Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 4 september 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Geen fouten Grant Thornton in deskundigenrapport, miljoenenclaim afgewezen
Aruba Bank handelde onrechtmatig jegens een geldtransactiebedrijf door de relatie zonder inachtneming van een redelijke termijn te beëindigen, oordeelde de rechter in 2009. Een RA van Grant Thornton en twee anderen werden als deskundigen aangesteld om de schade te bepalen, maar de rechtsopvolger van het gedupeerde bedrijf vond dat er in het deskundigenrapport van een veel te […]
Lees verder »
Van Rij: ongeveer 43.000 ondernemers hebben nog niets van coronabelastingschuld afgelost
Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft een uitgebreide Kamerbrief opgesteld over de laatste stand van zaken met betrekking tot de betalingsregelingen voor de coronabelastingschulden. De tijdelijke versoepeling van het saneringsbeleid wordt verlengd tot 1 april 2024, blijkt onder meer uit de brief.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Volg de cursus CSRD voor financials

Vanaf 2024 moeten steeds meer organisaties rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties. Maar wat moet er worden gedaan? En op welk moment? Leer in 6 bijeenkomsten de belangrijkste wet- en regelgeving, en hoe je dit doet en meet. Speciaal voor financials. Praktische opzet bij de HAN University of Applied Sciences.

Start 3 of 10 oktober in Arnhem »
Personalia | De zomerse transfers in de accountancy
Welke personele nieuwtjes waren er in juli en augustus te melden in de accountancy? Accountancy Vanmorgen zette de personaliaberichten op een rij.
Lees verder »
Omzetgroei administratieve dienstverlening, daling ondernemersvertrouwen
In de administratieve dienstverlening, bestaande uit accountancy, belastingadvisering en administratie, steeg de omzet in het tweede kwartaal van 2023 met 6,8 procent. De omzet van de zakelijke dienstverlening als geheel was in die periode ruim 10 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe presenteer je rapportages duidelijk en aantrekkelijk aan je klant?

Excel biedt veel mogelijkheden om visueel aantrekkelijke rapporten te maken. Met een speciale opmaak, slicers, grafieken en sparklines kun je al snel duidelijker zijn dan met alleen cijfertjes. Op 21 september leer je van Saskia Jacobsen de verschillende technieken om dit voor elkaar te krijgen.

Lees verder »
Personalia | Exact benoemt Sophie Wildeboer als nieuwe Chief Marketing Officer 
Exact kondigt de benoeming van Sophie Wildeboer aan als Chief Marketing Officer (CMO), waarmee ze aan het hoofd van de marketingafdeling staat. Met deze benoeming wordt Sophie onderdeel van de Executive Committee onder leiding van Chief Executive Officer (CEO) Paul Ramakers.
Lees verder »
Herwaardering onroerende zaken om verliesverdamping te voorkomen
Een fiscale eenheid (FE) die flinke verliezen heeft geleden wil, om verliesverdamping te voorkomen, een gedeelte van haar in het boekjaar 2018/2019 verkochte onroerende zaken herwaarderen. De FE maakt bezwaar tegen door de inspecteur opgelegde verliesvaststellingsbeschikking, maar die wil daar geen gehoor aangeven vanwege het ontbreken van een procesbelang.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De duurzame audit: waar moet je op letten als accountant?

Als accountant heb je de mogelijkheid een positieve impact te creëren op bedrijven en de samenleving. Het versterken van duurzame kennis draagt niet alleen bij aan een groenere wereld, maar ook aan een betere reputatie én meer klanten. In dit artikel lees je meer hierover.

Lees verder »
Personalia | Danny Francken nieuwe algemeen directeur IIA Nederland
Per 1 september 2023 begint Danny Francken als nieuwe algemeen directeur van IIA Nederland. Peter Hartog, die het IIA Bureau heeft geleid sinds april 2021 gaat zich, op zijn verzoek, als directeur Vaktechniek volledig richten op de inhoud van het vakgebied.
Lees verder »
Vroegpensioen via RVU-regeling mogelijk niet verlengd
Meer dan een miljoen Nederlanders moeten er rekening mee houden dat ze langer moeten doorwerken. De regeling waardoor ze eerder met pensioen kunnen dreigt niet op tijd verlengd te worden, meldt de Telegraaf. Gesprekken hierover tussen bonden en werkgevers komen niet van de grond.
Lees verder »
Bij verkrijging economisch eigendom geen verlaagd tarief overdrachtsbelasting
Volgens rechtbank Zeeland-West-Brabant valt de verkrijging van economisch eigendom in een woning onder het gewone tarief (8%) van de overdrachtsbelasting. Overdrachten van economische eigendom beperken zich niet alleen tot zakelijke transacties.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Sterk staaltje creatief boekhouden in Europees voetbal
Kabinet komt met lastenverzwaring hogere inkomens
Dirk Kuperus nieuwe partner bij Eshuis Accountants en Adviseurs
Demissionaire Van Rij hoopt dat Kamer fiscale wetsvoorstellen behandelt
OPLEIDINGEN
Post HBO AA Accountancy – MKB Geïntegreerd
Markus Verbeek Praehep
12 september 2023
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
13 september 2023
Cursus Begeleiden van mediations in het familiebedrijf
Accountancy Vanmorgen
25 september 2023
VACATURES
Controleleider audit – Goes
Flynth
Goes
Account AA (teamleider)
Flantüa
Nieuwegein
Junior administratief medewerker  – Nieuwegein, 32-40 uur
van Helder
Nieuwegein
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN