NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

Patrizia koopt voor 66 miljoen euro appartementen Amsterdam

Patrizia Immobilien heeft van Bouwconsulting Beheer 164 appartementen gekocht aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam. De koopsom van het complex met de naam Oranjekwartier bedroeg 66 miljoen euro.

Lees meer

Leyten realiseert 400 woningen in stationsgebied Leeuwarden

Leyten heeft in het stationsgebied van Leeuwarden kantoorgebouw Leeuwenborg en de bijbehorende parkeergarage gekocht van DPC Rembrandt. De ontwikkelende belegger gaat er 350 tot 400 (studenten)woningen realiseren.

Lees meer

Xior investeert 97 miljoen in Nederlandse studentenwoningen

Xior heeft 55 procent gekocht van de vennootschap die eigenaar is van twee kantorencomplexen in Den Haag en Rotterdam. De Belgische studentenhuisvester gaat er 532 studentenunits realiseren, goed voor een totale investering van 67,4 miljoen euro. In Delft, Utrecht en Venlo steekt Xior nog eens ruim 30 miljoen in studentenunits.

Lees meer
(advertorial)

Lees Vastgoedmarkt een maand GRATIS

Maak een maand lang gratis kennis: ontvang iedere werkdag de nieuwsbrief, lees alle digitale edities van de krant en krijg onbeperkte toegang tot de volledige website. Meld u direct aan!
 

Chinezen kopen grootste logistieke vastgoedplatform Europa

Blackstone verkoopt zijn Europese logistieke vastgoedplatform Logicor voor 12,25 miljard euro aan het Chinese staatsinvesteringsfonds China Investment Corporation (CIC). Het gaat om de een na grootste Europese vastgoedtransactie ooit.

Lees meer

ASR lanceert woninghypotheekfonds

ASR Vermogensbeheer heeft het ASR Hypotheekfonds, een fonds dat participanten de mogelijkheid biedt om te beleggen in Nederlandse woninghypotheken. Het fonds streeft op termijn naar een omvang van enkele miljarden.

Lees meer

Buitenlandse beleggingen in Londen naar record

Beleggingen in commercieel vastgoed in Londen in april bedroegen 1,27 miljard pond. Het gaat hier om de 20 grootste transacties. Het totaal voor 2017 staat hiermee op 5,89 miljard pond, 4 procent meer dan in dezelfde periode in 2016. Dit blijkt uit cijfers van Savills.

Lees meer
(advertorial)

NIEUW: Vastgoedmarkt Exploitatiewijzer 2017

Het ruim 200 pagina's dikke boek bevat alle gegevens die nodig zijn om de onderhoudskosten en overige exploitatielasten beleggingsvastgoed te kunnen inschatten.

Bestel editie 2017 direct online >

Groei hypotheekaanvragen zet weer door

Het aantal hypotheekaanvragen ligt in mei 2017 23 procent hoger dan dat in mei 2016. Na een terugval in april wordt hiermee de stijgende trend weer voortgezet.

Lees meer

Jaarconferentie ULI Nederland: Celebrating innovation

ULI Nederland organiseert op donderdag 29 juni aanstaande haar jaarconferentie en award diner in de Hermitage te Amsterdam. De groei van ULI Nederland gaat hard; dit is de eerste internationale jaarlijkse conferentie. Het programma bevat (inter-)nationale topsprekers en de vijf thema’s worden op multidisciplinaire en interactieve wijze uitgediept.

Lees meer

Grote corporaties verdubbelen woninginvesteringen

De 25 grote, grootstedelijke corporaties van De Vernieuwde Stad beloven in de periode tot en met 2021 jaarlijks 2,1 miljard euro in vastgoed te investeren. Hun woningproductie zal toenemen tot gemiddeld 8.000 per jaar tegen 5.900 in 2016.

Lees meer

Goldman Sachs koopt voor 116 miljoen kantorenportefeuille

Artemis Acquisition Netherlands, een werkmaatschappij van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, heeft voor 116,179 miljoen euro de Artemis-portefeuille van Savills Fund Management, Nijmegen IV en Kroonveste IV gekocht. De portefeuille bestaat uit twaalf kantoorgebouwen en een bedrijfsgebouw met een totale vloeroppervlakte van 111.671 m2.

Lees meer
 
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Client Servicedesk medewerker
Financieel Medewerker
Jurist Omgevingsrecht

HET NIEUWS VAN

Jeroen van der Weerd

Als initiatiefnemer van het platform Supermarkt en Ruimte dompel ik mijzelf elk half jaar onder in data over online supermarkt-bestedingen. Samen met bureau Strabo en vastgoed-adviseur SuperVastgoed doen we elk half jaar onderzoek naar het marktaandeel van online supermarktomzet. Altijd weer spannend wat de uitkomsten zijn. Zeker deze keer. Je hoort vanuit de markt verschillende geluiden. Supermarkten laten weten dat online omzet vooralsnog bijzaak is. Techneuten zijn ervan overtuigd dat dit dé manier is waarop we over tien jaar allemaal onze boodschappen doen. De nieuwste uitkomsten van het onderzoek laten zien dat het echt zo’n vaart niet zal lopen. Met 1,3 procent blijft het marktaandeel supermarkt-omzet onder gezins- bestedingen nog altijd steken op een marginaal aandeel van de totale supermarkt-omzet die jaarlijks ruim 35 miljard bedraagt. Het aandeel online boodschap-pers blijft nu al geruime tijd stabiel op 12% en het aandeel consumenten dat in de toekomst denkt online supermarktbestedingen te gaan doen neemt zelfs af. Boodschap aan de supermarkten is vooral om te investeren in gemak en beleving in de fysieke winkel. Dat levert op dit moment meer op dan investeren in online.
 
Jeroen van der Weerd (eigenaar Bureau van der Weerd en initiatiefnemer Supermarkt & Ruimte)

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.