Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 23 april 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Van der Veen & Kromhout maakte geen beroepsfout bij advies aan klant
Het Friese accountantskantoor Van der Veen & Kromhout Registeraccountants en Belastingadviseurs is niet onzorgvuldig geweest door een klant in 2001 niet te adviseren over het etiketteren van huurrechten als ondernemingsvermogen. De klant moet Van der Veen & Kromhout alsnog € 17.600,18 aan onbetaald gebleven facturen betalen, oordeelt het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.
Lees verder »
‘Verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP’ers in de maak’
Het kabinet praat met werkgevers en werknemers over een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers
Lees verder »
Advertorial: Salarisadministrateur Accountancy & AVG expert worden?

Bij Quoratio zijn we administratieve specialisten. Op het gebied van HR- & salaridsadministratie, maar ook op het gebied van finance en healthcare. Zo is het voor alle collega’s mogelijk zich te specialiseren in de AVG-wetgeving, een opleiding waar iedere Consultant iedere dag veel voordeel uithaalt. Word jij de collega van Cindy?

Advertorial: Heb jij voldoende fiscale kennis in huis?

Op financieel gebied ben je het eerste aanspreekpunt voor ondernemers, ook voor fiscale vraagstukken. Heb jij voldoende kennis en vaardigheden?
RB College biedt jou in twee jaar tijd een stevige fiscale basis. Je leert op hbo-niveau de wet- en regelgeving te interpreteren en toe te passen
in de fiscale mkb-adviespraktijk.
Meer informatie =>

Kifid: bank moet frauderegistratie heroverwegen na seponering OM
Een financiële dienstverlener mag bij een gerechtvaardigde verdenking van fraude overgaan tot registratie van persoonsgegevens in het Extern Verwijzingsregister en het Incidentenregister. Zodra echter blijkt dat het Openbaar Ministerie de ‘verdenking van fraude’ seponeert wegens gebrek aan bewijs, dan is het aan de financiële dienstverlener om de registratie te heroverwegen
Lees verder »
Dubbele heffing voor eigenaren oude dieselauto’s
Er komt vanaf volgend jaar alsnog een toeslag op de wegenbelasting voor oude, vervuilende dieselauto’s. Door ICT-problemen bij de fiscus wordt er tijdelijk een dubbele heffing gehanteerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Doe mee aan de peiling: IT, Cloud & Security in Accountancy!

Het applicatielandschap van administratie- en accountantskantoren wordt steeds meer ‘webbased’. Wat betekent het voor de kosten? En wat betekent het bijvoorbeeld voor security-compliancy? Hoe staat het met de ‘versaasing’ en wat zijn beweegredenen rond webbased werken? Doe mee met dit onderzoek en ontvang een handige uitgave met branche-ontwikkelingen en nuttige inzichten.

Lees verder »
Openbaarmaking wanprestaties werkgevers bij arbeidswetgeving nauwelijks effectief
Het openbaar maken van inspectiegegevens van bedrijven die arbeidswetgeving aan hun laars lappen door de Inspectie SZW (arbeidsinspectie) heeft nauwelijks effect.
Lees verder »
Rekenmodule motorrijtuigenbelasting Belastingdienst wekt vertrouwen
De uitkomst van de door een BTW-ondernemer ingevulde rekenmodule motorrijtuigenbelasting van de fiscus gaf concrete informatie waaruit zonder enige clausulering de hoogte van de belasting volgde. Daarom is naar het oordeel van de rechtbank Gelderland sprake van een concrete toezegging waar de ondernemer op mocht vertrouwen.
Lees verder »
Fiscale maatregel verduurzaming huurwoningen te succesvol
De heffingsvermindering van de verhuurderheffing voor verduurzaming van huurwoningen is zo succesvol dat minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zich genoodzaakt ziet de fiscale maatregel tijdelijk stop te zetten omdat er geen budget meer voor is.
Lees verder »
BTWeetje | BTW en spullen die je zelf maakt persoonlijk gebruiken
De ondernemer die zelf spullen maakt en die zelf gaat gebruiken levert zichzelf goederen en is dus BTW-verschuldigd. Denk aan de goudsmid die zichzelf of zijn/haar partner een gouden ring cadeau doet. 
Lees verder »
CPB: Alternatieve financiering loonkostensubsidies stimuleert meer arbeidsdeelname
Gemeenten worden financieel niet gestimuleerd om alle mensen met een beperking aan een baan te helpen. Het is voor de gemeentekas aantrekkelijker om kansrijke bijstandsontvangers aan het werk te krijgen, dan niet bijstandsontvangers en mensen die veel begeleiding en subsidie nodig hebben om aan het werk te gaan.
Lees verder »
Voorstel verlaging BTW-tarief elektronische uitgaven in consultatie
Er is een internetconsultatie gestart over het voorstel om per 1 januari 2020 het verlaagde BTW-tarief van toepassing te laten zijn op elektronische uitgaven.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
In 5 stappen naar proactief adviseren

De accountant die specifiek advies geeft aan de ondernemer is van alle tijden. Denk aan pensioenadvies, fiscale structuren, investeringen, financieringen en ga zo maar door. Veel van deze adviezen worden nu nog gegeven op basis van het verleden, terwijl de ondernemer veel beter geholpen wordt met inzichten voor de toekomst op basis van actuele cijfers.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Elk kwartaal een goed gesprek met je cliënt

Nu de administratie van cliënten steeds meer per maand of zelfs per week ‘bij’ is, ontstaat er ook steeds meer aandacht voor en vraag naar periodecijfers. Langzamerhand wordt het ook mogelijke de informatie te verrijken met branchegegevens, benchmarkcijfers, etc. Hoe mooi kan het dan zijn als de accountant (of andere intermediair) die overzichten ook nog […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Post-hbo Praktijkopleiding MKB
HAN
8 mei 2019
Btw voor de zzp-er
Fiscount
1 mei 2019
No Hands Accounting webinar
Exact
9 mei 2019
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant Samenstel
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Vacature toekomstig senior-fiscalist
Full.Finance Consultants
Apeldoorn
Klantadviseur
ABAB
Helmond
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN