Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 27 juli 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Advocaten NautaDutilh op de vingers getikt over onderzoek in opdracht van Baker Tilly
De Raad van Discipline heeft scherp geoordeeld over de lucratieve onderzoeken die grote advocatenkantoren tegenwoordig vaak uitvoeren naast hun rol als partijdige advocaat. Die zijn namelijk ‘eenvoudigweg niet verenigbaar’, oordeelt de tuchtrechter.
Lees verder »
Vaste kostenvergoeding werknemers accountantskantoor terecht tot eindloon WKR gerekend
Een administratie-, accountants- en belastingadvieskantoor is zowel door de Belastingdienst als de rechtbank flink op de vingers getikt over vaste kostenvergoedingen die van 2014 tot en met 2018 aan werknemers werden verstrekt. Onder de werkkostenregeling (WKR) is dat weliswaar mogelijk, maar dan moet er wel een onderzoek naar de werkelijk gemaakte kosten aan ten grondslag liggen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Veel belastingtarieven wijzigen de komende jaren, wat is er nog mogelijk met box 2 en 3?

Voor box 3 komt een nieuw stelsel op basis van werkelijk rendement. Hoe anticipeert de DGA op de verhoging van het box 2-tarief? Kun jij als adviseur voldoende inspelen op de nieuwe mogelijkheden die zijn ontstaan? Jeroen Knol vertelt op 13 sept. en 24 nov. de gevolgen, fiscaal-juridische mogelijkheden en risico’s.

Lees verder »
Open brief aan NBA over de oplevering van een betrouwbaar RGS
Gerard Bottemanne van onderzoeksbureau GBNED heeft een open brief aan het bestuur van de NBA gestuurd over RGS. De beroepsorganisatie koos eerder voor een prominente rol bij de ontwikkeling van RGS maar geeft nu niet thuis, vindt Bottemanne:
Lees verder »
Feuilleton | Sanne Kierstra, mkb-accountant in 2026 (7): Cash Conversion Cycle heeft niets te maken met fietsen
Johan, Karl en Sanne zitten samen in een ruimte. Wie alleen maar een snelle blik werpt in deze ruimte zou kunnen denken dat dit een ruimte is voor een kinderopvang of een ruimte voor therapeutische sessies. Er staat een doos met lego, er ligt een doos met hout en een kleine gereedschapskist.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer is het aantrekkelijk om uit de BV terug te keren naar de IB-onderneming?

Wat kunnen eventuele overwegingen zijn om uit de BV te stappen? Ewoud de Ruiter vertelt je op 10 maart in een online cursus welke wijze van terugkeer uit de BV in een specifieke situatie de voorkeur verdient. Je hoort waar je op moet letten en hoe je eventuele obstakels kunt oplossen.

Lees verder »
Ontslag op staande voet dronken werkneemster onterecht
Een juridisch adviesbureau heeft een werkneemster ten onrechte op staande voet ontslagen na een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel, oordeelt de rechtbank Amsterdam. Het adviesbureau moet de vrouw daarom een billijke vergoeding van 10.000 euro bruto betalen. Het meenemen van een tas van een collega lijkt volgens de kantonrechter eerder op een onhandige  dronkenmansactie dan […]
Lees verder »
Grootschalige belastingfraude met margeregeling en invoer-btw bij handel in luxe-horloges
Een 27-jarige man is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 9 maanden en een taakstraf van 240 uur voor het plegen van grootschalige belastingfraude. De man probeerde de fraude te verhullen met behulp van een vervalste Whatsapp-conversatie.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Piekdrukte? Tijd voor een nieuwe mindset!

Piekdrukte binnen jouw accountants- of administratiekantoor? Je bent zeker niet de enige die deze stressvolle periode kort voor de BTW-deadline ervaart. De enorme toestroom van vergeten bonnetjes en facturen of een verdwaalde ordner die een ondernemer ergens opgeduikeld heeft. En dat niet bij één klant, maar bij alle klanten. Tegelijkertijd. Herkenbaar? Dan is het hoog tijd […]

Lees verder »
Veel werkenden hebben beding nevenwerkzaamheden in contract, ondanks aanstaand verbod
Maar liefst 29 procent van de werkenden heeft momenteel een verbod op nevenwerkzaamheden in de arbeidsovereenkomst staan, ook al wordt die mogelijkheid vanaf 1 augustus flink ingeperkt met de invoering van de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden.
Lees verder »
KPMG-inzichten dragen bij aan succesvol sprintplan Team DSM in Tour de France Femmes
Vermogensdata, video-analyses en uitslagen van een grote hoeveelheid wedstrijden vormen de basis voor het sprintplan van Team DSM topsprintster Lorena Wiebes, die zondag tijdens de eerste etappe van de Tour de France Femmes de ritzege op haar naam zette en gelijk de gele trui pakte.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Omzetdaling bij ABAB
Waarschuwing voor RA die standpunten verwerkte in ingetrokken rapport
Fraudeclaim KempenPlus loopt verder op
Britse toezichthouder acht controlekwaliteit bij BDO en Mazars nog ondermaats
OPLEIDINGEN
Certified Management Accountant (CMA)
Markus Verbeek Praehep
2 september 2022
Projectontwikkelaars op jacht naar landbouwgrond
Fiscount
7 september 2022
Cursus Samenwerken financiële- en salarisadministratie
Accountancy Vanmorgen
12 september 2022
VACATURES
Docent Accountancy (1,0 fte)
Hogeschool van Amsterdam
Amsterdam
Gevorderd assistent-accountant / beginnend controleleider (Zwolle)
KRC Van Elderen
Zwolle
Professional – Loonadministrateur Onderwijs
Van Oers
Breda/ Oosterhout
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN