Nieuwsbrief van 25-5-21 6:30:16
Online bekijken

Binnendeuren, rookwerende kozijnen en dorpels

Als ruimte kostbaar is

Schuifdeuren zijn de ideale oplossing in situaties waar een conventionele draaideur vanwege ruimtegebrek of functionele overwegingen niet mogelijk is. Met een schuifdeur hoeft u geen rekening te houden met de draaihoek van de deur. Dit werkt ruimtebesparend.

Invisidoor opent deuren naar projecten in de kantoorsector

In een nieuw bedrijfspand in Loncin - bestaande uit vijf niveaus - zijn de kantoren van het Call Center Ikanbi ondergebracht. Het Call Center huurt het volledige complex voor haar operateurs. Interieurarchitect Charles Schinckus van het bureau MonArchi deed de inrichting van het volledige kantoorgebouw met de begane grond en daarboven vier etages.

Rookwerende kozijnen voor grote binnendeuren

De Omgevingswet treedt (naar de huidige verwachting) op 1 januari 2022 in werking. Een onderdeel van de Omgevingswet is het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Dit besluit kan worden beschouwd als de opvolger van het Bouwbesluit 2012. Het huidige Bouwbesluit gaat voor rookwerendheid uit van de “1.5x regel”: de rookwerendheid is anderhalf maal de vlamdichtheid.

Hommage aan uitvinding van Piet Berkvens

Met de speciale Honeycomb 1950 brengt Berkvens Deursystemen een ode aan grondlegger Piet Berkvens. Precies 70 jaar geleden bedacht hij de honingraatvulling voor binnendeuren. Een uitvinding met betekenis, niet alleen voor Berkvens maar ook voor deurenmakers wereldwijd. De (Verdi) Honeycomb 1950 geeft deze bepalende innovatie van toen een hoofdrol in een deur die past in de stijl van nu.

Slimme toegangscontrole voor kleine en middelgrote organisaties: evolo smart van dormakaba

Of het nu gaat om nieuwe of bestaande medewerkers die toegang nodig hebben, dan wel om verloren toegangsmedia: met behulp van evolo smart regel je je toegang eenvoudig met je mobiele telefoon. Zo kun je snel en flexibel reageren en behoud je steeds het overzicht. Het is een modern systeem waarbij je je mobiele telefoon gebruikt voor het programmeren én als sleutel om toegang te krijgen.

Strengere eisen rookwerendheid deuren

Per 1 juli 2021 gelden er nieuwe eisen voor rookwerendheid van deuren. En dat is belangrijk, want rook is doodsoorzaak nummer 1 bij brand. Met deze strengere eisen moet de rookverspreiding bij brand afnemen en het aantal slachtoffers dalen. Tijdens een online webinar op 24 juni 2021 lichten specialisten van de Brandweeracademie (IFV), testinstituut Peutz en GND-garantiedeuren de nieuwe eisen toe, vertellen ze welke rol deuren spelen bij het voorkomen van rookverspreiding en leggen ze uit wat het betekent voor brandwerende deuren.

Holonite binnendeurdorpels

Holonite produceert een breed assortiment dorpels voor binnentoepassingen. Naast standaard, vlakke binnendeurdorpels worden ook badceldorpels, schuine dorpels en rolstoeldorpels gemaakt. Binnendeurdorpels kunnen op maat geleverd worden. Deze dorpels worden gebruikt om verschillende ruimtes en vloerdelen van elkaar te scheiden. 
4.919
Leveranciers
26.765
Producten
914.000
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.
 <