biebdingen voor thuis!  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief online
Sommigen hebben al vakantie. Anderen hebben nog een paar online lessen voordat de vrije dagen komen. Wat ga je doen? Gelukkig kun je buitenspelen en mag je na de vakantie weer naar school. Tot het zover is kun je bij de online bieb leren programmeren, leren tekenen en lachen om Jasper. Kijk en doe je mee?
shadow
Leer programmeren met Robot Bliep 8-12 jaar
Onze bibliotheekrobot heet Bliep. Dat wist je natuurlijk al. Hij mist jullie. En daarom heeft hij online filmpjes gemaakt. Om jou te leren programmeren. Hoe cool is dat! In het eerste filmpje programmeer je een huisgenoot. In de tweede les vertelt Bliep over codes die nodig zijn om te programmeren. En dan speelt hij ook verstoppertje. Met Hanna die hem helpt bij de lessen! In het derde filmpje legt Bliep stap voor stap uit hoe je zelf een visspel kunt bouwen. Wat hij in het vierde en vijfde filmpje gaat doen, blijft nog even geheim. Filmpje vier komt woensdag 29 april om 12.00 uur online. Precies een week later volgt dan filmpje vijf. Op onze Laboratorium pagina vind je ook alle filmpjes
Filmpje 3
Filmpje 1
Filmpje 2
shadow
Tekenen in de bieb vanaf 6 jaar
Draken, reuzen, superhelden of eenhoorns. Wat wil jij leren tekenen? In drie tekenvlogs leer je hoe je in een paar stappen een toffe tekening maakt. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je in zes stappen een eenhoorn tekent.
De Tekenmeisjes maakten ook een superleuke tekenvlog. Zij leren je hoe je binnen een kwartier een prairiehondje kan tekenen. Kijk hier
shadow
Jasper Smit zingt grappige liedjes
Jasper Smit maakt kinderliedjes en vertelt over dingen die hij meemaakt. Voor Culturele Zondagen, je kent het misschien wel, zo’n zondag waarop je gratis naar allemaal voorstellingen kunt kijken en allemaal leuke dingen in de stad kan doen, mocht hij zondag optreden in de bibliotheek. Natuurlijk waren daar geen mensen bij. Hij zong over een heel vies woord en over grote irritante zussen waar je toch van houdt. Hij vertelde ook een verhaal over iedereen moeten zoenen op verjaardagen en bang zijn dat er niemand op je feestje komt. Hier kun je zijn optreden terugkijken. Jasper begint bij 12.01. Zijn voorstelling duurt twaalf minuten. Veel kijkplezier!
Foto: Froukje Klop
shadow
Blijf lezen!
Natuurlijk hopen we dat je ook in de vakantie blijft lezen. Online kun je kiezen uit heel veel boeken via de online bibliotheek. Om te lezen en te luisteren. En ook de ThuisBieb heeft heel veel keuze. Veel leesplezier.
shadow
Ga je mee op berenjacht?
Doe je mee aan onze online berenjacht? We hebben op onze website twintig prentenboeken over beren verstopt. Leuk om ze allemaal te gaan zoeken. Veel succes want het is best moeilijk.
shadow
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Bibliotheek Utrecht - Neude 11 - 3512AE - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden