ELF Voetbal nieuwsbrief van 12-07-2021
Van RB Leipzig naar de KKD: Waarom Linus Zimmer voor FC Den Bosch koos

Als een jeugdspeler van een Champions League-club een permanente overstap maakt naar de Keuken Kampioen Divisie doet dat in Nederland menig wenkbrauw fronzen. Toch is de keuze voor FC Den Bosch volgens Linus Zimmer een hele logische. ELF Voetbal ging langs in De Vliert, waar Zimmer uitlegde waarom hij zijn vertrouwde Leipzig inruilt voor de Brabantse hoofdstad.


lees verder
6 bijzondere feitjes en statistieken na de EK-winst van Italië

Na de ijzingwekkend spannende ontknoping in de EK-finale is er genoeg om over na te praten. ELF Voetbal verzamelde zes bijzondere feitjes en statistieken na de EK-overwinning van Italië.

lees verder
Deze belangrijke beslissingen nam Van Gaal eerder bij Oranje

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Louis van Gaal benoemd wordt tot nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal. De 69-jarige oefenmeester was tweemaal eerder met wisselend succes bondscoach van ons land. In dit artikel blikken we terug op zijn laatste en meest succesvolle periode. Welke belangrijke beslissingen nam hij toen?

lees verder
Samenvatting Ajax - Paderborn (4-1)

Ajax heeft een gemakkelijke overwinning weten te boeken op Paderborn. De Amsterdammers sloten het trainingskamp in De Lutte af met oefenduel tegen de Duitse ploeg uit de 2e Bundesliga en wist daarin met 4-1 te winnen. Bekijk de samenvatting van de oefenwedstrijd hieronder.

lees verder
ELF Voetbal Transferspecial: over de transfermarkt van toen en nu

Als de bal stilligt, rolt het geld. De transfermarkt doet qua spanning en sensatie in de zomer en de winter nauwelijks onder voor de sport die zij faciliteert. Omdat het transfernieuws ons nu weer dagelijks overspoelt, kent de nieuwe editie van ELF Voetbal weer een toepasselijk thema. Nummer 7 is omgedoopt tot Transferspecial. Met verhalen over de hoofdrolspelers uit de geschiedenis van transfers, de hoofdrolspelers van nu, interviews met de recordhouder transfers, de enige speler die voor alle vier Limburgse profclubs speelde en de speler van de meest opzienbarende transfer uit de historie. En meer!

lees verder
Samenvatting Finale Copa América: Brazilië - Argentinië (0-1)

In en tegen Brazilië stond Lionel Messi voor de lastige klus om voor het eerst in zijn carrière een grote prijs te pakken met Argentinië. In de 28e minuut opende generatiegenoot Angel Di Maria de score, wat achteraf voldoende bleek om Brazilië de tweede nederlaag ooit in het magische Maracanã te bezorgen. Bekijk hieronder de samenvatting van de historische finale.

lees verder
Voetbal op de Olympische Spelen: dit zijn de deelnemers uit Groep B

Met het oog op de Olympische Spelen zoomt ELF Voetbal in op de selecties van de deelnemers. Vandaag Groep B, een poule met daarin de outsiders Honduras, Roemenië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea. 

lees verder
Tien miljoen voor Joey Veerman? Deze toptransfers maakten Heerenveen eerder rijk

Joey Veerman bestempelde de vraagprijs die sc Heerenveen voor hem heeft als ‘gekkigheid’, maar als het aan de club ligt wordt dit bedrag gewoon betaald voor de spelmaker. De Friezen willen graag tien miljoen zien voor Veerman, waardoor een akkoord met het geïnteresseerde Hellas Verona mijlenver weg is. Mochten de Italianen toch voldoen aan de vraagprijs, stormt Veerman het lijstje binnen van duurste Heerenveen-spelers aller tijden. Lees hier wie hem voorgingen.

lees verder
Interview Jean-Marc Bosman: "Ik had op meer hulp en begrip gerekend"

Een aardverschuiving op transfergebied. De beslissing die de hele voetbalwereld op zijn kop zette. In 1995 verhuisde de macht van de clubs naar de spelers door het Bosman-arrest. Spelers zagen hun salarissen en handgelden groeien en groeien. Een groot contrast met de huidige situatie van Jean-Marc Bosman, de aanstichter van het proces. "Terwijl veel voetballers in rijkdom leven, heb ik bijna niets. Dat doet pijn. Heel veel pijn."

lees verder
Digitale topscorerstrofee EURO 2020 vannacht te zien in Amsterdam

Gazprom, officieel sponsor van het EK Voetbal 2020, is de initiatiefnemer van een nieuwe prijs op een eindtoernooi. Die van het mooiste doelpunt van UEFA EURO 2020. De zogenaamde NFT-trofee, die de winnaar krijgt, is de eerste digitale prijs in de wereldvoetbalgeschiedenis die fysieke perceptie met digitale technologie combineert.

lees verder
PANNA! 58 vol superinterviews: Klaassen, Malacia, Miedema, Rensch, Antonucci en Kluivert

Het extra dikke PANNA! Vakantie Doeboek ligt nog in de winkelschappen. Maar nu is ook de nieuwe reguliere editie van PANNA! uit! Nummer 58 staat weer boordevol interviews, tips en tricks, fotostrips, fotoprijsvragen en natuurlijk vier XXL Superposters. Waar wacht je op!

lees verder