Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 20 december 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Van der Vegte nieuwe voorzitter NBA
NBA-kandidaat Marco van der Vegte is verkozen tot de nieuwe voorzitter van de NBA tijdens een drukbezochte algemene ledenvergadering in het Spant in Bussum.
Lees meer
 
 
AFM onderzoekt rol Deloitte bij zaak Steinhoff
De problemen voor accountantsorganisatie Deloitte in de boekhoudaffaire bij de geplaagde Zuid-Afrikaanse meubelgigant Steinhoff worden steeds groter. De AFM doet onderzoek naar de jaarrekeningcontroles van Deloitte Nederland bij de ‘Zuid-Afrikaanse Ikea’, maakte de toezichthouder dinsdag bekend.
Lees meer
 
Wilt u uw cliënten snel, eenvoudig en goedkoop laten starten met de slimste boekhoudsoftware? Advertorial

Dan is nu het moment om uw cliënten te laten overstappen en het nieuwe boekjaar te starten in Visma eAccounting! Tot 1 februari 2018 is Visma eAccounting helemaal GRATIS voor uw cliënten. Daarna kost deze slimme online boekhoudsoftware maar € 15,- per maand. Naast boekhouden kan uw cliënt ook onbeperkt facturen maken en versturen. Ook beschikt hij over apps, onder meer voor het scannen van bonnen, directe bankkoppelingen en natuurlijk gratis support!

Wilt u uw cliënten niet langer laten wachten? Lees hier dan meer =>

 
Ondernemers veranderen weinig van rechtsvorm
Ondernemers veranderen maar weinig van rechtsvorm, blijkt uit onderzoek van het CPB. Bij het bepalen van de keuze voor een rechtsvorm spelen veel verschillende factoren mee, maar daarna verandert er weinig meer. In het onderzoek is de belastingdruk voor IB-ondernemers en DGA’s onderzocht.
Lees meer
 
 
PERSONALIA: Vier nieuwe directeuren bij Alfa Accountants en Adviseurs
Alfa Accountants en Adviseurs ondergaat een flinke vernieuwing op directieniveau. Rolanda Jonkman is met ingang van 1 januari benoemd tot directievoorzitter van Alfa Salaris en Personeel (SnP). 
Lees meer
 
6% rendement op vermogen Advertorial

Investeren met verregaande zekerheden. Uw cliënt financiert het onroerend goed van ondernemers. Geborgd door het 1e recht van hypotheek.
• Zoekt uw cliënt een investering van € 100.000,- of meer?
• Zoekt hij of zij een investering met een vaste rente van 4,5% tot 6%?
Neem dan contact op met Mogelijk Vastgoedfinanieringen =>

 
Belastingplan 2018 aangenomen door Eerste Kamer
De Eerste Kamer heeft dinsdag met onder anderen het Belastingplan 2018 ingestemd met een hele reeks aan belastingmaatregelen voor volgend jaar.
Lees meer
 
 
Snel herkent zich niet in slecht fiscaal imago
Staatssecretaris Snel van Financiën herkent zich niet in het slechte fiscale beeld dat in het buitenland soms van Nederland wordt geschetst. De staatssecretaris noemt dat beeld in antwoord op vragen van de PvdA niet wenselijk en schadelijk voor de Nederlandse internationale positie.
Lees meer
 
 
ACM roept DNB op regie te houden bij PSD2
DNB moet de regie houden bij de invoering van PSD2, want anders is de kans reëel dat de traditionele financiële instellingen nieuwkomers uitsluiten. Dat stelt de ACM  in het rapport ‘Fintechs in het Betalingsverkeer’. De toezichthouder gaat daarom vanaf januari nauwlettend in de gaten houden of banken wel toegang tot betaalinformatie verlenen aan fintechs. 
Lees meer
 
Koen de Jong: ‘Wij zetten op innovatie, efficiëntie en aandacht voor de klant’ Contentpartner
De Jong Accountants en Adviseurs uit Vught won in november de Exact Cloud Award 2017 en werd daarmee als beste verkozen uit 15 genomineerde accountants- en administratiekantoren op het gebied van innovatie en samenwerking met klanten. Eigenaar/directeur Koen de Jong AA is trots op de prijs en ziet zijn team er mee beloond worden voor […]
 
 
Westland Accountancy breidt uit
De drie eigenaren van Westland Accountancy (Peter van der Wilk, Paul Groenewegen en Ferry Zuiderwijk) en Kees Baan (eigenaar van Baan & Van Horssen) hebben deze week een overeenkomst ondertekend om in het Westland verder te gaan als één accountancy- en adviesorganisatie.
Lees meer
 
 
‘Zorg voor snellere afhandeling massaclaims’
Het roer moet om bij de afhandeling van grote claimzaken als de woekerpolisaffaire, aandelenlease en het rentederivatendossier. Die conclusie trekt Bonne van Hattum in een proefschrift waarmee ze woensdag aan de UvA hoopt te promoveren. 
Lees meer
 
 
Tineke Bahlman lid signaleringsraad
Tineke Bahlmann is  per 1 januari 2018 benoemd als niet-accountant lid van de NBA Signaleringsraad, meldt de NBA.
Lees meer
 
 
Verwarring om nieuwe regels boeterente
Het Kifid en de AFM lijken lijnrecht tegenover elkaar te staan als het gaat om berekening van de boeterente, concludeert BNR. Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) oordeelde afgelopen week dat alleen hypotheken na juli 2016 onder de nieuwe regels vallen, terwijl de AFM een ander beleid hanteert.
Lees meer
 
 
Brussel haalt belemmeringen EU-markt weg
De Europese Commissie stelt nieuwe maatregelen voor om handelsbelemmeringen in de EU weg te halen. Die moeten het gemakkelijker maken voor kleinere bedrijven om hun spullen over de grens te verkopen. Tegelijk neemt Brussel maatregelen om te zorgen dat daardoor geen onbetrouwbare producten op de markt terechtkomen.
Lees meer
 
Keurmerk Beste Werkgever voor SnelStart Contentpartner
Boekhoudsoftwarebedrijf SnelStart heeft het keurmerk Beste Werkgever 2017 – 2018 ontvangen. Tot eind 2018 mag het Texelse bedrijf dit keurmerk voeren.
 
MBA-VBA-SPD Opleiding
De diplomalijn Financieel-Administratief is met ingang van 2016 vernieuwd De vernieuwde diplomalijn financieel-administratief is actueler en sluit nog beter aan bij de financieel-administratieve praktijk. Van MBO+ niveau (MBA) tot en met AD-niveau (Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accountancy) is er een logische en modulaire opbouw en kun je binnen een specifieke specialisatie stap voor stap doorstromen naar […]
 
Zelfstandig Assistent Accountant – Rotterdam (32 – 40 uur) Vacature
Wil jij werken voor ondernemers in de echte economie? Omdat je met beide benen in de praktijk wilt staan? Maar ook omdat je ambitieus bent en moeiteloos analyses maakt met de nieuwste software applicaties? Kom dan eens praten over de functie van Zelfstandig Assistent Accountant Samenstelpraktijk bij DRV, het topkantoor in de echte economie. Wat […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn