Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 16 mei 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Van der Vegte pleit voor aanpassing toezicht AFM
Toezichthouder AFM zou niet eens in de drie jaar, maar elk jaar over de kwaliteit van controledossiers moeten rapporteren. Dat zegt NBA-voorzitter Marco van der Vegte in een interview met het FD.  Als dat zou gebeuren zou het negatieve beeld van de beroepsgroep snel verbeteren, verwacht Van der Vegte.
Lees verder »
Rekenkamer: Belastingdienst raakt verder achterop met ICT
Hoewel de Belastingdienst voortgang boekt met het moderniseren van verouderde ICT-systemen kampt de fiscus met steeds meer verouderde ICT-systemen. Het tempo van de moderniseringsslag is niet hoog genoeg, concludeert de Algemene Rekenkamer. Hierdoor wordt het steeds moeilijker voor de Belastingdienst om nieuwe fiscale wetgeving, die kabinet en parlement nastreven, in te voeren en dienstverlening aan […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen

Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende cliëntbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen vragen om een andere aanpak. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen? Lees het in de whitepaper.

Lees verder »
Forse celstraffen en beroepsverboden geëist in omvangrijke beleggingsfraudezaak Centurion
Het Openbaar Ministerie heeft woensdag in hoger beroep gevangenisstraffen geëist van vijf respectievelijk zes jaar tegen directeur Patrick de R. (35) uit Amersfoort en mede-directeur Charles van E. (44) uit Velp van het voormalige Arnhemse vastgoedfonds Centurion. Daarnaast eist het OM dat de twee de komende vijf jaar hun beroep niet mogen uitoefenen.
Lees verder »
ING moet schade door falende fraudecontrole vergoeden aan Foot Locker
ING moet Foot Locker tonnen aan schadevergoeding betalen omdat de bank jaren geleden niet snel genoeg in actie kwam toen er fraude bij de sportkleding- en schoenenketen aan het licht kwam. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Eerste lustrum AV-dag!

Wij vieren ons eerste lustrum. En wie jarig is trakteert! Meld je nu aan voor de AV-dag en neem één andere geïnteresseerde gratis mee! Deze actie loopt tot 1 juli 2019.
24 september 2019 | Papendal | Prijs € 295,- | max. 6 PE NBA

Lees verder »
Wijziging ten behoeve van modernisering kleineondernemersregeling gepubliceerd
De wijziging van de Wet op de omzetbelasting 1968 die een modernisering van de kleineondernemersregeling (KOR) moet realiseren is gepubliceerd in de Staatscourant. Door de eind vorig jaar samen met het Belastingplan 2019 aangenomen wijziging gelden vanaf 1 januari 2020 enkele nieuwe bepalingen in de Uitvoeringsbeschikking omzetbelasting 1968.
Lees verder »
Overheidsinkomsten en uitgaven in 2018 gestegen
De overheid gaf in 2018 voor het eerst in vele jaren weer aanzienlijk meer uit aan onderwijs, zorg en veiligheid. Mede doordat er veel mensen werkten en bedrijven goed draaiden, kwam er per saldo meer belastinggeld binnen dan er werd uitgegeven. Dat blijkt uit het Financieel Jaarverslag van het Rijk en de jaarverslagen van alle […]
Lees verder »
Nieuw bedrijfsconcept voor accountantskantoren MKB-bedrijfscoach gelanceerd
Accountants blijven relevant als zij de financiële robuustheid van de ondernemer en zijn onderneming centraal stellen in de dienstverlening. Dat is de stellige overtuiging van Age Douma, Bert Duurland, en Jan Wietsma. Dinsdag lanceerden zij MKB-bedrijfscoach, een nieuw businessconcept voor accountantskantoren die ook in de toekomst relevant willen blijven.
Lees verder »
ZZP’ers: geen verplichte AOV, wel basisvoorziening arbeidsongeschiktheid
Stichting ZZP Nederland en Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) presenteren een voorstel voor een basisvoorziening arbeidsongeschiktheid voor werkenden als oplossing voor de discussie over een verzekeringsplicht voor zelfstandige ondernemers. ZZP Nederland ziet weinig in verplichte sociale bescherming voor ondernemers.
Lees verder »
Ondernemersorganisaties pleiten voor rem op lokale lastenstijging
MKB-Nederland en VNO-NCW vinden dat de lokale lasten voor ondernemers te hard stijgen. In een brief vragen zij de Tweede Kamer aan te sturen op de instelling van een micronorm, waarbij gemeenten worden verplicht de belastingopbrengst met niet meer dan het inflatiepercentage te laten stijgen.
Lees verder »
Verstraten & Partners en Enter & Winters Accountants/Belastingadviseurs gaan samenwerking aan
Financieel en fiscaal administratie- en advieskantoor Verstraten & Partners en Enter & Winters Accountants/Belastingadviseurs werken vanaf 3 juni vanuit één locatie in Hoofddorp. De twee bedrijven tellen samen 20 accountants, belastingadviseurs en administratiedeskundigen die straks in één kantooromgeving aan de Fruittuinen in Hoofddorp werken aan financiële dienstverlening.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Yuki lanceert vernieuwde verkoopmodule: Yuki Verkoop

Yuki heeft haar geheel vernieuwde verkoopmodule, Yuki Verkoop, gelanceerd. Met de nieuwe module kunnen ondernemers beter, sneller en effectiever verkopen. Alles gebeurt online, geautomatiseerd en binnen één platform.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
WKR | Waar luncht u liever: in de bedrijfskantine of in een lunchroom?

Voor maaltijden in een bedrijfskantine geldt voor de loonheffingen een normbedrag van € 3,35 (2019). De werkgever kan dat bedrag belasten bij de werknemer of als eindheffingsloon ten laste van zijn vrije ruimte brengen. Maar wat nu als de werkelijke waarde van de maaltijd lager is dan het normbedrag. Een hoe bepaal je de waarde […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Fiscale roulette spelen bij BTW en sport
Rekenkamer: extra geld komt moeilijk aan het rollen
Topprioriteit HR-professional verschuift van werving naar behoud
OPLEIDINGEN
Trends, innovatie en oplossingen voor accountantskantoren
Unit4
21 mei 2019
Masterclass Dossieropbouw en ontslag – 13 juni 2019
The Legal Company
13 juni 2019
Congres: Fraudesignalerende taak van de accountant
NBA Opleidingen
14 juni 2019
VACATURES
Eigen kantoor bij Finovion
Finovion
Meerdere locaties, o.a. Eindhoven, Den Bosch, Enschede
Traineeship Accountancy
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Multichannel Marketeer – Amsterdam
Visma
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN