Strips strips strips, Surinaams feest én we vieren twee verjaardagsfeesten: die van nijntje en Bibliotheek Oog in Al! Voor in je agenda: de Kindernacht van de Poëzie is weer in aantocht en de kaartverkoop gaat bijna van start, kom je ook slapen in de Bieb?

 
S
Strips!

Kom gratis leuke workshops volgen tijdens de Utrechtse Stripmakersmarkt. Leer een strip tekenen van striptekenaar Joshua Peeters in de workshop ‘De avonturen van Stokpoppetje’, of leer hoe je de tofste cover kunt maken voor je eigen stripboek. Struin voor of na de workshop nog even langs alle kramen met de bekendste Utrechtse stripmakers.

zaterdag 15 juni | Bibliotheek Neude | gratis

 
Reserveer   S
S
Bibliotheek Oog in Al viert een feestje

Vier het tienjarig feestje van de Cereolfabriek én Bibliotheek Oog in Al op deze mooie plek en doe mee met het gratis feestprogramma. Niemand minder dan Koen Kampioen-schrijver Fred Diks komt naar de Bieb! Er zijn voorleesfeestje in allerlei talen, een pop-up fotostudio en nog veel meer. 

 

En wie jarig is trakteert! Word op 15 juni lid van de bieb aan de balie in Bibliotheek Oog in Al, en krijg een 3 maanden lidmaatschap cadeau. 😊

zaterdag 15 juni | Bibliotheek Oog in Al

 
Aanmelden Koen Kampioen   S
S
 
 

Kom jij haar verjaardag meevieren? Dan maken we er samen een feestje van. Er wordt natuurlijk voorgelezen. Je kan een cadeautje knutselen en je gaat naar huis met een speciale feestmuts.
Kom tussen 10.00 en 11.30 uur binnenlopen op de jeugdafdeling in Bibliotheek Neude. Of tussen 15.00 en 16.30 uur in Bibliotheek Kanaleneiland. 

vrijdag 21 juni | Bibliotheek Neude en Kanaleneiland | gratis  

 
 
S
 

Dompel je onder in de Surinaamse cultuur. Proef van de heerlijkste Surinaamse koek, schaafijs en ander lekkers! Kom luisteren naar de mooiste verhalen uit kinderboeken, en geniet van een modeshow van traditionele Surinaamse kleding. Er zijn leuke workshops! Vrijheidsvogels vouwen, boekenleggers maken, en leer het afaka schrift. Buku nanga kuku XL-feest is gratis en voor iedereen!

zondag 23 juni | Bibliotheek Neude | gratis

 
Programma   S
S
 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
S
In oktober vieren we de 70ste editie van de Kinderboekenweek, met als thema Lekker Eigenwijs! Uiteraard hebben we dan veel moois voor je in petto.
 
Feestcommissie gezocht!
 

Hou jij wel van een feestje? Wij zoeken enthousiaste kinderen tussen 8 en 12 jaar die mee willen helpen een Eigenwijs feest te organiseren tijdens de Kinderboekenweek. Woon je in Kanaleneiland, Leidsche Rijn of Overvecht? Geef je dan snel op! De geheime vergaderingen starten binnenkort ….

 
Aanmelden   S
Blijf jij slapen in de bieb?
 

De afgelopen twee jaar was het een groot succes. Na de Kindernacht van de Poëzie bleven kinderen en ouders/verzorgers slapen in Bibliotheek Neude. Dat gaan we dit jaar weer doen, op vrijdag 4 oktober! Hou onze website in de gaten want op woensdag 19 juni om 10.00 uur start de kaartverkoop.

Slapen in de bieb is een unieke ervaring. Heb jij het al eens meegemaakt? Gun je plek dan aan een ander.

In samenwerking met ILFU.
Foto: Maarten Mooijman 

 
S
Winnaars Boomhut speurquiz

Het was lekker druk tussen de boeken op de Neude! Heel veel kinderen maakten de speurtocht en de stapel goede antwoorden was lekker dik. De vier winnaars hebben inmiddels hun prijs in ontvangst genomen! 🎉

Gefeliciteerd Maia, Maryse, Mick en Finn!

 
S
Het duurt nog heel lang, maar in het najaar staan er weer leuke theatervoorstellingen in de Bieb! Over billenbijters, Pim en Pom, Winnie de Poeh en nog meer. Wees er als de kippen bij!
 
Bekijk het programma   S
S
 
 
 
 
S
 
Bij de Bibliotheek Utrecht werken mensen die echt om hun stad en buurt geven. Voor een ander klaarstaan en de stad elke dag een beetje mooier willen maken. Bekijk hier wat jij voor Utrecht kan betekenen. We zoeken onder andere een Roostermaker productieteam (20 uur), een Leesmediaconsulent (24 uur) en een HR adviseur (32 uur). We kijken uit naar je!
 
S
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open