Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 3 augustus 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Vattenfall-klokkenluiders boeken deels succes met tuchtklacht tegen IIA-accountants
Twee klokkenluiders die gesjoemel met de aanbestedingsregels bij energiebedrijf Vattenfall aan de kaak hadden gesteld, hebben bij de Accountantskamer een klein succesje geboekt met hun klacht tegen leden van de tuchtraad van het Instituut van Internal Auditors (IIA) die de kwestie onderzochten en concludeerden dat er weinig verkeerd was gegaan. Aan twee van hen is […]
Lees verder »
Richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking
Het wetsvoorstel implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden is op 1 augustus 2022 in werking getreden. Welke gevolgen heeft dat?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Aansluiting bij Fiscount

Een klant stelt je een vraag waarop je het antwoord schuldig moet blijven. Je hebt daarvoor onvoldoende kennis in huis. Toch ben je slechts één telefoontje, mailtje of muisklik verwijderd van het antwoord. Hoe? Sluit je aan bij Fiscount, dan wordt dat realiteit. We hebben veel specialismen en vaardigheden in huis, waarvan jij gebruik kunt maken.

Lees verder »
Oordeel Belastingdienst over btw-aangifte leidend bij beoordeling TVL-aanvraag
De RVO heeft de TVL-aanvragen Q2 en Q3 van een ondernemer onterecht afgewezen na twijfels over de juistheid van de opgegeven omzet, oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Het oordeel van de Belastingdienst over de btw-aangifte is leidend.
Lees verder »
Weinig hoop voor Gassler in geschil met ABN Amro over borgstelling
Emile Gassler (77) van Van Noort Gassler & Co besloot vorig jaar in cassatie te gaan bij de Hoge Raad, nadat het gerechtshof Amsterdam ABN Amro in het gelijk stelde in een geschil waarin de bank Gassler aanspreekt als borg en € 375.000,- van de gepensioneerde accountant vordert. Het ziet er niet naar uit dat dat […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij een update van de belangrijkste btw en bcf-aspecten van het gemeentelijk grondbedrijf?

Meld dan aan voor een praktische cursus op 13 september door Joep Swinkels. Je hoort o.a. wat de fiscale aandachtspunten van anterieure overeenkomsten of de ontwikkelingen van een btw-bouwterrein zijn. Hoe het zit met erfpacht, ruiltransacties, mixpercentages grondbedrijf of overdracht gemeenschapsvoorzieningen.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Komkommertijd in pensioenland – of toch niet?

Ondanks het feit dat het nu komkommertijd is en er ook veel zaken rustig doorkabbelen, is de vermeende rust in pensioenland bedrieglijk. Een aantal werkgevers is inmiddels al bezig om voor te sorteren op de gevolgen van het nieuwe pensioenstelsel, daarin bijgestaan door hun adviseurs. Gelet op wat er moet gebeuren, is dat ook verstandig.

Lees verder »
Nieuwe regeling betaald ouderschapsverlof ingegaan
Ouders en verzorgers kunnen vanaf dinsdag 2 augustus een uitkering krijgen voor het opnemen van ouderschapsverlof. Wat moet je weten over de nieuwe regeling betaald ouderschapsverlof? Negen vragen en antwoorden:
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Urenschrijven: liever niet, maar als het moet dan efficiënt

Steeds meer accountantskantoren werken met vaste prijzen, al dan niet in abonnementsvorm. Dat is prettiger voor de medewerkers, eenvoudiger om te factureren en je klant weet precies waar hij aan toe is. Toch kun je in een aantal gevallen behoefte hebben aan het bijhouden van uren. Bijvoorbeeld voor het doen van steekproeven of voor het […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hé accountant, help jij je klanten met veiliger digitaal ondernemen?

De afgelopen jaren vervullen accountants voor hun klanten een steeds grotere adviesrol. Zo kan het voorkomen dat je van ondernemers vragen krijgt over digitale veiligheid. Ondernemingen moeten immers vandaag de dag meer aandacht besteden aan cybersecurity. Accountants kunnen daar een belangrijke rol in vervullen. Door zelf je zaakjes goed op orde te hebben én met je […]

Lees verder »
Personalia | De juli-transfers in de accountancy
Welke personele nieuwtjes waren er in juli te melden binnen de accountancy? Accountancy Vanmorgen zette de personaliaberichten van de afgelopen maand op een rij:
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ronald Meijers (ABAB): ‘Als je impact centraal stelt, is krimp niet erg’
‘EY stelt besluit over splitsing uit’
Fiscale regelgeving speelt zzp’er in de kaart
Personeel in referentiemaand ontslagen: geen reden voor hogere NOW
OPLEIDINGEN
Projectontwikkelaars op jacht naar landbouwgrond
Fiscount
7 september 2022
Cursus Btw en bcf-aspecten gemeentelijk grondbedrijf
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
13 september 2022
Cursus Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2022
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
15 september 2022
VACATURES
Docent Accountancy (1,0 fte)
Hogeschool van Amsterdam
Amsterdam
Assistent-Accountant (gevorderd) / aankomend adviseur mkb (Apeldoorn)
KRC Van Elderen
Apeldoorn
Adviseur mkb / Accountant (Wezep)
KRC Van Elderen
Wezep
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN