ELF Voetbal nieuwsbrief van 06-08-2022
Vanaf nu verkrijgbaar: de Nationale Voetbalgids 2022/23

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids 2022/23. De seizoenspecial van ELF Voetbal waarin alle 103 clubs uit de zes hoogste divisies van Nederland aan bod komen. De Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie, de Jack's League, de Derde Divisie Zaterdag, Derde Divisie Zondag en de Azerion Vrouwen Eredivisie. Clubgegevens, statistieken, de transfers, de selecties, portretten van de sterspelers en trainers en de teamfoto's. Alles komt voorbij over tweehonderd pagina's.


lees verder
Zo begon vrijdag in veel landen het nieuwe seizoen

Het seizoen is vrijdag in vrijwel heel Europa weer begonnen en dus kunnen we op ELF Voetbal weer ouderwets terugblikken op de competitiestart in Duitsland, Engeland, Frankrijk en ons eigen land. We zetten de belangrijkste momenten in dit artikel voor je op een rij, zodat je een goed beeld krijgt van de start van het nieuwe seizoen.

lees verder
Hoe Ajax na een interessante voorbereiding aan het seizoen begint

De voorbereiding zit er eindelijk op en het seizoen gaat ook officieel beginnen in ons land. Voor Ajax begint het zaterdagmiddag met de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard. De Amsterdammers hebben er een lange voorbereiding opzitten, waar veel in gebeurde. Zo gebeurde er veel op de transfermarkt, werd er met Alfred Schreuder een nieuwe trainer gehaald en was er nog het mysterie Ihattaren. 

lees verder
De 10 duurste transfers van zomer 2022 tot nu toe

De transferperiode is al even bezig en er wordt weer flink met geld gesmeten. We zetten de tien duurste transfers tot nu toe van de zomer 2022 op een rijtje. 

lees verder
Deze ELF aankopen maken de Eredivisie nog leuker om te volgen

De transfermarkt is al weer een tijdje open en dus hebben de clubs uit de Eredivisie zich al flink versterkt. ELF Voetbal zocht uit welke nieuwelingen onze competitie komend seizoen een stuk leuker maken om te volgen. Van spelers met een groot potentieel, tot bekende routiniers die terugkeren in ons land.

lees verder
Transferoverzicht Eredivisie en Eerste Divisie zomer 2022 (update 5)

Op 1 juli is de transfermarkt weer officieel opengegaan. Twee maanden lang kunnen clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie weer volop spelers kopen en verkopen. Tot nu toe is er veel gebeurd. Wat? Dat is te lezen in onderstaand overzicht dat is geüpdatet.

lees verder
Interview Soufiane Touzani: "Ze hebben mijn rug bijna van onder tot boven opengehaald"

Een flink rijtje. Wat is hij allemaal? Balgoochelaar, YouTuber, presentator, influencer en rapper. En nu mag Soufiane Touzani zich ook acteur noemen! De Rotterdammer speelt in de film Strijder, die sinds 21 juli in de bioscoop draait. Eigenlijk is de bekendste Nederlandse freestylevoetballer de grootste strijder van allemaal. Op zijn vijftiende zei de dokter dat hij moest stoppen met voetbal. "Ik heb geleerd om nooit op te geven!"

lees verder
Superelf Victor Sikora, vleugelflitser Down Under

Hij was rap, behendig en onvoorspelbaar. In het shirt van Go Ahead Eagles, Vitesse, Ajax, sc Heerenveen en NAC Breda flitste Victor Sikora (43) voorbij menig back. De rechts- annex linksbuiten toonde zijn kwaliteiten ook in de Verenigde Staten en Australië en speelde zes interlands voor het Nederlands elftal. Tegenwoordig woont de geboren Deventenaar in Australië en werkt hij als senior vastgoedmanager in Subiaco nabij Perth.

lees verder
Interview Brian Brobbey: "Thuis sneuvelde het glas weleens"

Zijn definitieve terugkeer naar Ajax is zo goed als rond. Daarmee telt de talentvolle voetbalfamilie van Brian Brobbey weer twee telgen die onder contract staan in de Nederlandse voetbaltop. Wij spraken de twintigjarige spits over de basis voor zijn carrière: een huis vol voetbaltalent.

lees verder