Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 28 juni 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Van der Vegte: nieuwe oorzakenanalyse heeft meer diepgang
De kortgeleden gepubliceerde nieuwe oorzakenanalyse van de Stuurgroep Publiek Belang (SGPB) heeft meer diepgang dan de eerdere analyse naar de drivers van controlekwaliteit, zegt Marco van der Vegte. De NBA-voorzitter vindt het bovendien goed dat met de recente uitspraak van het CBb de zaak tussen AFM, EY en PwC is afgerond.
Lees verder »
Onderzoek EY: provincie Utrecht maakte per ongeluk miljoen euro over naar particulier
Een voor de gemeente Utrecht bedoelde subsidie van ruim een miljoen euro is door de provincie Utrecht per ongeluk naar een particulier overgemaakt. De fout is pas kort geleden gemeld bij het nieuwe College van Gedeputeerde Staten, terwijl de ontvanger van het geld vrijwel meteen na de storting daarvan melding maakte bij de provincie.
Lees verder »
Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Handmatige en ingewikkelde processen wil je automatiseren. Dat kan met No hands accounting! In ons whitepaper zie je de tijd die bepaalde activiteiten kosten, de menselijke handelingen die daarbij horen en de tijdsbesparing. Download het hier =>

Advertorial: Fiscount ICT-service

Ben jij al helemaal wegwijs in de steeds sneller veranderende ICT-jungle? Vast niet, en je bent niet de enige en ook jouw cliënten zitten met veel ICT-vragen. Ons gespecialiseerde team van Fiscount ICT-service kan jou en jouw cliënten helpen bij het oplossen van ICT-vragen en het maken van ICT-keuzes.

KENNISPARTNER
Presentatie resultatenrekening: praktisch omgaan met model I

Voor kleine rechtspersonen zitten er in de presentatie van de resultatenrekening twee onderdelen die (als je model I correct wilt hanteren) stof tot nadenken opleveren: het presenteren van de onderdelen van de bruto-marge en die van de personeelskosten.

Lees verder »
CPB-onderzoek Nederlandse brievenbusfirma’s: meeste royalty’s naar Bermuda
Het totale belastingvoordeel van het doorsluizen van royalty’s via Nederlandse brievenbusfirma’s is 1,2 miljard euro. Dat is één van de bevindingen in een nieuwe publicatie van het Centraal Planbureau over Nederland als doorsluisland voor internationale investerings- en inkomensstromen (dividend, rente en royalty’s).
Lees verder »
ADVERTORIAL
Volg een cursus bij het Register Belastingadviseurs

Het Register Belastingadviseurs organiseert jaarlijks 300 cursussen voor hun leden. Maar ook niet-leden kunnen zich inschrijven via rb.nl/pe. Meer weten over btw of andere fiscale onderwerpen? Of juist werken aan vaardigheden om uw adviesskills te verbeteren? Ga naar de website en bekijk het aanbod. Een advies over de toekomst geef je niet met de kennis van gisteren.

Lees verder »
Aanpassing vermogensrendementsheffing niet eerder dan 2021
Staatssecretaris Snel van Financiën denkt weliswaar dat het mogelijk is om de belasting op spaargeld in box 3 te verlagen, maar in het Belastingplan 2020 gaat dat nog niet lukken. Het duurt nog wel tot 2021 voordat een nieuw tarief ingevoerd kan worden, meldde Snel donderdag tijdens een Kamerdebat.
Lees verder »
PERSONALIA: Marcel Welsink nieuwe voorzitter raad van bestuur Grant Thornton
Marcel Welsink RA (57) is met ingang van 1 juli 2019 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Grant Thornton. Hij volgt daarmee Frank Ponsioen op, die de functie de afgelopen 7 jaar heeft vervuld.
Lees verder »
Geen partnervrijstelling erfbelasting als mantelzorgcompliment ontbreekt
Een man die intensieve zorg leverde aan zijn in 2015 overleden vader heeft geen recht op de partnervrijstelling voor de erfbelasting, omdat hij in 2014 geen mantelzorgcompliment ontving. De Hoge Raad verklaart het beroep in cassatie van de man, die enig erfgenaam was, tegen het oordeel van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden niet-ontvankelijk.
Lees verder »
Snel noemt conclusies Rekenkamer over fiscaal voordeel elektrische auto’s onverstandig
Staatssecretaris Snel van Financiën heeft fel gereageerd op een brief van de Algemene Rekenkamer over de subsidie voor elektrische auto’s. De conclusies zijn volgens Snel voorbarig en onverstandig
Lees verder »
PERSONALIA: Marc Broskij nieuw Head of Finance van KPMG
Marc Broskij wordt met ingang van augustus het nieuwe Head of Finance van KPMG NV. Hij keert na 4 jaar terug naar KPMG, waar hij in 1999 begon als audit professional.
Lees verder »
Kritiek op plan voor opname deel van pensioen ineens
Het plan om een deel van het pensioen ineens op te kunnen nemen, oogst kritiek. Vakbond VCP vindt het op voorhand geen goed idee. Het kan een behoorlijke aanslag doen op de rest van het pensioen, is de vrees. De eenmalige uitkering is onderdeel van het pensioenakkoord tussen werkgevers, werknemers en regering.
Lees verder »
NOB wijzigt samenstelling Raad van Tucht
De algemene ledenvergadering van de NOB heeft onlangs ingestemd met een wijziging van de samenstelling van de Raad van Tucht, meldt de beroepsvereniging van belastingadviseurs. Voortaan zal het tuchtrechtorgaan naast de voorzitter bestaan uit een NOB-lid en een extern lid.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Traditionele bank niet geschikt voor starters: Amsterdam Yachts, iets nieuws op het water

‘We verhuren luxe boten met mooie kussens en een buitenkap waar je onder kunt zitten. Die je zelf mag varen. Fantastische catering, eigen wijnglazen en een koelkastje erbij. En daarbij ook nog zaken kunnen doen, dat is toch een perfecte combinatie?’ 

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Kengetallen oud versus nieuw. Dashboards direct vanuit je accounting software

Het is de ambitie van iedere accountant. Je wilt je dienstverlening consequent op een hoger niveau brengen. Boekhouden is niet genoeg. BTW-aangiften en de jaarrekening moeten op tijd worden aangeleverd. Kan een accountant meer dan dat? ‘Ja,’ is het volmondige antwoord van Erik Ledeboer, expert accountancy cloud oplossingen bij Exact.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
21 maanden cel geëist voor witwassen van bitcoins en ruim 6,5 ton
ING-participatie krijgt PSD2-vergunning
Bijna twee derde van werkprocessen is gedigitaliseerd
OPLEIDINGEN
Webinar Optimalisatie accountancy dashboard
Muis Software
18 juli 2019
Mkb controledag 2019
NBA Opleidingen
4 juli 2019
Workshop – Hoe gebruik je Fyndoo Advise in de dagelijkse praktijk?
Fyndoo, powered by Topicus
10 juli 2019
VACATURES
Junior Manager Audit bij AuditNL West bij AuditNL West B.V.
AuditNL West
Zoetermeer
Relatiebeheerder
RS Finance
Amsterdam
Assistent-Accountant
ABAB Acountants en Adviseurs
Nijmegen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN