Er is weer van alles te doen. In deze nieuwsbrief vind je informatie over mediagebruik en ukkies. Verder kun je met de allerkleinste naar een prachtfilm. We tippen de nieuwste boeken en boeken over de Ramadan en nog veel meer.

S
 

De Media Ukkie Dagen zijn van vrijdag 24 t/m vrijdag 31 maart. Een week lang aandacht voor kinderen en media. Ren, spring, dans of beweeg mee met tablets, BeeBots, boeken en muziek! Kijk hier voor informatie en tips om thuis aan de slag te gaan met mediaopvoeding.  

donderdag 30 maart l 14.30 - 16.30 uur  
Bibliotheek Leidse Rijn Centrum 

vrijdag 31 maart l 14.30 - 16.30 uur  
Bibliotheek Zuilen

 
S
 

Film kijken is een van de leukste dingen die er bestaan. Dus kom naar Hoogt on Tour 'Peuterbios', met de leukste korte animatiefilms voor de allerkleinste kinderen. De geboorte van een filmfan gebeurt hier! En het leuke is, met je biebpas krijg je korting op een kaartje!
De film is onderdeel van het Kaboom Animation Festival.


zondag 26 maart | Bibliotheek Neude

 
S
Veel mensen houden de komende maand Ramadan. Wil je daar meer over weten? Leen en lees dan een van deze boeken.
 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
S
De boekengoochelaar (6 t/m 12 jaar)

De Kinderjury kiest altijd de beste boeken. Iedereen kan meedoen. Maar, welk boek kies je? Kom naar de boekengoochelaar. Hij tovert de mooiste boeken op tafel. De voorstelling wordt gespeeld door theatermaker Aires Hovens. Kies een boek, leen en lees. Het is gratis en je hoeft niet te reserveren.

dinsdag 4 april l 15.30 - 16.00 uur
Bibliotheek Zuilen
 

zaterdag 8 april l 15.30 - 16.00 uur
Bibliotheek Kanaleneiland 

 
S
Nieuw 

Niets lekkerder dan voorgelezen worden. Voorlezen is heel belangrijk voor een kind, het is leerzaam en stimuleert de (taal)ontwikkeling van een kind.

In Bibliotheek Kanaleneiland opent de Turkse consul op woensdag 5 april de Turkse kinderboekencollectie. Natuurlijk wordt er voorgelezen en is er een leuke knutsel. Na afloop kun je de boeken direct lenen.

woensdag 5 april l 15.00 - 16.15 uur 

 
S

Ook in Bibliotheek Overvecht is er een keer in de maand voorlezen in het Turks. De voorlezers zijn vrijwilligers van het Tulip Institute.
Op maandag 3 april wordt Küçük Bostan voorgelezen door de schrijver zelf: Filiz Kamalı Kaplan.

maandag 3 april | 15.30 - 16.00 uur

 
S
 

Het populaire Kris Kras Atelier (2-8 jaar) gaat weer van start in Bibliotheek Neude. Tekenen, schilderen, smeren, strooien of dippen, ga op creatieve ontdekkingstocht.

De MuziekFabriek Utrecht zorgt weer voor een leuke serie muzieklessen met de cursus Dreumes en peutermuziek (1,5 – 4 jaar).

start vrijdag 14 april

 
Reserveer hier   S
S
 

Vandaag streden de beste voorlezers van groep 7/8 om de titel 'Voorleeskampioen van de stad Utrecht 2023'. Laura Curina van basisschool Blink in Vleuten is de winnaar en las voor uit het boek ‘De ongelooflijke Ravi Ravioli’ van Jozua Douglas. Iedereen in de zaal luisterde ademloos en het verhaal eindigde met een spannende cliffhanger. Laura, gefeliciteerd en veel succes bij de provinciale ronde!

 
S
 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
S
 
Je kunt de bibliotheek ondersteunen om haar maatschappelijke en culturele rol en positie binnen Utrecht te behouden en te versterken. Word vriend en draag bij aan leesbevordering en leesplezier voor kinderen en jongeren!
 
Lees meer   S
S
Website
Collectie 0-6 jr.
Collectie 6-9 jr.
Collectie 9-12 jr.
Contact
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open