Beste vrijheidsstrijders,

Het was natuurlijk weer een belachelijke voetbalwedstrijd gisteren. Maar als mensen vandaag kwaad zijn over het resultaat dan hebben we het op een bepaalde manier aan onszelf te dank.

Waarom is de VAR ooit in het leven geroepen? Omdat heel veel mensen weer de grote fout maakten en riepen om het ingrijpen van grote instanties, om iets te doen. Het welbekende: ‘doe iets’.

Er werden natuurlijk veel menselijke vergissingen gemaakt door scheidsrechters en daar werden mensen kwaad over.

Geef toe: hoe vaak heb je niet gedacht van ‘hoe kan dit nou gebeuren op dit niveau, dat een man de verkeerde beslissing maak bij een wedstrijd waar zoveel op het spel staat.’

Dus wat doen de domme mensen: die gaan roepen om een oplossing. ‘Doe iets’. En wat mensen met macht dan graag doen, die pakken het graag op en die geven je graag een oplossing en dat is natuurlijk meer controle en voornamelijk technologie.

Er wordt een probleem gecreëerd, mensen gaan roepen: ‘doe iets’ en dan hebben zij wel een oplossing klaarliggen.

In dit geval is het de VAR, want die sluit nu zogenaamd wetenschappelijk uit dat er een fout gemaakt kan worden.

We kunnen tot in detail zien wie er buitenspel staat en we hebben de controle totaal gegeven aan de technologie. Zo gebeurt dat in bijna alles in ons leven als mensen vinden dat er iets moet gebeuren. Met andere woorden: ‘doe iets’.

Dan betekent het minder menselijkheid, meer controle, meer accepteren wat de technologie je vertelt.

Bij de penalty van gister zag je natuurlijk in eerste instantie de menselijkheid van de scheidsrechter. Die zag terecht dat het geen penalty was. Maar dan, omdat wij ‘doe iets’ hebben geroepen, kwam de technologie erbij en dan begint de menselijkheid met al zijn tekortkomingen te twijfelen. En wordt dan bang en denkt: ‘oké, de technologie zal het wel goed hebben. Ik draai mijn eigen menselijke beslissing terug en we volgen maar gewoon de technologie.’

Mijn leven zal altijd menselijk zijn. Fuck technologie. Het is handig, maar het kan nooit leidend zijn. Maar mensen zijn inmiddels verslaafd en dat maakt afhankelijk.

Mijn advies is: negeer je telefoon, negeer je computer. Gebruik het alleen als het je uitkomt. Ga voor het leven, ga voor de menselijkheid, ga voor de sterren.

Het leven is niet perfect. Maar perfectie is saai en doods.

Dank voor jullie reacties op de Jensen midweek update. Kijk hier als je hem nog niet gezien hebt.

En hier kun je ons steunen voor onze roadtrip. De donaties lopen begrijpelijk wat terug, maar we hebben het nog steeds nodig om ons doel te halen!

Geniet van je avond.

Robert

TOON JE WAARDERING MET EEN DONATIE!
VUL ZELF EEN BEDRAG IN
EUR 10,-
EUR 25,-
EUR 50,-
EUR 100,-
OF DONEER VIA IBAN: NL24FVLB0225149680 tnv RJP Media
BITCOIN ADRES: 3DgksVTAmaX6YwuSAbZtfdkuXM89jTamtQ

We kunnen hier alleen mee doorgaan met jouw support!
Klik op onderstaande banner voor de mogelijkheden
of doneer direct.

Twitter
Link
Facebook
Website
Copyright © 2024 De Jensen Show, Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld via jensen.nl.
 
Uitschrijven