'Sinds corona is alle rechtspraak geheim'
NRCVandaag
Abonneer nu
Zondag 2 augustus 2020
nrc.nl/vandaag
We leven in onzekere tijden. Je kunt op NRC rekenen voor betrouwbare informatie.
Lees meer NRC vanaf €2,- per week.
Goedemorgen, NRC-lezer. Dit is vandaag belangrijk:
Formule 1
De carrière van Max Verstappen is haast on-Nederlands – van Limburgs jochie groeide hij uit tot eigenzinnige wereldster. Wie is hij? Een profiel van Max de belofte, Max het merk, en de vermarkting.
Eropuit in eigen land
De Nederlander ontdekt het eigen land, zo ondervinden ook de noordelijke provincies. Lokaal is het toerisme verdubbeld. Immers, „in Drenthe is weinig corona, en veel natuur”.
Circulaire productie
Het is goedkoop en heeft vele toepassingen, toch ontwikkelt de markt voor gerecyclede plastics zich moeizaam. Heeft de recycler nog steeds last van het vuilniszakkenimago?
Interview Melinda Gates
De liefdadigheid en het activisme van de familie Gates wordt bewonderd en verguisd. Binnen hun foundation maakt Melinda Gates zich sterk voor de positie van vrouwen. „Leiders moeten rekening houding met de uiteenlopende gevolgen voor mannen en vrouwen.”
Het is koers
Het wielrennen is weer terug op weg. En dus ook het rondreizende circus, zij het met een laagje aarzeling eroverheen, zag onze verslaggever. Toch zijn de voorgenomen bubbels geknapt nog voor de race is gestart.
Podcast Onbehaarde Apen
Op warme dagen als deze lijken we de zon voor lief te nemen. In een speciale zomeraflevering van wetenschapspodcast Onbehaarde Apen een eerbetoon aan die hete gasbol die het leven hier mogelijk maakt.
Luister nu
Column Caroline de Gruyter
Het ging bijna aan ons voorbij: Turkije en Griekenland die elkaar zowat in de haren vlogen op de Egeïsche Zee, schrijft Caroline de Gruyter. „Dat er nog eens bijna een oorlog zou beginnen op het meest pacifistische continent ter wereld – wie had dat gedacht.”
 
Column Folkert Jensma
Sinds corona is de rechtspraak niet meer openbaar, beseft juridisch commentator Folkert Jensma. „Straks komen we uit in een bananenrepubliek, waar de rechtspraak geheim is en er alleen speciale journalisten bij mogen. Dat is niet acceptabel.
Veel succes vandaag. Heb je nieuws, commentaar of heeft jouw gezin ook feiten nodig? Mail ons op nieuwsbrief@nrc.nl.

Deze mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Stuur deze mail vooral door naar vrienden. Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief. Beheer je instellingen voor de nieuwsbrief. (Hier kun je afmelden).
Volg ons op InstagramTwitterFacebook
NRC