ELF Voetbal nieuwsbrief van 25-06-2022
Vandaag 34 jaar geleden werd dit Nederlands elftal Europees kampioen!

Het is vandaag op de dag af 34 jaar geleden dat het Nederlands Elftal de enige prijs in de historie wist te winnen. De ploeg van Rinus Michels wist zich op het EK van 1988 in Duitsland namelijk tot Europees kampioen te kronen. Op 25 juni werd de Sovjet-Unie in de finale met 2-0 verslagen. Welke spelers stonden er toen in het veld? 


lees verder
Samenvatting Engeland - Oranje Leeuwinnen (5-1)

De Oranje Leeuwinnen hebben een beschamende nederlaag geleden op bezoek bij Engeland. Kort voor het EK heeft de topfavoriet van zijn slechtste kant laten zien. De ploeg van Mark Parsons ging in Leeds namelijk met 5-1 onderuit tegen het elftal van Sarina Wiegman. Bekijk de samenvatting van de wedstrijd hieronder. 

lees verder
Interview Jordi 'Jozo' Teze: "Jordan was op een leuke manier vervelend, hoor"

Hun moeder ontvluchtte de burgeroorlog in Congo op zoek naar een beter leven. Een beter leven dat er mede dankzij haar zoons kwam. Jordi (26) en Jordan (22) Teze zijn succesvol in verschillende vakgebieden. Jordi onder zijn artiestennaam Jozo in de muziekwereld, Jordan als verdediger van PSV en het Nederlands elftal. "Het staat in de planning om ooit een track te maken over onze levensloop."

lees verder
Deze Nederlandse topvoetballers staan voor een grote transfer

Het wordt steeds interessanter op de transfermarkt, want steeds meer Nederlandse topvoetballers maken een mooie transfer of staan voor een toptransfer. Ook dit weekend is het weer meerdere keren raak. Waar Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech vooral hopen op een transfer, is dat bij Tyrell Malacia en Sven Botman al vrijwel zeker. 

lees verder
ELF Voetbal 6/7 over de wortels van Oranje: de zoektocht naar de roots van onze internationals

Op het hoofdveld van de KNVB Campus in Zeist was het afgelopen maand een bijzonder en bont gezicht. Alle 24 aanwezige Oranje-internationals betraden de grasmat in de shirts van hun eerste amateurclubs. Dat sloot perfect aan op het thema van ons nieuwe nummer: de roots van Oranje. Lees in ELF Voetbal 6/7 alles over de wortels van onze internationals. De conclusie: de wortels zijn veelkleurig.

lees verder
Even voorstellen: PSV-target Marlon

In de zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger komt de naam Marlon veelvuldig naar voren. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano en PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad zou PSV geïnteresseerd zijn in de diensten van de Braziliaanse verdediger. De Eindhovenaren zijn echter niet alleen in de strijd om de Braziliaan. 

lees verder
Sixty, de vriendengroep van Tyrell Malacia: "We hebben zoveel uitgevreten, haha"

Sixty heten ze. De negenkoppige vriendengroep van Tyrell Malacia. Ontstaan in het hart van de Rotterdamse wijk Hillesluis, waar het gros nog steeds regelmatig samenkomt. Onder hen Michel Cornelia, al vanaf zijn geboorte gekluisterd aan zijn rolstoel. Samen met zijn vrienden en de financiële hulp van de linksback van Feyenoord heeft hij een kledingmerk opgezet. "Tyrell is een mooi mens. Dat vinden we allemaal."

lees verder
Transfercarrousel draait op volle toeren: deze transfers hangen in de lucht

Nu de competities en het interlandvoetbal voorbij zijn kunnen clubs en spelers zich gaan focussen op volgend seizoen. Langzaam komt de transfercarrousel op gang en krijgen spelers wereldwijd een nieuwe werkgever. We zetten de laatste geruchten op een rijtje.

lees verder
VACATURE: Op zoek naar een stageplek op een voetbalredactie?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder