Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 6 september 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
EY: Nederlandse zorgsector in zeer zwaar weer beland
Het gaat financieel niet goed met de Nederlandse zorgsector, blijkt uit de Barometer Nederlandse Gezondheidszorg 2023 van EY. Het gemiddelde rendement van zorgaanbieders is in 2022 bijna gehalveerd, het aantal aanbieders in de rode cijfers is meer dan verdubbeld, bankafspraken die niet worden nagekomen zijn meer regel dan uitzondering en het aantal zorgaanbieders in bijzonder […]
Lees verder »
Van Ree opent nieuwe vestiging in Apeldoorn
Van Ree Accountants blijft doorgroeien en heeft daarom op 4 september een nieuwe vestiging in Apeldoorn geopend, meldt het accountantskantoor op LinkedIn.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Moore DRV nu in heel Brabant!

Sinds dit jaar hoef je als accountant of fiscalist uit Brabant niet lang meer te reizen om bij stilletjes een van de beste kantoren van Nederland te werken! Bij Moore DRV heb je de ontwikkelmogelijkheden en faciliteiten van een groot kantoor, maar de sfeer en persoonlijke aandacht van een kleiner kantoor.

Iets voor jou? Check het hier! »
Accountant weigert verklaring, NOW ondanks gegrond beroep terecht teruggevorderd
Een pyrrusoverwinning voor een ondernemer die bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant beroep aantekende tegen de vaststelling van de definitieve tegemoetkoming in de loonkosten op grond van NOW-1, waardoor er € 45.160,- loonsteun werd misgelopen.
Lees verder »
Feuilleton | Het onderzoek (13): Optimistisch?
Gijs kijkt naar de mensen die samen met hem in een kring op de grond zitten. Een gemêleerd gezelschap van jonge mensen die als professional in de accountants- en adviesbranche werkzaam zijn. Mensen met een verschillende huidskleur, uit verschillende landen, verschillende overtuigingen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ontslag van A tot Z

Hoe kun je op de juiste grond en juiste wijze een arbeidsovereenkomst beëindigen? Welke stappen moet je hierbij zetten? Wat moet je weten van de transitievergoeding en de billijke vergoeding? Hoe werken de procedures met wederzijds goedvinden, procedure bij UWV of procedure bij de kantonrechter? Kirsten Roskam praat je bij op 21 september.

Lees verder »
Deliveroo-arrest heeft ook gevolgen voor dga met minderheidsbelang
De Belastingdienst heeft aangekondigd om de goedkeuring van de modelovereenkomsten die zijn gebaseerd op vrije vervanging per 1 januari 2024 in te trekken. Deze modelovereenkomsten konden worden gebruikt door opdrachtgevers om zelfstandigen in te huren zonder loonheffingen te hoeven inhouden.
Lees verder »
‘Winstgevendheid onder druk door lastenverzwaring vpb uit Belastingpakket 2023’
Bij een derde van de bedrijven staat de winstgevendheid onder druk doordat er afgelopen januari twee lastenverzwaringen in de vennootschapsbelasting zijn doorgevoerd. Dat komt naar voren uit onderzoek van Nextens in aanloop naar Prinsjesdag 2023.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
“Wetgeving rondom duurzaamheid ligt in het verlengde van ons DNA”

Het rapporteren op duurzaamheidsdoelen is voor veel ondernemingen nieuw en informatiesystemen zijn er vaak nog niet op ingericht. In deze casestudy vertellen diverse verantwoordelijke functionarissen over hun aanpak. Deel 3: het verhaal van Lefebvre-Sarrut.

Lees verder »
Failliete holding mag lening dga toch afwaarderen
Als een bv op het moment van het aangaan van een lening een negatief vermogen op de balans vertoont, wil dat nog niet zeggen dat zij haar schulden niet kan betalen. Hoewel de inspecteur de lening als onzakelijk bestempelt kan de dga zijn vordering op de bv toch afwaarderen, oordeelt het hof Den Bosch.
Lees verder »
Rechtbank knijpt verdienmodel WOZ-bureaus af
Voor gemeenten en de rechtspraak vormen de diverse WOZ-bureautjes die op no cure no pay-basis procederen voor woningbezitters een flinke (financiële) belasting.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
De Jong & Laan versterkt zich met Horlings
Accountant rookt de lekkerste paling van Nederland
Personalia | Roelie Lubbers nieuwe voorzitter RvC Countus
Evaluatie: CEA moet eindtermen snel herzien
OPLEIDINGEN
Post HBO AA Accountancy – MKB Geïntegreerd
Markus Verbeek Praehep
12 september 2023
Artificial Intelligence (AI) Essentials
Markus Verbeek Praehep
18 september 2023
Cursus Btw actualiteiten
Accountancy Vanmorgen
26 september 2023
VACATURES
Controleleider – Rotterdam/ Harderwijk
Lentink De Jonge
Rotterdam, Harderwijk
Junior assistent accountant
Jobs in Finance
Externe accountant -‘s-Hertogenbosch
Flynth
"s-Hertogenbossch
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN