NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

Cromwell verkoopt drie gebouwen uit de Equinox-portefeuille

Cromwell Property Group, de wereldwijde vastgoedinvesteerder, heeft onlangs drie kantoorgebouwen in Nederland verkocht uit de Equinox-portefeuille. Management van de portefeuille geschiedt in een joint venture met Angelo, Gordon & Co.

Lees meer

Philips blijft langer op High Tech Campus

 Philips blijft nog jaren huurder op de High Tech Campus in Eindhoven. Het zorgtechnologieconcern heeft zijn huurcontract voor de campus verlengd tot 2032, zo werd woensdag bekendgemaakt.

Lees meer

Vastgoedmarkt Podcast: Technologie verandert vastgoedsector

In de tweede Vastgoedmarkt Podcast bijdragen van het Trendscongres 2018 van Erik Steinmaier (ABN Amro) en Maarten Steinbuch (hoogleraar TU Eindhoven).

Lees meer
(advertorial)

Transformatieplein op Provada 

Ook dit jaar is Vastgoedmarkt met het Transformatieplein vertegenwoordigd op Provada. U vindt ons in Hal 11 - Stand 11. Dagelijks is er een zeer gevarieerd programma, waaronder pitches over kansrijke objecten in Amsterdam, Rotterdam en de provincie Overijssel.

Lees meer en bekijk het programma >

Dynamis: nieuwbouw aanjager van woningverkopen

Nieuwbouwwoningen krijgen een steeds groter aandeel in de Nederlandse verkooptotalen.

Lees meer

NVM: spectaculaire toename voorraad logistiek vastgoed

De voorraad logistiek vastgoed in Nederland is sinds de eeuwwisseling spectaculair gegroeid.

Lees meer
(advertorial)

Dagelijks vastgoednieuws en transacties in uw mailbox?

Kies een gratis proefmaand Vastgoedmarkt. U ontvangt dan een maand lang iedere werkdag om 7.30 uur de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de belangrijkste transacties uit de vastgoedsector.

Neem een gratis proefmaand >

Barings koopt Amstelgebouw voor 100 miljoen

Barings Real Estate heeft voor ruim 100 miljoen euro het Amstelgebouw in Amsterdam Omval gekocht van Cromwell Property Group. Het gaat om een off-market transactie.

Lees meer

Bouwinvest maakt datawarehouse voor voorspellende analyse

Vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest is bezig met de aanleg van een groot datawarehouse om beter zicht te krijgen op de toekomst.

Lees meer

Aberdeen Standard wil 1 miljard euro aan logistiek

Aberdeen Standard Investments wil met een nieuw fonds de komende drie jaar tot 1 miljard euro investeren in voornamelijk continentaal Europees logistiek vastgoed. De focus zal liggen op logistiek vastgoed dat de e-commerce-markt bedient.

Lees meer

Bouwinvest boekt 12,4 procent rendement over 2017

De institutionele vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest behaalde in 2017 rendement van 12,4 procent over 2017. Een jaar eerder was dat nog 12,1 procent.

Lees meer
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Ontwikkelaar Zorgvastgoed (medior)
Vacature Vivo Wonen: Team Assistant Sales
Vivo Wonen: Junior Technisch Manager met focus op duurzaamheid

HET NIEUWS VAN

Frank van Min

Een oproep aan de politiek over het achterhaalde Woningwaarderingsstelsel: schaf het (geleidelijk) af!

Het doel achter het woningwaarderingsstelsel is sympathiek; de overheid die de maximum prijs oplegt en zodoende huurders beschermt tegen hoge huurkosten. Het stelsel heeft echter vele ongewenste bijeffecten zoals scheefwonen en lange wachtlijsten.

Bovendien is het stelsel zeer complex. Het Beleidsboek Woningwaarderingsstelsel waarin de Huurcommissie het stelsel uitlegt, bevat maar liefst 83 pagina’s. De ‘rekentool’ van de huurcommissie waarmee verhuurders het puntental van een woning kunnen berekenen, is van een bedroevend laag niveau. Vele interpretaties blijven mogelijk en het is onduidelijk hoeveel punten je krijgt voor bijvoorbeeld een luxueuze plafondafwerking.

Verder is het puntenaantal – en daarmee de maximaal toegestane huurprijs –  afhankelijk van de WOZ-waarde. Maar dit levert bij nieuwbouw problemen op voor rechters. De ene rechter is van oordeel dat hij alleen mag uitgaan van een WOZ-beschikking die bij aanvang van de huurovereenkomst beschikbaar was. De andere rechter meent dat ook een nadien opgestelde beschikking nog van waarde is voor de huurprijs.

Daarom hierbij een oproep aan de politiek: schaf het woningwaarderingsstelsel af. Doe dit geleidelijk en kom de huurders via de loonbelasting of uitkering tegemoet.

Over de auteur
Frank van Min is algemeen directeur van Wolf Huisvestingsgroep. Hij schreef deze oproep samen met zijn collega regiomanager Bart Baltussen en Marjolein Scheeper, advocaat bij Hielkema & Co.

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.