Logo Wuustwezel Facebook
Nieuwsberichten
Vakantie? Denk aan je reisdocumenten!

Heb je reisplannen? Denk er dan zeker aan om enkele weken vóór je vertrek de geldigheid van je identiteits- of reisdocumenten na te kijken. Ook voor minderjarigen heb je in het buitenland een reisdocument nodig. Niet in orde? Kom dan snel even langs met het gehele gezin en breng recente kleurenpasfoto's mee. Je kan bij de dienst burgerzaken steeds met bancontact betalen.

Lees meer

Toekomst van Europa - Herman Van Rompuy

Benieuwd naar de uitdagingen voor de toekomst van de Europese Unie? Niemand minder dan de oud-voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy geeft het antwoord op deze vraag. Wat mag jij als burger verwachten? En wat verwacht de Europese Unie van ons? Bovendien krijg je de kans om zelf een vraag aan Herman Van Rompuy te stellen! 

Lees meer

Joepie Paasvakantie!

Tijdens elke schoolvakantie valt er voor kinderen en jongeren heel wat te beleven in Wuustwezel. Je kan spelen op één van de vele speelpleintjes, lekker knus een boek lezen in de bib, maar je kan ook meedoen met één van de vele activiteiten in je gemeente. Al die activiteiten worden gebundeld in een handig boekje en bezorgd aan de kinderen die in Wuustwezel op de kleuter- of lagere school zitten. Niet twijfelen maar inschrijven!

Lees meer

Doof jij ook de lichten op Earth Hour?

Zaterdag 24 maart is het Earth Hour. Met Earth Hour wil het Wereld Natuur Fonds (WWF) de wereld aanzetten tot actie in de strijd tegen de klimaatverandering. Net zoals vorig jaar zullen weer honderdduizenden Belgen, bedrijven en gemeenten hun lichten doven gedurende één uur, van 20.30u tot 21.30u. Ook Wuustwezel zal dit jaar alle klemtoonverlichting doven. Doe je ook mee?

Lees meer

16 maart: Internationale dag van de slaap

World Sleep Day ('Internationale Dag van de Slaap') vindt jaarlijks plaats op de vrijdag voordat de lente begint. Op deze dag staan slapen en zaken die met slapen te maken hebben, zoals gezondheid en alertheid, centraal. In België kampt één op de drie mensen met slaapproblemen. Gelukkig kan je zelf actie ondernemen om heel wat beter te slapen, want een slaappatroon is iets dat je jezelf kan aanleren.

Lees meer

De Dodendraad (her)leeft!

In 2016 werden er 20.000 witte krokussen geplant langs de zogeheten Dodendraad, een elektrische draadversperring van 2000 Volt langs de gehele Belgisch-Nederlandse grens tijdens WO I. Ook dit jaar bloeien de krokussen terug! Tijd om te genieten van de eerste zonnestralen en de krokusroute in de omgeving van De Klot, Begijnenmoerenweg, het Duitse pad, Heivelden, Larenweg,….

Lees meer


Gemeente Wuustwezel | Gemeentepark 1 | 2990 Wuustwezel | T 03 690 46 00 | F 03 690 46 02 | info@wuustwezel.be