Bekijk deze e-mail in je browser

THEATERFESTIVAL BOULEVARD GAAT DOOR DEZE ZOMER


Wees gerust! Theaterfestival Boulevard is geheel georganiseerd op 1,5m en gaat dus 'gewoon' door. We heten jullie dan ook met veel plezier - en op een veilige manier - welkom deze zomer! 

Er waren twee uitzonderingen binnen onze programmering: de club-avond FOMO FATALE en Permanent Destruction van Noami Velissariou en Theater Utrecht. De club-avond hebben we helaas moeten annuleren, maar Permanent Destruction krijgt naar alle waarschijnlijkheid een andere vorm waardoor deze alsnog door kan gaan. Als je reeds kaarten hebt gekocht, ontvang je hierover van ons een bericht. 

Meer weten over onze huisregels en maatregelen rond corona tijdens Boulevard? Lees er meer over via onderstaande button. 
 
Veilig naar Boulevard

PROGRAMMA FESTIVALHART

We horen je denken: wat is er eigenlijk allemaal te doen in het tijdelijke nieuwe Festivalhart (het Zuiderpark) van Boulevard? Daarover vertellen we je later graag meer. Een greep uit het programma dat er getoond wordt, dat kunnen we wél alvast met je delen.

Van Blockboxen tot aan theatertenten. Ontdek het Festivalhart! 
foto credit: Yannick van Leeuwaarde

HIIIPOWER
HET ZUIDELIJK TONEEL 

HIIIPOWER brengt performances van en over heroes en ‘sheroes’, met in hun kielzog een cape of een roedel volgers. Gebracht en bedacht door 18 getalenteerde performers, beatmakers, spoken-word artiesten, rappers en singer-songwriters, - ook wel: de toekomst. De voorstelling is een coproductie met De Herman Brood Academie en WOO HAH!

Klik hier voor de kaartverkoop
 
foto credit: Lieke Romeijn

BLOOS de mannen
MARTE BONESCHANSKER
Ga maar lekker liggen in je eenpersoonscoconnetje. Door een koptelefoon hoor je De Mannen vertellen: ze praten soms fluisterzacht, soms loeihard. Sommigen zijn geil, anderen moeten huilen, de een is jong en de ander oud(er). Ze zorgen, dansen, dromen, lachen en blozen, en jij bent uitgenodigd met ze mee te doen.

Klik hier voor de kaartverkoop
foto credit: Sasha Vasha

Stop Making Sense
CORPO MÁQUINA/ALESYA DOBYSH

Stop met het zoeken naar grip: je zult merken, het is een illusie. Als ongekroonde koningin van de house dance deelt Alesya Dobysh haar liefde voor de dans met ongekende vrijgevigheid en knipoogt ze vrolijk naar onze merkwaardig beperkte relatie met ons lichaam. In de solo Stop Making Sense werpt ze zich zelf voortdurend door de ruimte op de grens van tuimelen en controle, beheersing en laten gaan.

Klik hier voor de kaartverkoop


TussenTijdCapsule (4+)
SCHIPPERS&VANGUCHT

Ergens tussen hier en de toekomst, tussen heden en verleden, tussen toen en net, ligt de TussenTijd.  Omdat sommige dingen niet netjes op chronologische volgorde gebeuren, maar naast elkaar kunnen bestaan. Door in de TussenTijdCapsule te stappen begrijp je vast wat we bedoelen. Laat je door de tijdreizigers van Schippers&Van Gucht begeleiden in de trip van je leven. Geen zorgen, je zult verdwalen.

Klik hier voor de kaartverkoop

DE MAKERS

Scheppers zijn het. Want eerst was er niets, louter duisternis. Toen opeens theater, dans, performance en muziek. In de serie De makers laten we ditmaal Liesbet Swings van Theater Artemis en Sarah Moeremans van Het Zuidelijk Toneel aan het woord. 


Het Zelfloket (10+) is bijna geopend!
Ergens in de jaren zestig is het begonnen. De opmars van het zelf – van zelfontplooiing tot zelfhulpcursus. Die zegetocht is nog niet gestopt. Toch kan het een flinke klus zijn, je identiteit ontdekken. Theater Artemis helpt een handje in Zelfloket. 


 
Lees meer over Liesbet


Eins Zwei Schweinerei
‘Lekker lachen’ is een veelkantig zinnetje. Er ritselt ironie en hysterie in, maar ook oprecht verlangen naar onbezorgdheid. De burleske komedie Eins Zwei Schweinerei van Sarah Moeremans, co-artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel, is zuurstof in benauwde tijden.


 
Lees meer over Sarah


HARDLOPERS

De kaartverkoop van een deel van onze voorstellingen gaat hard. Het is goed om te merken dat deze voorstellingen bij ons publiek in de smaak vallen. We maken jou er graag op attent dat je met sommige pareltjes niet te lang moet wachten.

Sla op tijd je slag voor onderstaande hardlopers!
foto credit: Kathleen Michiels

BALSAM
LAIKA/ZEFIRO TORNA

Publiekslieveling Laika is terug op Theaterfestival Boulevard met een zinnenprikkelend smakelijke voorstelling. Dit keer samengebracht met de authentieke klanken van muziekensemble Zefiro Torna. Geïnspireerd op 15de-eeuwse polyfone muziek en traditionele liederen uit Portugal, Griekenland en IJsland, en de mystieke klanken van Hildegard Von Bingen, creëren Laika en Zefiro Torna een alchemistisch concert: een proefjeslaboratorium voor al je papillen en een zoektocht naar het ultieme goud.

