Nieuwsbrief juni 2019  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Read this newsletter in your browser.
Nieuwsbrief
juni 2019
Leen jeugdboeken met de Vakantiebieb
De Vakantiebieb voor jeugd en jongeren is geopend! Van 1 juni t/m 31 augustus zijn er allemaal leuke e-books voor de jeugd te leen. Er zitten mooie boeken tussen zoals Wild van Mel Wallis de Vries en De rioolridder - Keesie Kippenkop van Jozua Douglas! Bekijk snel het hele aanbod op onze website.
 
Geen (eind)examenstress met Studyshare
De herkansingen voor de eindexamens gaan bijna van start. Voor tieners die het niet goed lukt om zich voor te bereiden, is StudyShare de perfecte oplossing. Bij StudyShare hebben de deelnemers rust aan hun hoofd. Afleiding krijgt geen kans, zo komt iedereen goed voorbereid op het (eind)examen. Deelnemers gaan drie keer 45 minuten leren/studeren en vinden de rust die zij thuis niet kunnen vinden. Van 18 juni t/m 4 juli, elke dinsdag, woensdag en donderdag.
 
Gesloten tijdens Pinksteren
Al onze vestigingen zijn gesloten op 1e Pinksterdag (9 juni) en 2e Pinksterdag (10 juni). Kijk voor al onze openingstijden op onze website.
 
De Kunstuitleen gaat sluiten
Zoals eerder bericht is, gaat de Kunstuitleen sluiten. In augustus is de Kunstuitleen definitief gesloten. Op onze website leest u hier meer over.
 
Word voorlezer of coördinator bij de VoorleesExpress
Voorlezen heeft een positieve invloed op de taalontwikkeling bij kinderen. Doordat ze worden voorgelezen en aangemoedigd worden om zelf te lezen, zullen ze gemotiveerder zijn om te lezen en leesvaardiger worden. Hierdoor presteren ze ook weer beter op school. Wanneer ouders de Nederlandse taal niet voldoende beheersen, kunnen de vrijwilligers van de VoorleesExpress hierbij helpen. Binnen de regio Eemland voert de Bibliotheek Eemland dit project uit in Bunschoten en Amersfoort. We zijn hard op zoek naar voorlezers en coördinatoren. Ben je op zoek naar een leuke vrijwilligersfunctie of heb je nog vragen? Stuur een mail naar voorleesexpress@bibliotheekeemland.nl
 
 
Ook in de Bibliotheek
- 5 juni: Lezing: Eva Naaijkens - En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? in KAdECafé.
- 12 juni: Boek van de maand-gesprek in de Bibliotheek het Eemhuis.
- 26 juni: Boek van de maand-gesprek in de Bibliotheek Baarn.
- 30 juni: Verhalenpodium Waar Gebeurd: Via Internet in KAdECafé.

Kijk voor alle activiteiten op de website.
 
Wat vindt u van de nieuwsbrief?
Bibliotheek Eemland - Eemplein 71 - 3800 BC / 3812 EA - Amersfoort
Manage profile - Unsubscribe