ELF Voetbal nieuwsbrief van 26-09-2022
Van Canada tot Azerbeidzjan: voor deze landen komen de Eerste Divisie-spelers uit

Internationals uit de Keuken Kampioen Divisie vind je meestal in de verste uithoeken van de wereld terug. Voor deze landen komen de vijf huidige internationals uit de Eerste Divisie deze week in actie.


lees verder
Samenvatting: Nederland - België (1-0)

Voor de laatste repetitie richting het WK stond voor de tweede keer dit jaar de derby der lage landen op het programma. In Amsterdam ging het om groepswinst in de Nations League. Zo enerverend als de 4-1 eerder dit jaar, zo tam was deze editie tot aan de slotfase van het duel. Check hier de samenvatting van de 1-0 overwinning waardoor Oranje in juni opnieuw de finales van de Nations League zal spelen.

lees verder
Prince Aning kiest voor nieuwe start bij Borussia Dortmund: "Ik speelde ineens met Marco Reus en Donyell Malen"

Ajax 1 leek de locatie van bestemming voor de achttienjarige linkervleugelverdediger Prince Aning. De Amsterdammer speelde liefst tien jaar in de jeugd van de club, voordat hij, redelijk onverwacht, afgelopen zomer de overstap maakte naar Borussia Dortmund. Het plan van onze oosterburen sprak hem meer aan. Wat dat plan mag zijn, houdt hij liever voor zichzelf, maar hij heeft absoluut geen spijt van de keuze. "Bij Dortmund kan ik me beter ontwikkelen."

lees verder
Wie zijn de nieuwe sterren die bij België op moeten gaan staan?

Het elftal van België begint op leeftijd te raken. De sterspelers uit de gouden generatie van het afgelopen WK, beginnen langzamerhand in de herfst van hun carrière te geraken. Verdedigers Jan Vertonghen en Toby Alderweireld bouwen af bij respectievelijk Anderlecht en Antwerp FC, terwijl op het middenveld alleen veteranen Kevin de Bruyne (31) en Axel Witsel (33) van vier jaar geleden nog zijn overgebleven.

lees verder
Interview Sepp van den Berg: "Bundesliga had mijn voorkeur en Schalke is in alles een volksclub"

België vrijdag om 18.30 uur in Leuven. En Roemenië dinsdag om 17.00 uur in Cluj. De twee tegenstanders waartegen Jong Oranje komende week oefent in aanloop naar het EK van komende zomer. Sepp van den Berg is voor de eerste keer als speler van Schalke 04 van de partij. "Met de nationale jeugdteams kennen we dit seizoen weinig groepsmomenten. Elke gelegenheid, die vanwege de internationale kalender mogelijk is, moeten we zo optimaal mogelijk aanpakken."

lees verder
Deze 6 Eredivisiespelers debuteren deze week voor hun land

Voor zes spelers uit de Eredivisie komt deze week een droom uit. Een paar weken geleden ontvingen zij een eerste uitnodiging voor hun nationale ploeg op de deurmat. Hoe verloopt deze eerste interlandweek voor deze debutanten?

lees verder
Xavi Simons: “Natuurlijk hoop ik stiekem op het WK”

Terwijl de roep om een kans voor Xavi Simons bij Oranje aanzwelt, meldt de middenvelder van PSV zich een trapje lager op de KNVB-ladder: bij Jong Oranje dus. Bepakt met goede moed, vertrouwen en een gezonde dosis stiekeme hoop op méér. “Ik ga niet jokken: het is een droom om op het WK te spelen.”

lees verder
Interview Dilivio Hoffman: "Na Kosovo is Hoogstraten mooie uitdaging"

Op 4 mei werd Dilivio Hoffman met FK Ballkani kampioen van Kosovo. De nu 25-jarige vleugelaanvaller twijfelde of hij dit seizoen zou blijven, maar liet zich overtuigen door zijn trainer en maakte de Europese trips naar Litouwen en San Marino mee. In de slotweek van de transferwindow trok de geboren Rotterdammer de deur toch dicht en tekende hij een contract bij VV Hoogstraten in België. "Al bezit ik nog steeds de ambitie om weer een stap te maken."

lees verder
Interview Matthijs de Ligt: "Van Juventus naar Bayern is stap omhoog qua team"

"Deze week willen we benutten om met een goed gevoel richting het WK te gaan." De woorden van Matthijs de Ligt zijn duidelijk. Oranje speelt donderdag tegen Polen en zondag tegen België, maar het hoofddoel vindt vanaf 20 november plaats: de wereldtitelstrijd in Qatar. "Wat ik daarvan verwacht? Ik moet er eerst maar eens voor zorgen dat ik er bij ben."

lees verder