KPE | opleiding | training | coaching

In deze nieuwsbrief

Agenda

 
maart
21

Energiebesparing en duurzaamheid
Breda

maart
22

Nieuwe modellen taxatierapport
Assen

april
5

Herbestemming en renovatie
Eindhoven

april
20

Themadag Landelijk Vastgoed
Voorthuizen

Klik hier voor de volledige planning

Hercertificering en Permanente Educatie 2016

Na een verlaat begin door onduidelijkheden bij de registers over uw verplichtingen, zijn we nu druk bezig met het toesturen van de ‘Adviezen op maat’ aan alle makelaars en taxateurs die zich hiervoor hebben aangemeld. Inmiddels hebben velen van u dit advies ontvangen, heeft u het nog niet gekregen dan kunt u dit uiterlijk volgende week verwachten.
 
Onze cursussen zijn goedgekeurd door VastgoedCert, NRVT en NVM. De planning is inmiddels beschikbaar en kunt u hier raadplegen.


Package deal
Meldt nu aan voor tenminste 2 cursusdagen en u betaalt € 225,00 excl. btw per cursusdag in plaats van € 245,00!
 
Een advies op maat ontvangen?
Ziet u ook door de bomen het bos niet meer? Maak dan gebruik van ons Advies op maat. Zo weet u zeker dat u aan uw verplichtingen voldoet dit jaar.
Maak gebruik van ons Advies op maat

Themadag Landelijk Vastgoed


20 april 2016 te Voorthuizen: Hoe courant is agrarisch vastgoed
De afschaffing van het melkquotum, de onduidelijkheid rondom de introductie van fosfaatrechten, schaalvergroting, waardever-mindering van agrarisch onroerend goed door leegstand en aanwending van grond voor natuur. Er zijn verscheidene ontwikkelingen gaande die de courantheid van landbouwgrond en (bebouwd) agrarisch vastgoed beïnvloeden. In toenemende mate wordt daarom gekeken naar herbestemming van incourant wordend agrarisch vastgoed. Deze ontwikkelingen bieden kansen voor de landelijk vastgoeddeskundige. In het kader van subsidieregelingen, waaronder Kwaliteitsimpuls natuur en landschap (SKNL), zullen taxaties in toenemende mate noodzakelijk zijn.



Sprekers deze dag zijn Europarlementariër Jan Huitema, prof. mr. Friso de Zeeuw, mr. Willem van der Werf en ing. Albert van Gellicum MRE MRICS. De dag wordt inspirerend afgesloten door Zabeth van Veen.
Meer informatie en aanmelden op de website

Examentraining voor komende praktijktoets BV

Gaat u deelnemen aan een van beide praktijktoetsen BV die dit voorjaar ( 12 en 13 mei 2016) worden georganiseerd? Schrijf u dan nu in voor onze examentraining. Deze start op 7 april.

In drie dagen tijd wordt u door een ervaren taxateur, en oud examinator, meegenomen door de denk- en werkwijze van het examen.
 
De training is bedoeld voor mensen met taxatie ervaring en een theoretische basis die zich willen voorbereiden specifiek voor dit examen. De training legt de focus op het voorbereiden op de specifieke werkwijze van het examen zodat kandidaten optimaal zijn voorbereid. De training wordt centraal in het land georganiseerd en bestaat uit 6 dagdelen, verdeeld over 3 dagen. De kosten bedragen € 1.495,- per deelnemer. Omdat de training persoonlijk is gericht is er ruimte voor minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers.
Voor meer informatie kijkt u op onze website

Nieuwe bouwstenen voor KPE

KPE is 2016 gestart met een nieuw logo. Het nieuwe beeldmerk van KPE laat de drie bouwstenen van haar diensten zien: opleiding, training en coaching.
 
Daarnaast is een nieuwe pay-off toegevoegd:
‘Daar blijf ik bij’. Hiermee geven wij aan dat wij continu een hoogwaardige bijdrage leveren aan uw persoonlijke ontwikkeling of die van uw medewerkers. Belangrijk is dat u en uw medewerkers kennis en vaardigheden continu blijven ontwikkelen. Daarin willen wij graag als uw opleidingspartner op een gevalideerde en innovatieve wijze een bijdrage aan leveren.



100% klanttevredenheid
KPE gaat voor 100% klanttevredenheid. Bij KPE betaalt u altijd de factuur achteraf, omdat wij er eerst voor willen zorgen dat u tevreden bent!

Heeft u al een opdrachtbevestiging bij elke taxatie?

Met de komst van het NRVT zijn de eisen aan het taxatieproces voor alle taxateurs, zowel bij woningen als bij andere soorten vastgoed aangescherpt. Het hebben van een schriftelijke opdrachtbevestiging is geen keuze meer, maar een harde verplichting bij elke taxatieopdracht. Deze verplichting vloeit voort uit verschillende regels. Vanuit de Wwft moet elke opdracht schriftelijk worden vastgelegd (wettelijk vereiste). Daarnaast stelt het NRVT dit verplicht. Het niet hebben van een opdrachtbevestiging kan leiden tot een tuchtrechtelijk gevolg.
 
Minstens zo belangrijk in deze zijn uw aansprakelijkheid en het recht op betaling van uw factuur. De verzekeraars worden steeds strenger en zonder opdrachtbevestiging heeft u een veel grotere en zwaardere aansprakelijkheid. Het kan zelfs zo zijn dat u bij het ontbreken van de schriftelijke opdracht geen dekking heeft op uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering omdat u geen deugdelijk taxatieproces heeft gevolgd.
 
Voor de woningtaxateur komt er nog een bijzonder aspect bij. Vanuit de consumentenwetgeving (Europese wetgeving) heeft de consument het recht een opdracht te herroepen (bedenktijd). Zonder een schriftelijke opdracht wordt dit recht verlengd van twee weken naar een heel jaar!. Dit betekent dat een consument zijn opdracht tot 365 dagen na het verstrekken van de opdracht, deze kan herroepen en zijn betaling kan terug vorderen. Ongeacht of de dienst al dan niet naar tevredenheid is uitgevoerd. Dit recht mag op grond van dwingend recht niet worden beperkt. De enige remedie is het aangaan van een schriftelijke opdracht.
 
Per 1 april komen er nieuwe model taxatierapporten voor woningfinanciering. Wilt u alles weten over deze nieuwe modellen en de laatste ontwikkelingen op het gebied van de regelgeving meekrijgen. schrijf u dan hieronder in voor een van de bijeenkomsten van onze "Roadshow taxaties"
Inschrijven "Roadshow taxaties"

Succes in je vak!

Zondag 21 februari was het zover! De wedstrijd Feyenoord-Roda JC. Een wedstrijd met een speciaal randje voor KPE. KPE heeft Roda JC die wedstrijd gesponsord. Dat was onder andere te zien op de voetbalshirts. Op de achterkant stond het logo van KPE met haar nieuwe slogan “Daar blijf ik bij!”. Sef Vergoossen, ex-voetbaltrainer en actief in de Raad van Advies bij KPE, was ook bij de wedstrijd aanwezig. Niet als coach, maar als toeschouwer en supporter van Roda JC. We stelden hem een aantal vragen over coaching, training en succes!

Succesfactoren
Als voetbaltrainer van een aantal grote clubs stelden wij Sef Vergoossen de vraag wat de succesfactoren voor het voetbal en het bedrijfsleven zijn. Vergoossen reageerde daar als volgt op: “Eigenlijk maken we het onszelf vaak zo moeilijk. Terwijl het succesverhaal, voor zowel het voetbal als het bedrijfsleven, heel simpel is. Alles begint met een duidelijke visie! Je moet weten waar je naartoe wilt en hoe je dat wilt bereiken. Per toeval kun je niet groeien. Daar zit altijd een idee achter. Dan is het zaak om te bepalen hoe en met welke mensen je dat wilt bereiken. De kwaliteiten van voetbalspelers moet je daarna continu zien te verhogen. Dat moet matchen met de visie van de voetbalcoach. Dat geldt ook voor het bedrijfsleven. De directie moet ook een duidelijke visie hebben. Zij moet onder andere keuzes maken in het doen van investeringen, locatie en personeel. Het personeel moet het werk goed doen, service leveren en het product willen verbeteren. Ook deze mensen moeten daarin goed gecoacht en getraind worden. Continu focus houden op verbetering. Als een voetballer of werknemer een bepaalde vaardigheid niet goed onder de knie heeft, probeer dat dan
Lees verder...

