'Vastgoedpiek Nederland nog niet bereikt' | Oplopende rente, maar geen renteschokken in 2018 | Dynamis: kantorentekort slecht voor vestigingsklimaat
NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

‘Vastgoedpiek Nederland voorlopig nog niet bereikt’

Wil 2018 een topbeleggingsjaar worden, moeten eigenaren worden verleid hun prime vastgoed te verkopen. Van het einde van de vastgoedpiek is dit jaar geen sprake, omdat Nederland veel later uit het dal kroop.

Lees meer

Oplopende rente, maar geen renteschokken in 2018

De nog altijd extreem lage geld- en kapitaalmarktrentes lopen dit jaar op. Ook zullen de Nederlandse banken hun opslagen waarschijnlijk verhogen vanwege strengere kapitaaleisen als gevolg van Bazel 4. Van renteschokken lijkt evenwel geen sprake.

Lees meer

Dynamis: kantorentekort slecht voor vestigingsklimaat

Het tekort aan goede kantoren in de grote steden is slecht voor het vestigingsklimaat in Nederland.

Lees meer

Bezwaar tegen commerciële dochter De Key

Huurdersvereniging Arcade heeft bezwaar aangetekend tegen de oprichting van een commerciële woningdochter van woningcorporatie De Key.

Lees meer

‘Ruimte voor maakindustrie in stad droogt op’

De opname van bedrijfsruimte is in 2017 op een recordhoogte van 4,5 miljoen m2 uitgekomen. Eerdere records kwamen uit op een opname van 3,6 miljoen m2 bedrijfsruimte in een jaar.

Lees meer
(advertorial)

Doe mee aan de salary survey 2017/2018

Doe mee aan de salary survey 2017/2018 van Vastgoedmarkt en adviesbureau Berenschot en ontvang als eerste de resultaten. Het invullen van de vragenlijst duurt slechts 5 minuten. Bovendien maakt u kans op een Samsung Gear 360.

Doe mee aan het onderzoek >

In Den Haag 700.000 m2 aan kantoren getransformeerd

Den Haag kent de laagste leegstand van alle G4-steden dankzij ruim 700.000 m2 aan kantoortransformaties de afgelopen zes jaar. Buiten de Randstad is Arnhem koploper met 227.000 m2.

Lees meer

Hilversum plant Media Park Campus

De gemeente Hilversum zint op een grootschalige herontwikkeling en functie-uitbreiding van het Media Park. Het project vergt inclusief aankoop een totale investering van een half miljard euro.

Lees meer

Prologis voorziet verdere huurgroei in logistiek

2018 belooft wederom een prachtig jaar te worden voor logistiek vastgoed, stellen countrymanager Benelux Bram Verhoeven en Dirk Sosef, hoofd research & strategy Prologis Europe. ‘Alle seinen staan op groen voor verdere huurgroei.’

Lees meer
(advertorial)

LAATSTE KANS: Aanmelding Young Talent Award 2018

Is uw collega een vastgoedtalent? Draag hem of haar uiterlijk 2 februari aan voor de Vastgoedmarkt Young Talent Award 2018.

Naar het aanmeldformulier >

Haagse en Rotterdamse kantoren nog ‘goedkoop’

Rotterdam en Den Haag kunnen alleen al dankzij forse banengroei tot 2025 rekenen op een additionele kantorenvraag van respectievelijk 200.000 en 150.000 m2. Dat biedt beleggers kansen, stelt JLL.

Lees meer

Woningbouwers verkopen vaker ‘nee’

Bouwers en projectontwikkelaars hebben in 2017 in Noord-Holland 8 procent minder woningen verkocht terwijl de vraag daar het hoogst is.

Lees meer
 
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Technisch Vastgoedbeheerder
Projectmanager Onderwijshuisvesting
Asset Manager (junior / medior) bij een woningcorporatie

HET NIEUWS VAN

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.