Van Erasmus weggestuurde rechtenstudent toch aan tweede jaar begonnen

3 years ago


Text only:


Bekijk de online versie
Nieuwsbrief
29 oktober 2015

Van Erasmus weggestuurde rechtenstudent toch aan tweede jaar begonnen

Een rechtenstudent die met een bindend studieadvies werd weggestuurd van de Rotterdamse Erasmus Universiteit, heeft toch aan zijn tweede studiejaar kunnen beginnen. Hij vocht het besluit aan bij de onderwijsrechter, maar voordat het tot een bodemprocedure kon komen, besloot de universiteit om te schikken, meldt Erasmus Magazine. In een tussentijdse beslissing uitte de rechter zich wel kritisch over de regel ‘Nominaal is Normaal’ die de universiteit hanteert, waarmee studenten in een jaar 60 studiepunten moeten halen.
Lees meer >

Advocatenkantoor Liber Dock deelt masterstudiebeurzen uit

Het afgelopen voorjaar geopende Amsterdamse advocatenkantoor Liber Dock stelt twee studiebeurzen beschikbaar voor het volgen van een Masteropleiding op het gebied van arbeid, onderneming en medezeggenschap. Ambitieuze studenten worden uitgenodigd om een essay te schrijven waarmee ze aantonen affiniteit met en visie op deze onderwerpen te hebben.
Lees meer >

Leidse rechtenstudente als Miss Januari op Boerinnenkalender

De 20-jarige Lisa Reyneveld is het allebei: eerstejaars rechtenstudente in Leiden en boerin. Ze helpt immers geregeld haar ouders op de hun boerderij in Koudekerk aan den Rijn, waar ze ook nog woont. Op de Boerinnenkalender 2016 die zopas is gepresenteerd, laat ze als Miss Januari meer van zichzelf zien.
Lees meer >

De Brauw lanceert innovatiewedstrijd BLIC voor studenten

De Brauw Blackstone Westbroek lanceert op 2 december 2015 de eerste editie van De BLIC, De Brauw Legal Innovation Challenge. Studenten aan universiteiten en hogescholen worden uitgenodigd om een innovatief idee in te sturen, een plan dat de wereld van het recht vernieuwt. ‘De uitvoering van het winnende idee wordt door De Brauw gefinancierd tot een maximum van EUR 25.000,’ aldus het kantoor in een persbericht.
Lees meer >

Genomineerden Patroon van het jaar 2015 bekendgemaakt

Advocaatstagiaires (1e, 2e of 3e jaars) hebben hun patroon genomineerd voor de prijs Patroon van het Jaar. Inmiddels is een vijftal patroons geselecteerd dat in aanmerking komt voor de titel. Dat laat de organisatie van de prijs weten in een persbericht.
Lees meer >

Steeds meer managing partners geloven: Watson gaat jonge advocaten vervangen

Over vijf tot tien jaar kan Watson-achtige, zelflerende kunstmatige intelligentiesoftware het door eerstejaars advocaten en paralegals te verrichten bulkwerk geheel overnemen. Dat geloven althans steeds meer managing partners en bestuursvoorzitters, volgens een nieuw onderzoek door consultant Altman Weil, waarover ABA Journal bericht.
Lees meer >

Vacatures van week 44Lead Counsel

Halsten via IS Legal
Regio Amsterdam en Eindhoven

Advocaat-medewerker/ (gevorderd) stagiaire overheidspraktijk (m/v)

Plas Bossinade
Groningen

Advocaat medewerker/gevorderd advocaat-stagiaire arbeidsrecht

Van der Steenhoven Advocaten n.v.
Amsterdam

Advocaat-stagiair(e) Ondernemingsrecht en Vastgoed

Ekelmans & Meijer Advocaten
Den Haag

Advocaat-stagiair(e) Ondernemingsrecht en Cassatie

Ekelmans & Meijer Advocaten
Den Haag

Advocaat-stagiaire arbeidsrecht (beginnend of gevorderd)

DingemansVanderKind
Amsterdam

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Sdu.


Contact
Wijzigen
Afmelden

Bedrijfenjurist.nl

Categories: Lawyers
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018