KPE hoofdsponsor van de Expo Rally

De Expo Rally is een 'vierdaagse' tourrally exclusief voor vastgoedprofessionals en brengt u via de mooiste, gaafste en onvindbare weggetjes richting de PROVADA. De rally vindt plaats van zaterdagavond 4 tot en met dinsdagmorgen 7 juni 2016. Geen zakelijk flitsbezoek, maar een paar zeer leuke en ontspannen dagen netwerken. Uw mede-rallyrijders zijn allemaal vakgenoten, dus u heeft een alibi!

Meer informatie vindt u op www.exporally.nl

Aantrekkelijke prijzen voor uw bedrijfstrainingen

KPE verzorgt regelmatig cursussen en trainingen voor bedrijven en kringen. Het voordeel hiervan, behalve een aantrekkelijke cursusprijs, is dat de inhoud van het programma afgestemd kan worden op de aanwezige doelgroep, zodat het rendement van de cursus nog hoger ligt.
Benieuwd naar de mogelijkheden voor groepscursussen, neem contact op!

Jouw klant in een snel veranderende woningmarkt


Marketingmogelijkheden; interpersoonlijk contact en professionaliteit
We zitten in een snel veranderende wereld. Het is niet mogelijk te beschrijven hoe de wereld er over vijf jaar zal uitzien. Als we terugkijken kunnen we wel concluderen dat de veranderende wereld steeds meer aanpassingsvermogen van mensen vraagt.
 
We kunnen vaststellen dat deze ontwikkeling ook in de vastgoedbranche van toepassing is. De klanten vragen niet meer specifiek om het verkopen van woningen, maar om een omgeving en ontzorging. Dit betekent dat er veel kwaliteit, flexibiliteit en pro-activiteit verwacht wordt van de makelaar.
 
Tijdens de cursus ‘Marketingmogelijkheden; interpersoonlijk contact en professionaliteit’ leert u uw klant kennen, de verwachtingen te managen en hoe u door hem of haar aan uw volgende tevreden klant komt.
 
Deze cursus is goedgekeurd door VastgoedCert voor de kamers Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed en Landelijk Vastgoed en door NVM vakgroep Wonen met 6 PE punten.
Bekijk hier de teaser van de training
Klik hier om u direct aan te melden

KPE en Morel werken in 2016 intensiever samen

KPE en Morel hebben besloten de samenwerking te continueren en zelfs uit te breiden. In 2016 zullen beide opleiders één gezamenlijk aanbod voor alle vastgoedopleidingen voor makelaars en taxateurs aanbieden. Het gaat daarbij om zowel de basisopleidingen als de hercertificering VastgoedCert, PE voor NRVT en PE voor brancheverenigingen.
 
Dankzij deze samenwerking zijn we in staat om u in 2016, naast de verplichte onderwerpen voor hercertificering, een nog uitgebreider cursusaanbod op nog meer locaties te bieden met voor iedereen interessante onderwerpen. Houd hiervoor onze nieuwsbrief en onze website in de gaten!






 

Springcourse naar Valencia

KPE organiseert van 1 tot en met 3 juni een studiereis naar Valencia voor professionals die werkzaam zijn bij een bouwbedrijf, architectenbureau, constructie adviesbureau, makelaarskantoor of woningbouwcorporatie.
 
Valencia is een stad met unieke architectuur. De vele renovaties in de oude stad en het verrijzen van ultramoderne gebouwen maken dat Valencia een sterke aantrekkingskracht heeft op bouw- en vastgoed professionals.
 
U kunt zich aanmelden tot 20 maart. Maximaal 25 deelnemers!
Voor meer informatie en inschrijven klik hier
KPE op facebook
KPE op Twitter
KPE op LinkedIn
www.kpe.nl
Heeft u vragen over deze nieuwsbrief, neem dan gerust contact met ons op via info@kpe.nl of 078 – 654 9103.
Deze e-mails niet meer ontvangen of uw voorkeuren updaten