Van 12 naar 33 zetels in de gemeenteraad!

8 months ago


Text only:

Fantastische uitslag gemeenteraadsverkiezingen

Webversie


Naar website


Webwinkel


Standpunten


Contact


 

Beste nieuwsbrieflezer,

 

Geweldig nieuws! Met maar liefst 33 zetels in gemeenteraden heeft de Partij voor de Dieren gisteren bij de verkiezingen een fantastische groei gerealiseerd. We hebben ons zetelaantal in de gemeenteraad bijna verdriedubbeld.
 


Taart en champagne op de Tweede Kamerfractie

 

De voorlopige uitslag laat zien dat we in de 15 gemeenten waar we gisteren deelnamen aan de verkiezingen van 10 naar 30 zetels zijn gegaan. Met de in november 2017 behaalde zetels in Leeuwarden en Westerwolde en de huidige zetel in Groningen, komt het totaal aantal gemeenteraadszetels voor de partij op 33. In Groningen vinden pas in november 2018 gemeenteraadsverkiezingen plaats vanwege een gemeentelijke herindeling.
 

In alle gemeenten waar we deelnamen, zijn zetels veroverd. In Almere kwamen we zelfs vanuit het niets op drie zetels. In Amsterdam en Leiden zijn we gegroeid van één naar drie. In veel andere gemeenten werd de Partij voor de Dieren twee keer zo groot.
De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen liet zien dat de partij meer dan verdubbelde in het aantal zetels. Deze trend heeft zich doorgezet bij de gemeenteraadsverkiezingen! Steeds meer kiezers willen een einde aan het stenen tijdperk en de grootscheepse ontgroening. We zullen het groene anker zijn in alle gemeentes waar we hebben meegedaan, in oppositie of coalitie.

 

De voorlopige uitslag:


Felicitaties aan alle kandidaten en grote dank aan iedereen die zich voor de campagne heeft ingezet! Het was een prachtige campagne, klik hier voor een terugblik. Op naar de Provinciale Staten-, Eerste Kamer-, waterschaps- en Europese verkiezingen in 2019!
Hartelijke groet,


Marianne Thieme


partijvoordedieren.nl

Partij voor de Dieren

Postbus 17622

1001 JM Amsterdam

Telefoon 020 5203870

Triodos bankrekening nr. (IBAN): NL94 TRIO 0212486934  Wilt u geen e-mails meer ontvangen van de Partij voor de Dieren?

Klik hier om u af te melden.

 

 


Partijvoordedieren.nl

Categories: Politics | Political Party
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018