Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 29 oktober 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Van creatief boekhouden beschuldigde accountant vrijuit bij CBb
Bijna twee jaar na een uitspraak van de Accountantskamer is een AA ook in hoger beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vrijgesproken van een beschuldiging van creatief boekhouden. De accountant zou de cijfers van een handel in planten, zaden en potgrond negatiever hebben voorgesteld dan het geval was, om zo de […]
Lees verder »
NOB: bij wijziging fiscale verdragen niet verdergaan dan ‘concurrenten’ 
Nederland hoeft qua belastingverdragen niet altijd het braafste jongetje van de klas te zijn. Dat is de strekking van de reactie van de NOB op de internetconsultatie fiscaal verdragsbeleid en aanwijzing van laagbelastende staten.
Lees verder »
Advertorial: Ontdek de nieuwe cloud-app Samenstellen micro/klein

Als accountantskantoor efficiënt, betrouwbaar en gemakkelijk samenstellen voor micro- en kleine entiteiten? Ervaar het comfort van de nieuwe CaseWare Cloud-app Samenstel micro/klein voor het online samenstellen van jaarrekeningen. Volg een webinar of kijk voor meer informatie op onze website.

Advertorial: Werken als accountant bij de Belastingdienst

Dit is Margaret. Registeraccountant bij de Belastingdienst.
Zij is verantwoordelijk voor toezicht bij grote ondernemingen.
Samen met Margaret werken in een dynamische omgeving die constant verandert? Ga naar werken.belastingdienst.nl/accountancy.

NOAB pleit voor standaard inkijkregeling bij overstap software
Het inkijken van oude data – na de overstap naar een ander softwarepakket – geeft problemen voor veel kantoren, meldt de NOAB. Kantoren voelen zich ‘gevangen’ door hun softwareleverancier. Dat levert een drempel op om te switchen naar een ander pakket. NOAB is van mening dat een standaardregeling uitkomst zou bieden en roept leveranciers op […]
Lees verder »
Mislukte belegging in teakhout niet waardeloos
Ook al liepen zijn investeringen in het failliet gegane teakbeleggingsfonds Goodwood op een fiasco uit, dan nog was een claim van een belegger bij de inkomstenbelasting over 2013 dat zijn deelneming in een teakhoutfonds waardeloos was geworden niet terecht. Dat oordeelt Gerechtshof Amsterdam in navolging van de rechtbank Noord-Holland, die in 2017 uitspraak deed.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Leer in 2 dagen hoe BTW in de praktijk werkt!

Tijdens deze interactieve cursus op 7 en 14 nov. leert u alle ins en outs van de BTW. U krijgt o.a. uitgebreide uitleg van de plaats van dienstregels, regels voor transacties binnen en buiten de EG, aftrek van voorbelasting, teruggaaf BTW op oninbare vorderingen, BTW en e-commerce, BTW en onroerend goed en tips voor fiscale BTW-planning.

Lees verder »
Consultants door krappe arbeidsmarkt vaker ingezet om tekorten op te vullen
De Raad van Organisatieadviseurs (ROA) waarschuwt dat organisatieadviseurs door krapte op de arbeidsmarkt steeds vaker worden ingeschakeld om personeelstekorten bij bedrijven en overheden op te vullen. De branchevereniging noemt dat in het FD een zorgwekkende ontwikkeling en vreest verschraling van het adviesvak.
Lees verder »
Nederlands belastingstelsel internationaal in subtop
Nederland behoudt zijn vijfde plaats in de jaarlijkse ranglijst van de Tax Foundation voor meest competitieve landen op belastinggebied binnen de Oeso. Estland voert de International Tax Competitiveness Index (ITCI) aan, Frankrijk sluit de rij.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant zit u op een goudmijn?

Sommige kantoren in de accountancy hebben extra groeikansen vergeleken bij hun concurrenten. Maar deze kantoren beseffen dat niet (altijd). En dus laten ze die kansen liggen. Hoezo extra groeikansen? 

Lees verder »
‘Stijging BPM zorgt voor stabilisatie autoverkoop’
Volgens de jaarlijkse prognose van brancheorganisaties RAI Vereniging en BOVAG komt de verkoop van nieuwe personenauto’s in 2019 uit op 440.000 stuks. Ondanks de economische groei in Nederland betekent dit een stabilisatie ten opzichte van 2018, ingegeven door onzekerheid over de effecten van de nieuwe WLTP-emissietest op de aanschafbelasting BPM. 
Lees verder »
Nota’s van wijziging heroverweging pakket vestigingsklimaat naar Kamer
Staatssecretaris Snel van Financiën heeft de Tweede Kamer de nota’s van wijziging gestuurd die voortvloeien uit de heroverweging van het pakket vestigingsklimaat.
Lees verder »
Rabobank en ABN AMRO halen deadline compensatie rentederivaten niet
Rabobank en ABN Amro krijgen het niet voor elkaar om alle rentederivatendossiers voor het einde van dit jaar af te handelen, zoals minister Hoekstra van Financiën had verlangd. Bij beide banken zullen duizenden dossiers pas in 2019 gesloten kunnen worden, meldt het FD.  
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Oud-werknemer accountantskantoor vecht met succes relatiebeding aan

Het verlies van een werknemer is gelet op de krapte op de arbeidsmarkt al uiterst vervelend. Nóg vervelender is het wanneer een ex-werknemer uw (ex-)klanten mee probeert te nemen, bijvoorbeeld naar zijn nieuwe werkgever. Veelal maakt u hier als werkgever afspraken over via een zogeheten ‘relatiebeding’,  maar hoe sterk staat u hiermee? En waar moet […]

Lees verder »
Leiderschapsontwikkeling: effectiever dan je denkt
3 tips om je accountantskantoor te laten groeien zonder extra personeel
Accountant zit u op een goudmijn?
OPLEIDINGEN
Cursus Werken met BTW
Fiscaal Vanmorgen
7 november 2018
Overleg Compliance officers
NBA Opleidingen
6 november 2018
Tuchtrechtactualiteiten in de SRA-Accountancy kring
SRA
30 november 2018
VACATURES
Assistent accountant
Alfa accountants en adviseurs
Naaldwijjk
Verkoopadviseur
Muis Software
Heemskerk
Salarisadministrateur/Consultant
Lansigt
Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN