ELF Voetbal nieuwsbrief van 28-07-2021
Varane naar Man Utd: deze legendarische landgenoten gingen hem voor

Eindelijk is de kogel dan door de kerk: Raphaël Varane gaat Manchester United versterken. De verdediger komt voor veertig miljoen euro over van Real Madrid en moet samen met Harry Maguire een nieuw centraal duo vormen. Varane is niet de eerste bekende Fransman in dienst van The Red Devils.


lees verder
In afwachting van de Eredivisie: met deze wedstrijden kom je de zomer door

Hoewel oefenduels de afgelopen tijd een schrale troost boden, kijkt de gemiddelde voetballiefhebber in Nederland alweer reikhalzend uit naar de echte wedstrijden voor de punten. Het EK- is inmiddels alweer drie weken geleden, en de aanvang van de Eredivisie laat nog even op zich wachten.  Toch is er in de tussentijd genoeg voetbal te zien, waaronder een aantal duels met grote belangen. Met behulp van de complete programmering van Voetbal Vandaag, dat overzichtelijk laat zien welke wedstrijden waar te volgen zijn, zetten we op een rijtje welke duels de aankomende week het kijken waard zijn. 

lees verder
Interview Henk Vos: "Ons kampioensteam bij Feyenoord was zo hecht, zo eensgezind"

Liefst negentien transfers maakte hij: een record voor een Nederlandse profvoetballer. Dat hadden er zelfs nog meer kunnen zijn. Henk Vos keek rond in de Nederlandse, Belgische en Franse keuken. Zijn meest bizarre en lucratieve overstap was die naar Sochaux. Zijn beste periode beleefde de nu 53-jarige West-Brabander bij Feyenoord en Standard Luik. "Zo'n team bij Feyenoord, dat in 1999 landskampioen werd, krijg je nooit meer bij elkaar."

lees verder
Samenvatting Oranje Leeuwinnen - China (8-2)

De Nederlandse vrouwen hebben zich op de Olympische Spelen verzekerd van de kwartfinale. In de laatste groepwedstrijd tegen China kwam de ploeg van Sarina Wiegman opnieuw tot een monsterscore. Bekijk hier de hoogtepunten van het duel. 

lees verder
Interview transferkoning Fabrizio Romano: "Ik slaap in deze periode zo'n vijf uur per nacht"

Wat Mino Raiola is voor de onderhandelingstafel, is Fabrizio Romano voor de primeur: koning van de transfermarkt. De in transfernieuws gespecialiseerde voetbaljournalist geniet dermate veel autoriteit en status dat hij een gerucht tot feit kan promoveren met een simpele tweet. Ruim drie miljoen mensen volgens de berichten van de 27-jarige Italiaan. "Je kunt ieder moment oog in oog staan met een tijger."

lees verder
Tussenrapport: Eredivisieclubs op de transfermarkt (3/3)

Nog 2,5 week voordat Go Ahead Eagles en sc Heerenveen de Eredivisie 2021-22 op gang trappen in de Adelaarshorst. Geen gewaagde voorspelling: geen club zal met precies dezelfde selectie aantreden zoals die is op het moment van schrijven (dinsdagochtend 27 juli). Toch vinden we een tussenrapportje leuk. Tijd voor de topclubs!

lees verder
Tussenrapport: Eredivisieclubs op de transfermarkt (2/3)

Nog 2,5 week voordat Go Ahead Eagles en sc Heerenveen de Eredivisie 2021-22 op gang trappen in de Adelaarshorst. Geen gewaagde voorspelling: geen club zal met precies dezelfde selectie aantreden zoals die is op het moment van schrijven (dinsdagochtend 27 juli). Toch vinden we een tussenrapportje leuk, waar we nu de nummers 12 t/m 7 van vorig seizoen gaan belichten.

lees verder
Tussenrapport: Eredivisieclubs op de transfermarkt (1/3)

Nog 2,5 week voordat Go Ahead Eagles en sc Heerenveen de Eredivisie 2021-22 op gang trappen in de Adelaarshorst. Geen gewaagde voorspelling: geen club zal met precies dezelfde selectie aantreden zoals die is op het moment van schrijven (dinsdagochtend 27 juli). Toch vinden we een tussenrapportje leuk, beginnend met de drie gepromoveerde clubs en de nummers 15, 14 en 13 van vorig seizoen.

lees verder
Interview Jordy Zuidam: "Via een arts van het consultatiebureau ging het balletje rollen"

Enigszins gechargeerd was het beeld van het technisch directeurschap er een van oudere mannen in maatpakken. Tegenwoordig wordt het technisch beleid bij Eredivisie-clubs veelal bepaald door eind dertigers en begin veertigers. Zoals Jordy Zuidam bij FC Utrecht. "De arts van het consultatiebureau bleek de zus van Frans van Seumeren."

lees verder