Mn koopt winkelportefeuille van 34.000 m2 | Change= verkoopt tweede woningproject Amsterdam | Unibail grootste winkelbelegger ter wereld
NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

Mn koopt winkelportefeuille van 34.000 m2 voor 125 miljoen

Mn heeft onlangs namens opdrachtgever PMT voor 125 miljoen euro een winkelportefeuille gekocht.

Lees meer

Change= verkoopt tweede woningproject Amsterdam

Ontwikkelaar Change= heeft overeenstemming bereikt met een onbekende internationale institutionele belegger over de aankoop van een woongebouw met 596 appartementen in Amsterdam-Zuidoost.

Lees meer

Unibail grootste winkelbelegger ter wereld door overname Westfield

Unibail-Rodamco stelt voor Westfield Corporation voor omgerekend 24,7 miljard Amerikaanse dollar over te nemen. Daarmee voegt het Frans-Nederlandse winkelvastgoed 18,1 miljard euro aan Amerikaanse en Britse winkelcentra en 4,9 miljard euro aan winkelcentrumprojecten en -uitbreidingen toe aan zijn portefeuille.

Lees meer
(advertorial)

Gratis Digimagazine: Special Zorgvastgoed

Dit digitale magazine slaat met artikelen en beelden over zorgvastgoed de brug tussen de belangstelling van vastgoedspecialisten, facility managers en bestuurders/toezichthouders in de zorg..

We duiken onder meer in de bijzondere relatie tussen zorg en vastgoed, we bieden inzicht in de ontwikkeling van de markt voor zorgvastgoed en we gaan gedetailleerd in op de bijzondere kwaliteiten die taxateurs van zorgvastgoed nodig hebben. 

Lees het digitale magazine >

‘Ook 2018 topjaar beleggingsmarkt’

De Nederlandse beleggingsmarkt voor vastgoed staat aan de vooravond van weer een topjaar.

Lees meer

Rotterdam wil meer dan 3.000 nieuwe woningen in Stadionpark

De gemeente Rotterdam wil dat er in het Stadionpark meer dan 3.000 nieuwe woningen komen, waarvan minimaal 1.600 in Feyenoord City.

Lees meer

Rising Star: Jorrit Vulker

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Jorrit Vulker van Pieterse Terwel Grevink.

Lees meer

Vertraging bouwprojecten door personeelstekorten

Projectontwikkelaars moeten rekening houden met bouwvertraging van hun projecten. Met name in 2018 en 2019 lopen bouwbedrijven aan tegen forse personeelstekorten.

Lees meer

Wie wordt Young Talent 2018?

‘Jonge mensen zijn het kapitaal van een bedrijf. Het straalt af op de hele organisatie als enthousiaste medewerkers hun ideeën over het werken in de vastgoedsector uit kunnen dragen via het podium van de funda in business/ Vastgoedmarkt Young Talent Award 2018.’

Lees meer

Capreit koopt grote woningportefeuille CBRE Global Investors

Het Canadese beursgenoteerde vastgoedfonds Capreit heeft een woningportefeuille gekocht van CBRE Global Investors, met in totaal 526 meergezinswoningen en veertien grondgebonden woningen.

Lees meer

Eindhoven krijgt Brainport Industries Campus

De bouw van Brainport Industries Campus in Eindhoven is op 11 december begonnen. Op een terrein van 200 hectare komen high-tech toeleveranciers.

Lees meer
(advertorial)

Outlook Special 2018

In deze jaarlijkse Special van Vastgoedmarkt blikken we terug op 2017 en kijken we vooruit naar 2018. Abonnees krijgen de Special bezorgd en kunnen de digitale editie lezen.

Bent u nog geen abonnee? Neem een gratis proefmaand en krijg direct toegang tot de digitale editie van de Outlook Special en meer!

Neem gratis proefmaand >

 

 
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Technisch beheerder binnendienst, Amsterdam
Taxateur RT, Arnhem
Technisch vastgoedmanager Wonen, Amsterdam

Johannes van Bentum

Bezinning

De laatste dagen van het jaar zijn aangebroken. December is bij uitstek een maand van bezinning, van terugblikken en vooruitkijken.
 
In de eindejaarseditie van Vastgoedmarkt wordt dat veelvuldig en uitvoerig gedaan. Praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling Friso de Zeeuw blikt uitgebreid terug op zijn periode als hoogleraar en de veranderingen in zijn vakgebied, waarin de kredietcrisis een belangrijke cesuur heeft betekent.

Gebiedsontwikkeling voor de crisis was anders dan na de crisis en zal nu de woningmarkt volstrekt overspannen is, opnieuw weer anders worden. De Zeeuw legde zijn ervaringen vast voor het nageslacht in zijn nieuwste boek ‘Zo werkt gebiedsontwikkeling’.

Voormalig CEO van Colliers International Nederland Jaap van Rhijn blikt terug op zijn carrière als vastgoed-adviseur en blikt vooruit naar zijn nieuwe rol als programmadirecteur bij de zorginstelling Cordaan.

Daar wordt hij verantwoordelijk voor de herontwikkeling van een portefeuille van elf vestigingen van de organisatie. Hij koos bewust voor een rol met grote maatschappelijke impact. Hij blijft in het vastgoed, maar werkt bij deze bijzondere eindgebruiker vanuit een ander perspectief.

Pieter van der Heijde blikt als oprichter van zijn Bureau Stedelijke Planning in onze kolommen terug op de ontwikkeling die zijn onderneming de afgelopen twintig jaar heeft doorgemaakt. Maar hij gaat verder. Van der Heijde richt zijn blik ook twintig jaar in de toekomst en kijkt naar wat er nodig is om dan in het land te wonen dat wij willen zijn. In zijn woorden: een blauw-groene metropool.
 
Binnen het thema Deals 2017 blikt onze onderzoeksredacteur Peter Hanff naar de top 5 deals van het afgelopen jaar voor de belangrijkste vastgoed-klassen. En drie vastgoed-adviseurs werpen een blik vooruit naar het beleggings-jaar 2018 en wat zij voor de vastgoedmarkt verwachten.

Dat oud vastgoed een mooie nieuwe toekomst kan krijgen, bleek tijdens de inspiratiesessies die ik leidde
tijdens het Transformatie-congres 2018 van Gemeente Rotterdam. Roderick Mackay van Egeria Real Estate Development vertelde het verhaal van het gebouw Lucia, een oud gemeente-kantoor aan het Stadhuis-plein in Rotterdam. Binnen een jaar werd het pand getransformeerd naar 218 woningen van 18 m2 voor internationale studenten aan het Rotterdam University College. De kasstroom is verzekerd doordat studenten verplicht zijn hun eerste jaar hier te wonen, om medestudenten te leren kennen.
 
Robin Dijkgraaf van HD Groep vertelde over de transformatie van de gevangenis aan de Rotterdamse Noordsingel naar woningen in De Tuin van Noord.
 
Op de vraag van een collega-ontwikkelaar of hij er na de langdurige en door tegenslagen geplaagde herontwikkeling opnieuw aan zou beginnen, klinkt een volmondig ‘ja’. Hij houd er niets aan over, maar: ‘Dit is mijn cadeau aan de stad.’ Mooi. En aanleiding tot bezinning.
 
Dit hoofdredactioneel commentaar verscheen in Vastgoedmarkt van december 2017.

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

HET NIEUWS VAN

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.