Website
0-6 jaar
6-9 jaar
9-12 jaar
Contact
 
Er is de komende tijd weer van alles te doen in de bieb. Kom naar Ieders Voorleesfeest of de theatervoorstelling Robbie en Roef tijdens Culturele Zondag. Word mediawijs, ga naar de film, zing mee tijdens Sint-Maarten of kom lekker een boek lenen.
S
 
 

Tijdens Culturele Zondag op zondag 7 november is er van alles te doen in de bieb. Kom naar de theatervoorstelling over de tweeling Robbie en Roef (4+). Een avontuurlijke en fantasievolle voorstelling over verder kijken dan je neus lang is en vriendschap. 
Reserveer hier je kaarten en nodig iedereen uit om mee te komen. 

illustratie Mylo Freeman

 
 

En als je er dan toch bent: laat je dan voorlezen door de leukste voorlezers van Utrecht. Want bij Ieders Voorleesfeest (3-8 jaar) lezen (on)bekende, kleurrijke mensen verhalen voor die hén wat doen. Cabaretier Vincent Bijlo bijvoorbeeld, voorvechters van inclusieve kinderboeken Obroni, schrijver Bella Makatini en drag queen Cherry Poppins. 
Loop gewoon binnen en laat je verrassen door de verhalen.

 
S
 

Misschien heb je het boek al een keer gelezen. Of is het je voorgelezen. Nu is er de tekenfilm. Over Jonna die al heel lang in een kindertehuis woont. Totdat ze eruit mag als op een dag een Gorilla haar adopteert. Haar nieuwe huis is een leegstaande fabriek waar Gorilla een ijzerhandel heeft. Is het eigenlijk wel zo erg om Gorilla als moeder te hebben?

 

Bibliotheek Neude | zondag 31 oktober | Bestel hier je kaartje

Ook het boek lezen? Je vindt het boek in onze catalogus.

S
 
 

Vanaf donderdag 5 tot en met vrijdag 12 november is het de Week van de Mediawijsheid.
Dit jaar is het thema: samen sociaal online.
Kinderen kunnen gratis de speciale Donald Duck in de digitale wereld ophalen (zolang de voorraad strekt). Voor ouders zijn er twee gratis webinars vol praktisch inzicht, tips en ruimte om vragen te stellen.

Alle informatie én de beste boekentips vind je op onze speciale webpagina.

 
 
 
S

Vind je het leuk om te zingen? Doe dan mee met het biebkoor en zing mee met de Sint-Maartenliedjes. Natuurlijk zing je ook ‘We komen eraan’. Dit Sint-Maartenlied is speciaal voor de bieb gemaakt. Het koor staat onder leiding van dirigent Roel Vogel.  

Zaterdag 30 oktober in bieb Neude. En zaterdag 6 november in bieb Leidsche Rijn Centrum. Na de repetitie in bieb Leidsche Rijn Centrum krijg je een eenvoudige maaltijd en ga je daarna gezamenlijk naar de Ronde van Sint-Maarten.

 
Voorlezen en lampionnen maken (vanaf 6 jaar) 
 
Kom woensdag 3 november naar bieb Overvecht of naar bieb Kanaleneiland en laat je lekker voorlezen. Na het voorlezen mag je een eigen lampion maken. Let op: per bieb is er beperkt materiaal aanwezig.
 
 
 
 
S
 
 
Luister mee naar het verhaal in de verzonnen taal Piripu! In het boek ‘Tararì Tararera’ van Emanuela Bussolati ontmoet een fantasiedier allerlei andere dieren in de jungle. Bekijk de collages in het boek en scheur er daarna lekker zelf op los. Na afloop staat er limonade voor je klaar. 
 
 
 
S
 
 
Theatervoorstelling: Het Muizenhuis (3+) 

Een nieuwe voorstelling rondom de bekende muizen Sam & Julia uit de populaire Het Muizenhuis boeken van Karina Schaapman. Samen met Opa Zeeman maken Sam & Julia een onvergetelijke reis langs verre landen, vreemde talen, wonderlijke gewoontes en heerlijke muziek. Abke Bruins speelt en zingt de bekende muizen rond de aardbol. Nieuwsgierig? Bekijk hier het promotiefilmpje en reserveer meteen je kaartje. 

 
 

Zondag 12 december Reserveer hier alvast je kaartje voor een vrolijke middag.  

Tip: in de bieb zijn heel veel boeken van het Muizenhuis. Je vindt ze hier

 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open