Klik hier voor de kaartverkoop
 


Eins Zwei Schweinerei
HET ZUIDELIJK TONEEL

Een, twee, in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad, maar de juffrouw wordt niet kwaad, want zij is van prikkeldraad (oooh). We hebben lucht nodig om te leven - en humor brengt die lucht. Deze burleske negentiende-eeuwse farce op speed gebracht door topacteurs dient ons een gezonde dosis zuurstof toe, met een voorstelling over een schooltje dat wordt gesloten omdat de leerlingen ondermaats presteren. Een examen is hun laatste kans. Wat je hier alleen níet leert is in de maat te lopen.


Klik hier voor de kaartverkoop
 
foto credit: Jasmijn Krol

In Between
CORPO MÁQUINA/EVANGELOS BISKAS V

Met je ogen dicht leven. Sommigen kunnen het in een halfslaap, anderen beweren dromen te kunnen vangen in een netje. De Grote Vriendelijke Reus heeft er zijn werk van gemaakt. Evangelos Biskas V gebruikt zijn eigen absurde droombeelden, stemmingen en intenties in een solo- dansvoorstelling waarbij theater, dans en muziek worden versmolten in een wonderlijk, dromerig geheel. 

Klik hier voor de kaartverkoop
foto credit: Edland Man

20th Century Songs
SVEN RATZKE

Helden en rebellen, muzen en songbirds: Annie Lennox, David Bowie, Nick Cave en Grace Jones en componisten als Kurt Weill en Astor Piazzolla. Ze komen allemaal voorbij in de show van Sven Ratzke. Hij weet ze als entertainer als geen ander een stem en een présence te geven. Sven komt, en als hij dat doet, doet hij dat altijd met flair, prachtige liedjes, een bombastische show, en een bij vlagen vilein gevoel voor humor. 


Klik hier voor de kaartverkoop

DE LOCATIE: PODIUM AZIJNFABRIEK

Tussen 1985 en 2020 stonden voorstellingen van Boulevard op maar liefst 223 locaties in en om Den Bosch. Ook deze zomer bespeelt het festival de stad. In de serie De Locatie: het pand Triniteitstraat 19, waar je beter geen meditatiecentrum kunt beginnen.

Eigenaardig pand, Triniteitstraat 19, vlak bij Theater aan de Parade. Gebruikers kwamen en gingen. In september neemt de Azijnfabriek haar intrek. 

 
Lees meer over de Azijnfabriek

DANSERVARING IN LEVENDEN LIJVE VOOR ZORGVERLENERS EN ZORGONTVANGERS

videograaf: Dave Menkehorst
KIJKEN! Eva ging langs bij Elmer voor een speciale privé performance. Op jouw uitnodiging komt zij of een andere een Bossche danser of muzikant ook bij jou thuis langs. Naast het delen van ervaringen, gedachten en verhalen, wordt er ook bewogen en gedanst! Deze theatrale ontmoeting of ervaring is speciaal bedoeld voor een duo bestaande uit een zorgontvanger en een zorgverlener. En kan ook ervaren worden door mensen die in hun bewegingsvrijheid beperkt zijn. 
 
Ja, ik meld me aan

THEATERFESTIVAL BOULEVARD x NOVEMBER MUSIC

We bieden dit jaar plaats aan collega festivals die afgelopen jaar helaas niet plaats konden vinden. We programmeren voorstellingen van November Music en Festival Cement. Iedere week selecteren we een aantal voorstellingen die je niet mag missen.

Deze week November Music on Tour: 

Grond 
VONK

Een kanariepietje vliegt vooruit, hij wordt door opengesperde ogen gevolgd. Roetveegmensen, in flakkerend licht, verder niets dan duisternis. In zijn nieuwe theatermonoloog onderzoekt Anton Dautzenberg zijn verleden als opgroeiend kind in een arbeiderswijk in het Zuid-Limburgse dorp Schaesberg. Het bracht hen naar de donkere krochten van de kolenmijnen in Zuid-Limburg. Nicoline Soeter schreef de muziek, het ensemble VONK geeft alle klanken en woorden een passende ondergrond. 

Klik hier voor de kaartverkoop

Murakami
IKARAI
De hoofdpersonen uit de boeken van de Japanse schrijver Haruki Murakami weten precies wie ze zijn. In de absurdistische boeken neemt hij je mee een andere dimensie in. Het is precies wat Ikarai doet, met de 3d performance Murakami. Samen met vocaliste Sanne Huijbregts en visual artist V&J geeft het ensemble Ikarai een nieuwe draai aan Haruki Murakami’s legendarische verhaal Kafka on the Shore. Met teksten, visuals en een combinatie van klassiek en jazzmuziek, kun je niet anders dan simpelweg zijn.

Klik hier voor de kaartverkoop
 
November Music on Tour
Deze voorstellingen zijn onderdeel van November Music on Tour. Een serie avontuurlijke concerten in het najaar van 2021 in samenwerking met festivals en podia waaronder Theaterfestival Boulevard.

Van 5 t/m 14 november vindt het jaarlijkse tiendaagse festival plaats met ruim 90 verschillende concerten. Check het complete programma op www.novembermusic.net
 
Benieuwd naar alle voorstellingen van November Music on Tour? Via onderstaande button vind je het volledige overzicht van deze zomer.
 
Meer van November Music
Twitter
Facebook
Website
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2021 Theaterfestival Boulevard, All rights reserved.
We sturen u deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld op de website van Theaterfestival Boulevard.

Ons adres is:
Theaterfestival Boulevard
PO Box 1704
Sint Josephstraat 18
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211NJ
Netherlands

Add us to your address book


Meld je af voor deze nieuwsbrief