De zomer in CODA – ontdek de Veluwe & bekijk het programma  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Open deze nieuwsbrief in een nieuw venster
De zomer in CODA
Ontdek de Veluwe & bekijk het programma
Beleef de zomer in CODA met een programma boordevol activiteiten. In CODA, op de Veluwe en online ontdek je onder andere vier tentoonstellingen, performances, een kidsexpeditie, wandel- en fietsroutes, buitenatelier, familiedag voor thuis, FabLab Summerschool en vele leesactiviteiten.
Kijk snel in onze zomeragenda voor het gehele programma, meer informatie, data, prijzen, (openings)tijden en of je wel of niet moet reserveren.
CODA Tour de Forêt - fiets- en wandelroute
Kijk naar de natuur door de ogen van een kunstenaar


Vive la Veluwe! Ontdek al fietsend en lopend de pracht van de natuur in hartje Gelderland. Een fotogeniek landschap, verzamelopdrachten voor het hele gezin, fijne cafés met dat welverdiende stuk appeltaart en unieke tentoonstellingen over flora en fauna? Tour de Forêt heeft het allemaal.
Tijdens de tour ontdek je highlights op de Veluwe - van Radio Kootwijk, de Asselse Heide, de zandverstuiving bij Klein Dabbelo tot pittoresk Hoenderloo - en kijk en fotografeer je als een kunstenaar aan de hand van tips & tricks over schaduwen en structuren. Fiets of loop je (een deel van de) route met kinderen? Ontdek de bossen als een fervente verzamelaar in de (eier)dop en ga aan de slag met vele challenges zoals natuurbingo op een kabouterpad.
Familiedag voor thuis-pakket

De familiedagen van CODA Museum beleef je vanaf deze zomer ook in je eigen huiskamer en met deze diereneditie ook op vakantie én in de natuur. Op dit moment is de tentoonstelling Animalia te zien waarin kinderen op safari kunnen, net als met de Tour de Forêt. Met natuurbingo, een zoektocht voor fervente verzamelaars in de (eier)dop en toffe fotografie challenges. Animalia en deze kidstour komen samen in het Familiedag voor thuis-pakket: met (knutsel)opdrachten voor binnen en buiten ga je spelenderwijs aan de slag en leren kinderen kijken, vastleggen en vergelijken als een kunstenaar.
Bestel snel de luxe verrassingsdoos en houd thuis een echte CODA Museum familiedag! In het pakket vind je niet alleen een linnen verzameltas (met geïllustreerde specht), maar ook alle benodigde knutselmaterialen voor vier dierenmaskers en vilten pootjes-memory. Een uniek safariboekje met allerlei vakantieopdrachten is toegevoegd, net als een natuurbingokaart voor buiten. Beleef de Veluwe!

Familiedagpakket | € 8,50 (online bestellen + afhalen bij CODA Winkel) | € 12,50 (online bestellen + thuisbezorgd)
Smart Photo Bike met Chris Gimberg

Prachtige natuurfoto’s maken met fijne tips & tricks en het maximale halen uit de mogelijkheden van smartphone-fotografie? Iedereen heeft met een smartphone een fijne camera op zak, maar hoe maak je dat ene unieke, kleurrijke beeld vanuit verschillende perspectieven? En welke plekken en objecten in de natuur lenen zich perfect om verschillende foto’s te maken?
Chris Gimberg deelt elke dag een foto op zijn Instagram-account (@apeldoorn_nl).

De beelden roepen leuke vragen op over de locatie van de foto’s, ze zijn namelijk allemaal in en om Apeldoorn gemaakt en brengen de omgeving prachtig in kaart. Tijdens de Smart Photo Bike vertelt Chris over de omgeving, de mooie plekken en gebouwen op de route en tijdens diverse stops leer je aan de hand van zijn tips & tricks unieke natuurfoto’s maken met je smartphone.

Startpunt Orderbos, fietsroute 17 km met diverse stops | Donderdag 23 juli en zondag 26 juli van 13.00-16.00 uur | € 15,-
Vakantielezen: mee op reis door zes landen

Met het online programma Vakantielezen gaan jullie in zes verschillende landen op zoek naar de schat. Leuk om samen met je kind(eren) te doen, maar hij of zij kan dit ook alleen doen. Verzamel alle stickers, plak ze op de landkaart en maak kans op leuke prijzen. Met Vakantielezen ga je in de zomervakantie op een interactieve manier spelenderwijs aan de slag met taal en lezen. Zo ontdek je samen hoe leuk lezen en taal is – ook in de vakantie, waardoor het leesniveau op peil blijft en een ‘zomerleesdipje’ voorkomen kan worden. Het leuke van lezen is dat je het overal kunt doen: op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline. En met Vakantielezen lees je (samen met reisleider CODA) de hele wereld rond. Reis ook mee naar Lachland, Griezelkust, Sportmanië, Sprookjeseilanden, Dierenrijk en Avonturenland!
Tekenen in CODA Buitenatelier

Neem elke woensdag, vrijdag en zondag van 22 juli t/m 27 september tussen 13.00 en 16.00 uur plaats op een van de tekenplekken in de anderhalvemeterhoepels op de grasweide en geniet van een middag tekenen in de binnentuin van CODA Museum!

Vergeet de tijd als je heerlijk zit te genieten van het uitzicht van dat wat je inspireert terwijl je werk langzaam vorm begint te krijgen. Jong of oud, geoefend of beginner, links- of rechtshandig: vanuit je eigen perspectief en blik op tekenen kun je er uren plezier aan beleven.

Je bent de hele zomer welkom om heerlijk te genieten van de beeldentuin op het Van Reekumplein. In CODA Winkel (naast de balie van CODA Museum) kun je een Zomerse Buitentekenset (€ 5,50) kopen met een inspiratieblad om aan de slag te gaan met het tekenen van de beelden op het Van Reekumplein: De Hertenroedel van Jos van Doorn, De Drie Gratiën van Ossip Zadkine en Het Steenbokje van Hildo Krop. Je gaat aan de slag met basisvormen, 2D, 3D en perspectief.
Coda - Vosselmanstraat 299 - 7311 CL - Apeldoorn
Manage profile - Unsubscribe