Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 29 juni 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Vanaf 1 juli risicovolle belastingstructuren bijhouden
Intermediairs (belastingadviseurs, accountants en bankiers) moeten vanaf deze week bijhouden welke adviezen het risico van belastingontwijking met zich meebrengen.
Lees meer
 
 
Tv-kok eigen baas en geen werknemer, vindt rechtbank
Dat een chef-kok op regelmatige basis en langdurig optreedt in tv-programma’s, een afgebakend concurrentiebeding heeft en zich houdt aan aanwijzingen van script en regisseur, wil niet per se zeggen dat er privaatrechtelijke dienstbetrekking met gezagsverhouding is. En dus ook geen verzekeringsplicht. Dat heeft Rechtbank Gelderland beslist.
Lees meer
 
Uw accountantskantoor laten groeien? Advertorial

Altijd een actueel overzicht hebben van uw cliënten en meer inzicht hebben in de workload? Met Visma-cloudsoftware beschikt over hét middel om uw interne organisatie te optimaliseren en uw rendement te verhogen. Meer informatie>>

 
Geen verzuimboete voor demente vrouw
Een dementerende vrouw hoeft financieel niet op te draaien voor de verlate belastingaangifte die door haar broer gedaan werd. De rechtbank Gelderland toonde een humaan gezicht en verscheurde een boete van €369.
Lees meer
 
 
FC Twente dreigt met aanvragen faillissement
FC Twente dreigt het faillissement aan te vragen als het gemeentebestuur geen garantstelling van €7 miljoen wil afgeven. Het is sterk de vraag of de politieke bereidheid hiertoe aanwezig is, schrijft dagblad Tubantia.
Lees meer
 
Wissel ervaringen uit met collega-kantoren Advertorial

Neem een kijkje achter de schermen van ambitieuze accountantskantoren. De Exact Live Accountancy Tour is een bron voor inspiratie voor ambitieuze accountants die willen groeien.
· Doe inspiratie op voor efficiënt kantoorbeheer en digitale accountancy
· Ontdek het Exact-groeimodel voor accountants
· Schrijf je gratis in.
-> Bekijk de sessies

 
Mogelijk ‘levenslang’ voor bestuurders foute trustkantoren
Bestuurders van trustkantoren die ernstig de fout ingaan staat mogelijk een levenslang beroepsverbod te wachten. Minister Wopke Hoekstra van Financiën (foto) vindt een voorstel daarover van de Kamerleden Nijboer (PvdA) en Paternotte (D66) ‘geen gekke gedachte’.
Lees meer
 
 
Loonstijging voor 170.000 winkelmedewerkers
Winkelmedewerkers krijgen een loonsverhoging. CNV, de Unie en AVV zijn akkoord met de werkgevers over een nieuwe cao, maakt branchevereniging INretail bekend. FNV was gepasseerd bij de cao-gesprekken.
Lees meer
 
 
Coffeeshop ‘geplukt’ wegens geheime voorraad
De Brabantse coffeeshopketen The Grass Company heeft mogelijk meer dan €20 miljoen illegaal omgezet en dreigt het hele bedrag terug te moeten betalen. Dat schrijft het Brabants Dagblad.
Lees meer
 
De regels rondom BTW en sport(structuren) gaan veranderen, laat u in 1 middag bijpraten! Advertorial

De BTW-regelgeving inzake sport wordt per 1-1-2019 gewijzigd. Dit heeft grote financiële gevolgen voor gemeenten en andere exploitanten van sportaccommodaties. Wilt u anticiperen op de wijzigingen en het belastingvoordeel behouden? Joep Swinkels praat u bij op 5 juli. Hij bespreekt alle BTW-aspecten van sport, de aanpassing van de BTW-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties.

 
KPMG France krijgt gevoelige tik van toezichthouder VS
De Amerikaanse toezichthouder Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB) heeft ernstige tekortkomingen ontdekt in een audit van een beursgenoteerd bedrijf door KPMG France. Dat meldt Economia.
Lees meer
 
 
De Jong & Laan Enschede naar Ondernemingshuis
De Jong & Laan Accountants is verhuisd naar een nieuwe locatie in het Ondernemingshuis te Enschede, een multifunctioneel gebouw waar meerdere bedrijven in zitten. Het bestaat uit drie aangesloten gebouwen.
Lees meer
 
 
Geen subsidie meer op grond onder zonneparken
Minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat, VVD) wil niet dat er nog subsidie gaat naar grond onder zonneparken. Dat heeft hij laten weten na Kamervragen over het NRC-onderzoek naar zonneparkenbedrijf Powerfield.
Lees meer
 
 
ING weer onderuit in rentederivatenzaak
ING is ook in hoger beroep onderuit gegaan in een zaak die was aangespannen door een klant die grote problemen door via ING gekochte rentederivaten. Het Gerechtshof Amsterdam vindt het terecht dat de bank eerder door de rechtbank Amsterdam is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van € 2,7 miljoen.
Lees meer
 
Vijf vragen aan … | Van helder ontzorgt in de zorg Contentpartner
Belastingadviseur Menno Rolloos startte op 1 januari 2009 samen met twee collega’s het in Nieuwegein gevestigde accountancy- en adviesbedrijf van helder. De keuze om te specialiseren in de zorg was een logische. ‘Het is een beroepsgroep waar veel speelt en die continu in beweging is. En we hadden al een groot netwerk in met name […]
 
Hoe profiteert u als accountant van standaarden SBR, UBL & RGS? Contentpartner
Standaarden voor de accountant bestaan er volop en kunnen leiden tot meer efficiency, meer winst en meer succes. Toch gaat adoptie door de markt langzaam, constateert René Otten van Accept Development.
 
Webinar MUIS Robotic Accounting Opleiding
Wat kom je te weten? Tijdens dit webinar laten we je alle ins en outs zien van MUIS Robotic Accounting. Dé manier om al je administraties eenvoudig te automatiseren. En natuurlijk laten we ook uitgebreid het accountancydashboard zien. Daarmee zie je in één oogopslag welke klant jouw aandacht nodig heeft. Meer informatie kun je natuurlijk […]
 
Ontslag(recht) en de fiscaliteiten rond ontslagvergoedingen Opleiding
Het voortijdig verbreken van een dienstverband tussen een werkgever en een werknemer wordt in de volksmond ‘ontslag’ genoemd. Daaraan kunnen diverse redenen ten grondslag liggen. Denk daarbij aan bedrijfseconomische redenen of aan motieven van individuele aard. Een arbeidsovereenkomst kan op verschillende wijzen worden beëindigd. Daarbij geldt een bepaalde ontslagroute. De werkgever kan bij ontslag een […]
 
Eigen kantoor bij Finovion Vacature
Zelfstandig kantoor bij kantorennetwerk Finovion Bent u ook van mening dat het anders moet en kan binnen de accountancy? Moeten wij niet meer tijd besteden aan het klantcontact en bredere advisering in plaats van ons met randzaken bezighouden? Finovion neemt aangesloten kantoren veel tijd uit handen en geeft kantoren schaalvoordelen door samen te werken met […]
 
(Gevorderd) Assistent Samenstel Vacature
Wil jij de fijne kneepjes van het accountantsvak leren? Word dan (gevorderd) Assistent Samenstel bij Lansigt. Je krijgt professionele begeleiding, veel verantwoordelijkheid en leuke klanten! (Gevorderd) Assistent Samenstel 32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk  Als Assistent Samenstel word je klaargestoomd om de stap richting Relatiebeheerder te maken. Onder begeleiding […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn