Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 23 januari 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Van der Vegte over MCA-rapport: ‘Het glas is ook half vol’
Voorzitter Marco van der Vegte kon er in zijn toespraak op de nieuwjaarsbijeenkomst van de NBA niet omheen: het kritische rapport van de Monitoring Commissie Accountancy. Een inhoudelijke NBA-reactie nog moet komen, maar Van der Vegte liet wel ergernis blijken over de toon van het debat: ‘Het lijkt alsof ons beroep consequent blijft falen en […]
Lees verder »
‘MCA-rapport niet overtuigend onderbouwd’
De onderbouwing van het recent gepubliceerde rapport van de Monitoring Commissie Accountancy (MCA) over het functioneren van de accountancysector is op onderdelen onvoldoende. Die kritiek verwoord de bij de Erasmus School of Law en KPMG werkzame Eva Eijkelenboom in een opiniebijdrage in het FD.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Regiosessie Samenstellingspraktijk in 2020

Diverse data en locaties in maart en april 2020 • PE 4
Leer de wijzigingen kennen in de regelgeving voor de samenstellingspraktijk op het accountantskantoor en voor de accountant in 2020. Tevens kunt u een eerste toets uitvoeren of over het jaar 2020 is voldaan aan de gewijzigde regelgeving.
Meld u nu aan voor dit actualiteiten seminar

Lees verder »
Lage bijtelling bepaalt keuze leaserijder voor elektrische auto
De lage bijtelling is op dit moment nog hard nodig voor de verkoop van elektrische auto’s. Dat blijkt uit onderzoek van VZR.
Lees verder »
NBA over de accountant en klimaatbeleid: tijd voor actie
De verantwoording over klimaatprestaties in jaarrekeningen en bestuursverslagen schiet tekort en accountants moeten meer oog hebben voor klimaatverandering. Dat zijn conclusies die de NBA trekt in haar jongste Publieke Managementletter (PML), waarin de beroepsorganisatie aandacht vraagt voor klimaatbeleid.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Het UBO-register per 1 januari 2020 en privacy-structuren

Per 1 januari 2020 zijn ondernemingen en rechtspersonen verplicht om hun (in)directe eigenaren te registreren in het UBO-register. Welke informatie komt in het UBO-register? Wat zijn de verplichtingen van de adviseur? Wat doet u als er geen UBO te vinden is? Jeroen Knol bespreekt op 3 maart de ins en outs met u.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Meer tijd voor aangeven eindheffing, maar let op!
Heb je cliënten die meer hebben vergoed of verstrekt dan het bedrag van hun vrije ruimte? Dan betalen zij over het meerdere 80% eindheffing. Zij…
Lees verder »
Rutte wil toeslagensysteem op termijn afschaffen
Premier Rutte wil af van het in 2005 ingevoerde toeslagensysteem en zet er op in dat er alternatieven klaar zijn als een nieuw kabinet na de verkiezingen in 2021 aantreedt.
Lees verder »
Pensioenfondsen werken aan ZZP-pensioen
De pensioenfondsen Bouw en Zorg en Welzijn willen volgend jaar een pensioenproduct gaan aanbieden voor ZZP’ers, onder meer in de cultuursector, meldt het FD. Het zou alleen nog wachten zijn op de toestemming van minister Koolmees (Sociale Zaken).
Lees verder »
Loon niet ondergeschikt aan ondernemersactiviteiten: geen winst uit onderneming
Loon uit dienstbetrekking kan alleen kwalificeren als winst uit onderneming als er een nauwe samenhang bestaat met de ondernemersactiviteiten én als de loondienstactiviteiten een ondergeschikte plaats innemen in het geheel van de ondernemersactiviteiten, oordeelt het gerechtshof in Leeuwarden. Anders is zogeheten absorptie niet mogelijk.
Lees verder »
5 jaar Accountancy Vanmorgen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen
5 jaar geleden schreef ik mijn eerste blogje/commentaar/redactioneel op deze website met als titel  Nieuwe ronde, nieuwe kansen. En dat geldt na 5 jaar nog steeds. Begonnen from scratch, met een idee, met enthousiasme, met een netwerk en met mensen die met ons het experiment wel aan wilden gaan.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Data en digitaal centraal bij DNB
‘Groei bouwsector valt dit jaar stil door stikstofproblematiek’
CONTENTPARTNER
Autoriteit opbouwen als accountant: 5 tips

Iedereen wilt graag zaken doen met een expert. Als u een autoriteit bent in uw vakgebied, beschouwen potentiële klanten u immers als geloofwaardig en betrouwbaar – ze weten dat ze waar krijgen voor hun geld. Maar hoe bouwt u die autoriteit op? Hoe groeit u uit tot een specialist in uw branche? In dit artikel […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Frauderisicofactoren in de praktijk
Fiscount
6 februari 2020
Feedback Geven en Ontvangen (Praktijkopleiding AA MKB)
Markus Verbeek Praehep
7 februari 2020
AD Accountancy Deeltijd_
HAN
1 februari 2020
VACATURES
Fiscalist / Product Manager
Exact
Delft
Senior assistent-accountant controle
de Jong & Laan
Groningen
Belastingadviseur 32-40 uur per week
Lansigt
Gouda
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN