Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 

Kom op zondag 23 juni naar Bibliotheek Neude voor Buku nanga kuku XL-feest. Proef van Surinaamse koek, snacks en schaafijs. Luister naar mooie verhalen uit kinderboeken en panelgesprekken. Geniet van een modeshow van traditionele kleding, leer angisa binden, vrijheidsvogels maken en het afaka schrift. En nog veel meer! Het feest is gratis en voor iedereen!

 
Talk
 

Kom luisteren naar uitgever Loulou Drinkwaard, Joan Windzak van Educulture en illustrator Mylo Freeman over diversiteit in kinderboekenwereld.

12.30 - 13.15 uur | Tribune

 
BNK Impact TORI
 

Te gast zijn rapper/zanger en auteur Rivelino Rigters met zijn verhaal over hoe hij weer op het rechte pad is gekomen, en schrijver Lily Monori van Dijken die als pleegkind taboes doorbreekt en ambassadeur is voor pleegzorg.

13.30 - 14.15 uur | Tribune

 
Sangisa Modeshow
 

Andy Arduin van Sanisa Nederland, een organisatie die Afro Surinaamse klederdracht breder bekend wil maken, vindt het belangrijk dat iedereen kennis maakt met het bestaan van de koto en angisa. Andy staat voor behoud van de traditionele koto. Tijdens de kotomodeshow laat Andy zijn werk zien.

15.30 - 16.00 uur | Grote hal

 
Markt
 
Struin langs de kraampjes van o.a. Bobble World, dé plek voor unieke met de handgemaakte haarbobbles, Colourful Goodies met poppen en andere kleurrijke producten, en Namu Designs, een Utrechtse onderneming die Afrikaanse vibes combineert met een eigentijdse stijl.

11.00 - 16.00 uur | Grote hal
 
 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
Buku nanga kuku is een samenwerking tussen Comité 30 juni/1 juli Utrecht, Tori Oso Utrecht, Keti Koti Utrecht en Bibliotheek Utrecht. In het kader van het herdenkingsjaar Slavernijverleden.
 
Check hier het hele programma   S
S
 
 
Auteur Tatiana de Rosnay, bekend van de bestseller ‘Haar naam was Sarah’ komt naar Utrecht! Binnenkort verschijnt haar nieuwe roman ‘Sterrenstof’, over de groeiende vriendschap tussen Marilyn Monroe en kamermeisje Pauline tijdens de opnames van de film ‘The Misfits’. ‘Sterrenstof’ is een boek over een verbond van vrouwelijke solidariteit, een kijkje achter de schermen van de filmopnames en een niets verhullend beeld van de laatste levensfase van Marilyn Monroe.

Tatiana presenteert (en signeert) haar boek, na een korte pauze wordt de film ‘The Misfits’ vertoond.
 
 

maandag 1 juli | 19.00 - 22.00 uur | Bibliotheek Neude

een avond in samenwerking met uitgeverij Ambo Anthos en Broese Boekverkopers
Foto:Pascal Lto

 
Reserveer   S
S
 

In aanloop naar de GroenmoetjeDoen!-dag op zondag 9 juni organiseren enthousiaste Utrechters een programma vol groene activiteiten in Bibliotheek Neude. Ga mee op excursie naar broedplaatsen van gierzwaluwen of schuif aan bij inspirerende lezingen over schimmels en het vergroenen van de stad. Alle activiteiten zijn gratis.

t/m zondag 9 juni | Bibliotheek Neude

 
Lees meer   S
S
Strips strips strips!

Stripfanaten kunnen hun hart ophalen tijdens de Utrechtse Markt Unieke Stripmakers. Stripmakers laten hun werk zien, er is een stripboekleeshoek, leuke workshops én de Gouden MUS wordt uitgereikt, de publieksprijs voor de beste aanvlieger van de stripwereld.

zaterdag 15 juni | 12.00 - 17.00 uur
Bibliotheek Neude | gratis

 
Reserveer je tickets voor de workshops!   S
S
 
DigiTalk - De Opkomst van AI: Mens vs Robot

Hoe zal de maatschappij er uit zal zien als mens-robotrelaties steeds vaker voorkomen? Specialist Bart van der Sloot bespreekt het in deze DigiTalk.

zaterdag 22 juni, 14.00 uur | Bibliotheek Neude

 
Reserveer   S
 
S
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open