Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 7 februari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Van Rij: geen aparte behandeling betaalrekeningen in box 3
Demissionair staatssecretaris Van Rij (Financiën) voelt er niets voor om een aparte box 3-regeling op te tuigen voor betaalrekeningen waarop geen rente wordt ontvangen. Hij antwoordt dat op Kamervragen.
Lees verder »
Coronaschulden blijven onbetaald door personeelsgebrek bij Belastingdienst
De Belastingdienst heeft veel te weinig personeel om in coronatijd ontstane belastingschulden te innen bij ondernemers, zo concludeert de Algemene Rekenkamer in een rapport. Bedrijven die nog een belastingschuld hebben openstaan horen vaak niets meer na ontvangst van een aanmaning en een dwangbevel.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dat is professionaliteit à la Louis

Professioneel, menselijk. Een tikkie eigenwijs. Bij Crowe Foederer zien we veel gelijkenissen met de opvattingen van Louis van Gaal. Dat merk je ook op onze werkvloer. Hier maak je samen met het team het verschil voor klanten. Niet alleen in wat je doet, maar vooral ook hoe je dat doet. Nieuwsgierig?

komwerkenbijcrowefoederer.nl »
Verplichte pensioendeelname steeds vaker onderwerp van rechtszaak
De verplichte aansluiting bij een bedrijfstakpensioenfonds, is die nog wel van deze tijd? Veel bedrijven vinden van niet en beginnen rechtszaken. Dat heeft er ook mee te maken dat pensioenfondsen vaak agressief achter ondernemingen aangaan om achterstallige premies te innen.
Lees verder »
Markt voor overnames weer in de lift
De Nederlandse overnamemarkt heeft zich in de tweede helft van vorig jaar verder hersteld, meldt overnameplatform Brookz. Het aantal verkooptransacties is met 5 procent gestegen en de gemiddelde verkooprijs van een mkb-bedrijf bedraagt inmiddels 4,75 keer de brutowinst.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ervaringen en knelpunten met Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen

Werknemers krijgen meer mogelijkheden in het nieuwe pensioenstelsel. Keuzemogelijkheid als het gaat om een bedrag ineens vanuit het pensioencontract, fiscale ruimte vanuit verlofsparen en versoepeling RVU-heffing. Ron Mulder praat je op 29 februari online bij over ervaringen en knelpunten aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
AV-Top 50 | Binnen tien jaar van stagiair tot vennoot
Bij Omnyacc krijgen ambitieuze professionals de ruimte om door te groeien. Als dertiger kun je hier mede-eigenaar worden. “Ik had vooraf niet kunnen bedenken dat Omnyacc mij zoveel kansen zou bieden.”
Lees verder »
Concept Besluit vergelijking buitenlandse rechtsvormen in consultatie
Het ministerie van Financiën heeft een conceptbesluit in consultatie gebracht dat een richtlijn geeft voor het vergelijken van buitenlandse rechtsvormen met Nederlandse rechtsvormen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Rouw en werk: hoe gaat jouw klant daarmee om?  
Wanneer jouw klant (of een medewerker van jouw klant) te maken krijgt met een sterfgeval, kan dat leiden tot verzuim. Verzuimspecialist Sazas laat zien hoe je jouw klant bij rouw kan ondersteunen, bijvoorbeeld met het gratis whitepaper ‘Verzuim door persoonlijke omstandigheden’ en het opstellen van een rouwprotocol.
Lees verder »
ING ruilt KPMG in voor Deloitte
Deloitte is de nieuwe accountant van ING Groep en gaat vanaf 2026 de boeken controleren. Nu wordt die taak nog vervuld door KPMG. Het FD noemt de wisseling ‘een aardige coup’.
Lees verder »
“Een master-eis betekent het einde van de AA-opleiding”
De tweede aflevering van AV on Air gaat dieper in op de uitdagingen in de accountancyopleiding. Gasten Coen Bongers en Jurroen Cluitmans delen hun mening over het tekort aan studenten en de noodzaak van een grondige herziening van het opleidingssysteem volgens de kwartiermakers toekomst accountancy.
Lees verder »
Inspectie: fiscus moet zzp’ers die geen aangifte doen beter helpen
Burgers en zzp’ers die geen belastingaangifte doen, krijgen geregeld betalingsproblemen doordat de fiscus hoge inschattingen doet en boetes oplegt. Met redelijke schattingen van inkomsten kan de Belastingdienst voorkomen dat mensen een te hoge aanslag krijgen opgelegd en daarmee problemen voorkomen, zo concludeert de Inspectie belastingen, toeslagen en douane (IBTD) in een onderzoek naar vroegsignalering van […]
Lees verder »
Baker Tilly VS komt grotendeels in handen van private equity
Twee private investeerders hebben voor een miljard dollar een meerderheidsbelang genomen in de Amerikaanse tak van Baker Tilly, meldt de Financial Times.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Rammelend rapport PwC onvoldoende onderbouwing, megaclaim COFCO afgewezen
Personalia | Oud A-G René Niessen gaat zich richten op belastingadviseurs en accountants
OM: van beleggingsfraude verdachte boekhouder tuigde piramidespel op
ABN Amro voorziet opnieuw lastig jaar voor retail
OPLEIDINGEN
Post Bachelor AA Accountancy – MKB
Markus Verbeek Praehep
27 februari 2024
Online cursus Lijfrenten in de praktijk en actualiteiten
Accountancy Vanmorgen
13 maart 2024
Legal ontbijtsessie Wil de echte zzp’er opstaan?
The Legal Company
14 maart 2024
VACATURES
(Gevorderd) Assistent accountant
Vallei Accountants & Adviseurs
Woudenberg, Barneveld
Country Accountant
Jobs in Finance
Relatiebeheerder samenstel AA – Doetinchem
Kroese Wevers accountants en adviseurs
Doetinchem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN