at prøve vores økologiske fastelavnsboller.
Vi har både den gammeldags klassiker lavet på gærdej med kardomme, fyldt med remonce og creme og toppet med chokoladeglasur eller tre forskellige varianter af wienerdejsbollen med fyld af vanilje, fløde, frugt og bær.
Uanset om du er til den med sveskekompot og vaniljeflødecreme, den friskere med hindbærskum eller den nye variant med abrikosmarmelade og kardemommeflødecreme, så er der noget for enhver smag.
FASTELAVN PÅ FASANGÅRDEN Lægger du vejen forbi Fasangården på søndag, kan du opleve både fastelavnsstemning og smage på årets fastelavnsbolle. Holdet på Fasangården har afholdt en intern fastelavnsbollekonkurrence, hvor både kokke og tjenere kunne deltage. Vinderen blev kokken Tobias, som havde lavet en gammeldags, smuk fastelavnsbolle i nye klæder med Yuzu, pistacie og matcha-te.
Det hele foregår på Fasangården i Frederiksberg Have.
GAMMELDAGS FASTELAVNSBOLLER
Bag dine egne gammeldags fastelavnsboller med blød gærdej. Her får du to forskellige opskrifter; en helt enkel med vaniljecreme og den udvidede udgave med remonce, vaniljecreme og chokolade. Hemmeligheden bag de luftige og gode boller er den lange æltetid. Pynt bollerne med smeltet chokolade efter bagning.
Fastelavnsbollerne er bedst på dagen og bør derfor serveres og spises umiddelbart efter bagning - gerne imens de stadig er lune.
FASTELAVNSBOLLERNES HISTORIE
Fastelavn kommer af ordet faste, som henviser til den middelalderlige tradition, hvor man fastede i 40 dage op til påsken. Fastens begyndelse blev markeret med fest og masser af mad, hvor det var tilladt at spise kød, mælk, æg og sukker.
Tirsdagen efter fastelavnssøndag markerer dagen før fasten og kaldes hvidetirsdag, hvor der var tradition for at spise sødlige hvedeboller. Siden dengang har traditionen videreudviklet sig, og i dag møder vi de populære fastelavnsboller i alle slags afskygninger. Selvom vi ikke har holdt fast i fasten, har vi bevaret fastelavnsbollerne som en festlig og hyggelig tradition.
SÅDAN ÆLTER DU EN BLØDDEJ Hvis du ikke er bange for at få sved på panden, kan du ælte din dej i hånden. Her får du tre nemme trin til en perfekt bløddej.
TRIN 1.
TRIN 3.
GLUTENFRI FASTELAVNSBOLLER Vores bud på en glutenfri udgave af den klassiske fastelavnsbolle. Bagt med glutenfri havremel og rismel efter bardomsmindet af en blød men stadig luftig bolle med en let kardemommesmag og en porøs, smøragtig skorpe.
De glutenfrie boller er bedst friskbagte og et par timer frem. Fyld dem med vaniljecreme og flødeskum og pynt med smeltet chokolade eller glasur.
Dampfærgevej 10, 2100 København Ø
Du modtager denne email, fordi du er tilmeldt Meyers nyhedsbrev. Du kan til enhver tid framelde dig via link i bunden af vores nyhedsbrev.
|