Nieuws van The Hunger Project.
Het kan wél.
08/03/21 | 
Bekijk dit bericht in je browser.

VCA-online: het kan dus wél.

Beste investeerder,

Het hart van al het werk dat we bij The Hunger Project doen is dorpen op het diepe platteland uitdagen om te durven dromen dat het leven er daar heel anders uit zou kunnen zien. En daar dan sámen voor in actie te komen.

We hebben daarvoor in de loop van de jaren allerlei trainingsmodules ontwikkeld in tientallen lokale talen. Voordeel van de Covid-beperkingen is dat we de afgelopen maanden de tijd hadden om al onze ervaren internationale trainers online bij elkaar te roepen, om samen een eerste gedeelde versie te bouwen van het hart van ons werk: de Visie, Commitment en Actie methode.

Hier de korte versie (en hier een printbare, langere pdf). Wij zijn zeer benieuwd wat je er van vindt, dus laat ons dat vooral weten.   
 
Groet,
Annelies en Evelijne
 
P.S. Toetje: een kijktip ter ere van Internationale Vrouwendag en van de eerder deze week overleden grote schrijver Jeroen van Merwijk.

Koffiecups recyclen met Blokker

Koffiecups recyclen met Blokker.

The Hunger Project en Blokker hebben de handen ineen geslagen. Blokker lanceert een uniek koffiecup-recycleprogramma, gekoppeld aan The Hunger Project.

Het werkt heel simpel: je gooit jouw gebruikte aluminium koffiecups niet in de vuilnisbak, maar stopt ze in de gratis recyclezak (verkrijgbaar bij Blokker) en levert ze in de winkel in. Blokker laat de capsules omsmelten tot nieuwe producten. Met als klap op de vuurpijl: de opbrengst van dit unieke recycleprogramma gaat naar The Hunger Project.

Je kunt aluminium cups van álle merken inleveren. Jouw eigen vertrouwde merk, of de gloednieuwe koffiecups van Blokker zelf. Lees alles over dit nieuwe partnerschap.
Michiel Witteveen, eigenaar Blokker
Ondernemer Michiel Witteveen is de topman achter o.a. Blokker. Zelf is hij al meer dan 10 jaar betrokken bij The Hunger Project: als lid van ondernemersnetwerk Katakle ging hij twee keer mee naar Benin. 

“De aanpak van The Hunger Project werkt. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik daaraan financieel kan bijdragen. Zo’n investering in het einde van honger geeft direct rendement – niet in de vorm van geld, maar doordat je direct mensen helpt. Ik vind het zinniger om daaraan geld uit te geven, dan aan een dikke auto.
 
Ik hoop dat veel klanten hun koffiecupjes komen inleveren bij Blokker, zodat we heel veel kilo’s kunnen recyclen. Het levert euro’s per kilo op, en met veel klanten breng je al snel veel kilo’s bij elkaar wat een flinke geldstroom voor The Hunger Project betekent. Samen kunnen we zo echt veel voor elkaar krijgen.”
Lees het hele interview
Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag. 
Zet je in voor (méér) vrouwen in de politiek

De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen neemt door de coronapandemie flink toe. Maar we kunnen simpelweg geen wereld zonder honger en armoede realiseren, als de helft van de wereldbevolking op achterstand, of zelfs buitenspel staat.

Daarom traint The Hunger Project vrouwen als Giselle uit Benin en Hema uit India. We moedigen hen aan om hun stem te laten horen en leiderschap te nemen in de lokale politiek. Want iedereen gaat erop vooruit wanneer vrouwen meer toegang krijgen tot kennis en middelen, en zich ontpoppen als leider.

Ook jij kunt je op Internationale Vrouwendag (of iedere andere dag van het jaar) inzetten voor vrouwen. Verdiep je in de plek die vrouwen innemen in de wereld en in de politiek. Of stem slim tijdens de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.
Bekijk onze 4 tips
“Vrouwen zijn beter afgestemd op behoeften van de gemeenschap. Samen krijgen we meer voor elkaar.”
Hema Negi (22), voorzitter van een all-women dorpsraad in Uttarakhand, India. Bekijk haar verhaal.

8 april: online filmavond.
Kijk jij mee naar 'The Biggest Little Farm'?

Op donderdag 8 april praten we graag met jou en andere investeerders over de hartverwarmende documentaire 'The Biggest Little Farm'. Ben je erbij van 19.30 uur tot 20.30 uur? Dan kun je de film gratis bekijken via Cinetree.

'The Biggest Little Farm' is het inspirerende verhaal van filmmaker John en zijn vrouw Molly die in 2011, even buiten Los Angeles, een stuk dor land ombouwen tot een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem.

Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt...

Het programma.

  • Meld je hieronder aan voor de online filmavond op 8 april 2021, van 19.30 uur tot 20.30 uur via Zoom.
     
  • Kijk de film wanneer jij dat wilt. Voorafgaand aan de online sessie kijk je de documentaire op een tijdstip dat jou zelf het best uitkomt. Na aanmelding ontvang je instructies hoe je ‘The Biggest Little Farm’ (zonder kosten) kunt zien via Cinetree. 
     
  • Praat met ons na. Op 8 april bespreken we tijdens de online sessie gezamenlijk alle onderwerpen, gedachtes en bijzonderheden die bij ons opkwamen. Dat doen we onder leiding van Evelijne Bruning, directeur van The Hunger Project.
Ja, ik ben er graag bij op 8 april
Logo The Hunger Project
Op de hoogte blijven? Volg ons op social media:
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
YouTube
Over The Hunger Project
Contact
Arthur van Schendelstraat 500
3511 MH Utrecht
030 233 53 40
info@thehungerproject.nl
thehungerproject.nl
IBAN: NL69 TRIO 0254 7828 76

Minder mails van ons ontvangen?
Laat het ons weten of schrijf je uit.
Wij zijn er trots op gesteund te worden door